• Erzurum1 °C
  • Erzincan5 °C
  • Ağrı2 °C
  • Ankara3 °C
  • İstanbul9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gazetecilerin de aralarında bulunduğu 150'yi aşkın kişi gözaltında
25 Nisan 2023 Salı 11:47

Gazetecilerin de aralarında bulunduğu 150'yi aşkın kişi gözaltında

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile düzenlenen operasyonda aralarında Baro ve STK’ların bulunduğu farklı meslek gruplarına üye 150'yi aşkın kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube ekipleri eş zamanlı yüzlerce adrese operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında aralarında Baro, STK’lar ve gazetecilerin bulunduğu farklı meslek gruplarına üye 150 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Mehdi Özdemir, “Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile 150 gözaltı var. Operasyon halen devam ediyor. Gazete Duvar'ın haberine göre gözaltılar devam ediyor. Birçok avukat arkadaşımızın bürolarında aramalar sürüyor. Şu ana kadar bir gerekçe belirtilmiyor. Bize sunulan bir gerekçe yok. Farklı meslek gruplarına yönelik bir operasyon. Aralarında STK temsilcileri var. Genel yürütülen bir soruşturma” ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR BAROSU: DOSYADA GİZLİLİK KARARI VAR

Diyarbakır Barosu tarafından yapılan açıklamada dosyaya gizlilik kararı getirildiği ifade edildi. Açıklama şu şekilde:

"Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürütmüş olduğu soruşturma kapsamında, Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hakimliğinin vermiş olduğu arama ve gözaltı kararına istinaden bugün sabah saatlerinde Baromuz üyesi meslektaşlarımızın, gazetecilerin ve hak savunucuların evlerine baskın yapılmış, yakalama ve gözaltı işlemleri gerçekleştirilmiştir.

Temel hak ve özgürlüklere son derece keyfî bir biçimde müdahale edilmekte, avukatlar başta olmak üzere hak savunucuları ve bağlı olunan meslek örgütleriyle sivil toplum örgütlerinin yargı eliyle hedef alındığı, ceza tehditlerine maruz bırakıldığı bir süreç yaşanmaktadır.

Yakalama, gözaltı, tutuklama gibi koruma tedbirleri, hak savunucuları üzerinde yersiz, gereksiz ve ölçüsüz şekilde kötüye kullanıldığı gözlenmekte, avukat görüş yasağı ile soruşturma dosyasında gizlilik kararı alınmıştır."

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, gözaltına alınanlar arasında parti yöneticilerinin de bulunduğunu belirtti.

'MYK ÜYELERİ DE GÖZALTINDA'

Temel, "Seçim arifesinde iktidar kaybetme korkusuyla yine gözaltı operasyonlarına sarıldı. Sabah partimizin MYK üyeleri, eşbaşkan yardımcıları, gazeteci, sanatçı ve avukatların içinde olduğu onlarca arkadaşımız Amed’te gözaltına alındılar... Kaybetmekten kurtulamayacaksınız!" ifadesini kullandı.

Gözaltına alınanlar arasında Mezopotamya Ajansı ve Yeni Yaşam'dan gazeteciler de var. Özgürlük için Hukukçular Derneği, birçok ilde sanatçı ve siyasetçilerin de gözaltına alındığını duyurdu.
Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bu sabah saatlerinde Diyarbakır merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında, birçok üyemizin evi basılarak gözaltına alındı. Dernek binamızda aramalar devam etmektedir. Seçim sürecinde derneğimize ve üyelerimize yönelik gerçekleştirilen siyasi operasyona karşı susmuyoruz."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim