• Erzurum18 °C
  • Erzincan20 °C
  • Ağrı17 °C
  • Ankara16 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Canan Uçar projelerini açıkladı
13 Şubat 2024 Salı 11:33

Canan Uçar projelerini açıkladı

İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar, projelerini açıkladı.
Erzurum Seçimleri/ İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar, “ Biz kavgaya, ayrıştırmaya değil, birleştirmeye geliyoruz. Bütün projelerimizde insanı odak olarak aldık. Benim çılgın projem ise adil bir yönetim” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Erzurum’a gelerek Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını açıkladığı Canan Uçar, ilk kez basın mensuplarının karşısına geçerek projelerini paylaştı. Palan Otelde düzenlenen basın toplantısına İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Ensar Nuhoğlu, Aziziye İlçe Belediye Başkan Adayı Fatih Çelik, Yakutiye İlçe Başkan Adayı Hakkı Kobal, İlçe başkanları ve parti teşkilat üyeleri katıldı.
Slayt eşliğinde projelerinin sunumunu yapan İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar, Büyükşehir Belediyesinin doğru yönetilmemesi nedeni ile aday olduğunun altını çizdi. Göreve geldiğinde var olan projeleri destekleyerek devam edeceğini, eksikleri de yeni projeler ile tamamlayacağını anlatan Canan Uçar, “Biz kavgaya değil, ayrıştırmaya değil, birleştirmeye geliyoruz. Bütün projelerimizde insanı odak olarak aldık. Benim çılgın projem adil, ahlaklı bir yönetim” dedi.
 
 
ERZURUMSPOR’UN TRANSFER TAHTASINI AÇACAK
 
 
Uçar’ın vaatleri arasında Erzurumspor’un transfer tahtasını açmak, doğalgaz faturalarının yüzde 10’unu karşılama, emeklilere aylık 1500 TL destek, şeffaf belediyecilik, işsizlik ve istihdam, turizm, sağlık, içme suyu ile tarım ve hayvancılık alanlarındaki projeleri ön plana çıktı.   
 
 
 
 
 
Erzurum Büyükşehir Belediyesinde kadınlara, çocuklara, yoksullara ve yaşlılara pozitif ayrımcılık yapılacağını dile getiren Canan Uçar vaatlerini şöyle sıraladı:
 
 
* Şehrin tarihine, toprağına, havasına ve suyuna sahip çıkacağız.
 
 
*Erzurum Kent Konseyi” ile Erzurumluların kararlara doğrudan katılım sağlamasını ve bu sayede şehre demokrasi kültürünü yerleştirmeyi hedefliyoruz.
 
 
*Ekonomik, sosyolojik, kültürel her alanda kadınlara destek olacağız. Kadın kooperatiflerinin ve STK’larının hamisi olacağız. Erzurum’da yer alan kadın STK ve Derneklerinin yerleşke olarak kullanacakları, toplantı ve çalışmalarını yürütecekleri bir merkez kuracağız.
 
 
* Kadınlara önce meslek edindirme kursları, sonra proje bazlı mikrokrediler vereceğiz. Kuracağımız Kadın İstihdam ve Yaşam Merkezleri ile Erzurum kent merkezinde yaşayan kadınların istihdam sorununa kadınlarla birlikte çare arayacağız.
 
 
*Zengin-yoksul demeden bütün çocuklara kreş yapacağız, bütün anneler çocuklarını teslim edecekler ve bütün çocukları besleyeceğiz, bütün çocukları büyüteceğiz, bütün çocukları eğiteceğiz.
 
 
*Akıllı, adil ve engelli dostu düzenlemelerimizle; sağlıktan ulaşıma, girişimcilikten istihdama her alanda engellilerin yanında olacağız.
 
 
*Mevcut parklarda kadınlarımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenle vakit geçirmelerini sağlayacak ve bu parkları engelli vatandaşlarımız için uygun hale getireceğiz.
 
 
*Hayvan barınağını büyüterek yaşam kampüsü haline getireceğiz. Erzurum Vet. Hek. Odası ile birlikte sahipsiz sokak köpekleri için kulak küpesi, kuduz aşısı ve kısırlaştırma operasyonlarını artıracağız. Kentimizin dilsiz sakinleri ile Erzurum’u hayvan dostu bir kent haline getireceğiz.
 
 
* Erzurum’da yepyeni bir şehircilik anlayışıyla hareket edeceğiz. Hoşgörülü, halka saygılı, herkese eşit davranan kenti dinleyen bir belediye olacağız. Biz hesap vereceğiz, şeffaf olacağız. Erzurum BB bütçesi bizim değil halkın bütçesidir. Belediyenin bütçesi her ay güncellenecek ve internet ortamında halkın ulaşabileceği bir mesafede olacaktır. Bizim belediyemizde israf olmayacak!
 
 
* Erzurum’da semt pazarı kültürünü geliştireceğiz. Vatandaş ve esnafımıza konforlu alışveriş ortamı sağlamak amacıyla şehrimizin farklı noktalarına çok amaçlı semt pazarları kuracağız.
 
 
* Kent genelindeki öğrencilerimize abonman ücreti desteğinde bulunacağız.
 
 
* Belediye otobüsleri, dolmuşlar ve halk otobüsleri arasındaki keşmekeşi düzelteceğiz.
 
 
* Türkiye’nin en pahalı sularından birini kullanmaktayız. Suyumuzun fiyatını %50 indireceğiz. Erzurumluyu yeniden, içilebilir musluk suyuna kavuşturacağız.
 
 
* Bu şehirde istihdam imkânı ve sektörde çeşitlilik sağlayan tüm yatırım ve iktisadi faaliyetleri her aşamada destekleyip teşvik edeceğiz. Böylelikle Erzurum yatırımcılar için cazip bir şehir haline gelecek ve “fabrikalar şehri” olacak.
 
 
* Erzurum’un kentsel dönüşümünde belediye olarak öncü bir rol oynayacağız. Paydaşlarımız ve vatandaşlarımızla adil, çözüm ve uzlaşı odaklı anlayışımızla Erzurum’u güvenli yapılara ve sağlıklı bir altyapıya kavuşturacağız.
 
 
* Şehir merkezinden başlayarak etaplar halinde depreme dayanıklı mahalleler oluşturacağız. Bu atılımı gerçekleştirebilmek için Aşkale Çimento gibi önemli paydaşlara çökmek yerine onlarla iş birliği yaparak Erzurum’un kentsel dönüşümünde onları güçlü bir aktör haline getireceğiz.
 
 
* Erzurumspor’un tahtasını açacağız, yeni stadyumun peşini bırakmayacağız, takipçisi olacağız. Her ilçeye en az bir tane daha kapalı halı saha açacağız. Atıl durumdaki kış spor merkezlerini canlandıracağız. Erzurumspor ürünlerine kurumsal pazarlama desteği vereceğiz.
 
 
* Mobil Sağlık Aracımız ile hasta, engelli, yaşlı ya da evinden çıkamayacak durumda olan vatandaşlarımızın ayağına gideceğiz. Doktor, hemşire ve sağlık teknikerinden oluşan ekibimiz tarafından mahalle mahalle, ev ev gezerek sağlık taraması hizmeti vereceğiz.
 
 
* Özel ilgi ve bakıma ihtiyaç duyan engelli veya yaşlı vatandaşlarımıza bakım merkezleri açacağız. Bakımevimizde; görme, işitme ve ortopedik yönden gereksinimli ile normal gelişim gösteren çocuklarımıza eğitim vereceğiz.
 
 
* İhtiyaç sahibi lise ve üniversite öğrencilerimize hazırlık kitapları vereceğiz. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla sosyal yardım alan ailelerimizin çocuklarının YKS, KPSS gibi sınav ücretlerini karşılayacağız. Başarılı ilk 50 öğrenciye aylık 5.000 TL burs vereceğiz.
 
 
* Mobil kütüphanelerimiz ile ilçe ve köylerimizde kitap okumayan çocuk kalmayacak. Çocuklarımızın kendi gıdalarını yetiştirebilmeleri ve doğayla bağ kurabilmelerini sağlayacak okul bostanları kuracağız.
 
 
* Tarım ve hayvancılığa dayalı entegre tesisler yapacağız.  Topraklarımızın öz değeri olan üreticilerimizi destekleyeceğiz. Sözleşmeli üreticilik modelimizle ürünleri satın alarak sosyal destek alan ailelere dağıtacağız. Kimyasal gübrelerin zararlarını ortadan kaldırmak ve artan maliyetler karşısında zorlanan çiftçilere ekonomik yönden katkıda bulunmak amacıyla doğa dostu sıvı gübre vereceğiz. Yerli üreticiye destek olmak ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla tohum ve fide desteğinde bulunacağız. Yerli üreticimizden satış garantisiyle ürettirip aldığımız et, süt, peynir gibi gıda ürünlerini vatandaşa ulaştıracağız.
 
 
 
 
BÜYÜKŞEHİR’İN BORCU
 
 
Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Canan Uçar, belediyenin borç miktarı hakkında kendisini yalancılıkla suçlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e de yanıt verdi. Uçar, “  Sayın Başkan, Milli Görüş geleneğinden geliyor. Milli Görüş geleneğinde kadına hürmet vardır benim bildiğim kadarıyla. Nasıl bir insicam bozulması yaşıyor ki yalancılıkla bizi itham ediyor. Mevcut borcun 15 milyar değil 2 milyar civarı olduğunu söylüyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesinin borcunu bu şehirde her kez konuşuyor, yalnızca Canan Uçar’ın açıklamalarından mı duydunuz? Mahallelerde, kahvelerde, AK Parti teşkilatında hatta il başkanlığının raporlarıyla AK Parti Genel Merkezi’nde konuşuluyor mu? Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı benim şahsımda Erzurum’a, vatandaşa, herkese yalancı demiştir. Bir özür bekliyorum, şahsım adına değil. Kendisine Erzurum adına yalancılığı ziyadesiyle iade ediyorum” dedi.
 
 
BORCA KARŞI ARAZİ

 

Belediyenin vergi borçlarına karşı arazi vermesini de eleştiren Uçar, “Vergi borcuna sebep 100 küsur dönüm araziyi parsel parsel verdi. Nene Hatun tarafında, Ilıca tarafında. Kimin malını kime veriyor? Tüccar belediye başkanıymış. Bir programda öyle söylemiş. Ben tüccar belediye başkanı olmaktan Allah’a sığınırım. Belediye başkanlığı makamı hizmet makamıdır. Ticaretinizi belediye başkanlığınızı bitirdikten sonra yapınız. Erzurum Kalesi’nin önündeki Palen ve bankanın manzarasına bakıyorum içim acıyor. Hemen önünde borca karşılık verdiği dükkânları görüyoruz. Tüccar belediye başkanı, icra dosyalarıyla belediyeyi muhatap ediyor. Bari tüccarlığını doğru yapsa, basiretli tüccar borcunu düzgün öder, icralık olmaz” ifadelerini kullandı. 

radarhaber.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim