• Erzurum0 °C
  • Erzincan6 °C
  • Ağrı3 °C
  • Ankara2 °C
  • İstanbul9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Açılış öncesi kameralar karşısına geçen Kurum, İmamoğlu sorusuna sinirlendi
15 Nisan 2023 Cumartesi 14:32

Açılış öncesi kameralar karşısına geçen Kurum, İmamoğlu sorusuna sinirlendi

İstanbul Finans Merkezi için geri sayım! Açılış öncesi kameralar karşısına geçen Kurum, İmamoğlu sorusuna sinirlendi

Erzurum Seçimleri/ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 17 Nisan'da açılacak olan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Kurum'a, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Sayın Bakan İstanbul'da kentsel dönüşümü 5 yılda yapacağını ifade ediyor. Elinizi tutan mı vardı? Son 21 yıldır neredeydiniz? Madem 5 yılda bitecekti" sözleri soruldu. Soruya yanıt veren Kurum, "Ekrem Bey'in işi polemik. Hep engelleniyoruz siyaseti yapıyorlar. Siz konuşmayacaksınız eserleriniz konuşacak" dedi.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugün İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Kurum, 17 Nisan'da açılışı yapılacak olan merkezle ilgili, "Finans şirketleri bu ofislerimizde hizmet verecekler. Finansın kalbi burada finans merkezinde atacak. Bu projenin yatırım değeri 65 milyar lirayı bulmuştur. 100 bin kişiyi misafir edecek bir alandan bahsediyoruz.17 Nisan'da Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle bu dev eserin açılışını hep birlikte yapacağız." dedi.

Kurum daha sonra, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Sayın Bakan İstanbul'da da kentsel dönüşümü 5 yılda yapacağını ifade ediyor. Elinizi tutan mı vardı yani ben merak ediyorum. Allah aşkına bütün yetkiler A'dan Z'ye sizde. Son 21 yıldır neredeydiniz? Madem 5 yılda bitecekti" sözleri soruldu.

İstanbul Finans Merkezi için geri sayım! Açılış öncesi kameralar karşısına geçen Kurum, İmamoğlu sorusuna sinirlendi

Bakan bu soruya şu ifadelerle yanıt verdi: "Ekrem Bey'in işi polemik. Hep engelleniyoruz siyaseti yapıyorlar. Hep söylüyoruz siz konuşmayacaksınız eserleriniz konuşacak. Yaptıklarınız konuşacak. Biz konuşmuyoruz eserlerimiz konuşuyor. Bir tarafta İstanbul'da 695 bin konutun dönüşümünü tamamlamış, diğer tarafta engelleniyoruz bize iş yaptırmayanlar var. Bir tarafa bakıyorsunuz vatandaşı için İstanbul için 1 buçuk milyon konutun dönüşümü için irade koyanlar var. İstanbul'da bayramın ilk gününde açıklayacağız, bir irade koyanlar var diğer tarafta 5 yılda 1500 konut yapamayanlar var. İstanbul'un sorunları için çalışsın. Kendisi değil eserleri konuşsun."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim