• Erzurum0 °C
  • Erzincan6 °C
  • Ağrı3 °C
  • Ankara2 °C
  • İstanbul9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sinan Oğan, 2. tura kalamazsa her iki ittifaka da destek şartını sundu
28 Nisan 2023 Cuma 10:49

Sinan Oğan, 2. tura kalamazsa her iki ittifaka da destek şartını sundu

Sinan Oğan, 2. tura kalamazsa her iki ittifaka da destek şartını sundu: HDP ve HÜDA-PAR'a ihtiyacınız yok

Erzurum Seçimleri/ 14 Mayıs seçimlerine artık günler kalırken, ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, katıldığı bir canlı yayında 2. tura kalamaması halinde iki ittifaka da destek şartını sundu. Oğan, "Millet ya da Cumhur ittifaka, adaya çağrıda bulunacağız. Sizin 'HÜDA-PAR veya HDP'ye ihtiyacınız yok, biz o desteği size sağlayacağız. Bunu sağlarsanız size destek vereceğiz' diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, NTV yayınında Seda Öğretir'in sorularını yanıtlayarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Oğan, 2. tura kalamaması halinde Cumhur ve Millet İttifakına destek şartını açıkladı. Oğan, "Eğer olur da bu bir seçim ilk turda kaybedersek, biz ilk önce ATA İttifakı bileşenleriyle bunu konuşacağız. Bizi destekleyen sivil toplum kuruluşlarına danışacağız. İkinci tura kalan adaya da çağrıda bulunacağız. Görünen o ki ben kalamazsam Sayın Erdoğan ve Sayın Kılıçdaroğlu olacak 2. turdaki adaylar. Biz diyeceğiz ki, 'Sizin 'HÜDA-PAR veya HDP'ye ihtiyacınız yok, biz o desteği size sağlayacağız. Bunu sağlarsanız size destek vereceğiz" ifadelerini kullandı

Sözlerini sürdüren Oğan, "Eğer sağlamayacaklarını söylerlerse diğer adayla görüşürüz. İkisi de demezse bizi destekleyenlerle tekrar oturup konuşuruz. Ancak benim 2. tura kalacağımıza inancım var" dedi.

Kimsenin oyunu bölmek için aday olmadığını ifade eden Oğan "O çağrıların adresi ben değilim. Sayın Kılıçdaroğlu Türk milliyetçilerini temsil edemez. Sayın Erdoğan temsil edemez. Ben daha çok milliyetçilerden oy alan Sinan Oğan olarak bir milliyetçi aday var mı ki ben onun oyunu böleyim. Tek milliyetçi aday benim ve dip dalgası var. Kimse milliyetçiliği gerçek anlamda temsil etmiyor"

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim