• Erzurum1 °C
  • Erzincan5 °C
  • Ağrı2 °C
  • Ankara2 °C
  • İstanbul7 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcısından Kerem Kınık'la ilgili çok konuşulacak yorum
17 Nisan 2023 Pazartesi 12:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcısından Kerem Kınık'la ilgili çok konuşulacak yorum

11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli iki depremin 4. gününde Ahbap Derneği'ne çadır satışı yaptığı ortaya çıkan Kızılay'a yönelik tepkiler sıcaklığını korurken, Genel Başkan Kerem Kınık'a yönelik istifa çağrıları da art arda geldi.

Erzurum Seçimleri/ Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, çadır satışına üzüldüklerini belirterek "Kızılay'ın kendi genel kurulu vardır. Orada zaten gerekli tedbirler, gereken yapılır" diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin 4. gününde, Kızılay'ın deposundaki çadırları ünlü şarkıcı Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap Derneği ve Türk Eczacıları Birliği'ne sattığı ortaya çıkmıştı.

Kızılay, tartışmaların odağı haline gelince kan bağışı da azalmıştı. Kan stoğunun asgari seviyenin altına gerilediğini duyuran Kızılay, bağış çağrısında bulunmuştu.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kızılay'ın çadır satmasını yanlış bulduğunu söylemişti. Konuya ilişkin bir açıklama da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Kızılay'ın çadır satmasına üzüldük, genel kurulda gereken yapılırCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay.

Dün akşam NTV canlı yayınına katılan Oktay, "Kızılay 155 yıllık bir kurum. Şu anda Türkiye'de genel bir konsensüs de var. Bireylerden kurumları ayrıştırmak lazım. Bu kurumların hepsi bizim. Siyasi tartışmaların malzemesi yapmamak lazım. Arzu ederdik ki bu tür tartışmalar olmasın, bu tür şeyler devreye girmesin.

Kızılay'ın kendi genel kurulu vardır, kendi yönetimini kendisi belirler. Orada zaten gerekli tedbirler, gereken yapılır. Buna tabii ki herkes üzülmüştür. Biz de üzüldük, çadır satılması olayı vesaire bu konuların gündeme gelmesi olayına ama Kızılay hepimizin kurumudur, üzerinde titrememiz lazım" ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim