• Erzurum4 °C
  • Erzincan9 °C
  • Ağrı3 °C
  • Ankara11 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKP'de HÜDA PAR krizi... Tuğrul Türkeş: 'Rahatsızım'
25 Nisan 2023 Salı 11:33

AKP'de HÜDA PAR krizi... Tuğrul Türkeş: 'Rahatsızım'

AKP Milletvekili ve 28. Dönem AKP Ankara 1. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı Yıldırım Tuğrul Türkeş, “Cumhur İttifakı’nın proje müellifi benim” dedi

Erzurum Seçimleri/ Türkeş, Cumhur İttifakı’nın ortağı HÜDA PAR’ın Türk Bayrağı’ndan duyduğu rahatsızlıkla ilgili de "Benim de HÜDA PAR’dan ve onun genel başkanından rahatsız olma hakkım demokratik bir hak" dedi.

Türkiye’de 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi için geri sayım sürerken, anketlerdeki erimeyi gören AKP, Hizbullah’ı terör örgütü olarak tanımayan HÜDA PAR ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesi yasasını kaldırmak isteyen Yeniden Refah Partisi ile ittifak kurdu.

İttifakla ilgili Radyo Sputnik’e konuşan AKP Milletvekili ve 28. Dönem AKP Ankara 1. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı Yıldırım Tuğrul Türkeş, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Türk Bayrağı’ndan rahatsız olduğunu açıklamasıyla ilgili olarak “Benim de HÜDA PAR’dan rahatsız olma hakkım var” dedi. Türkeş, ittifakla ilgili de “Cumhur İttifakı’nın proje müellifi benim” ifadelerini kullandı.

“PROJE MÜELLİFİ BENİM”

‘Cumhur İttifakı’nın proje müellifi benim’ diyen Türkeş, 2018’de AKP ve MHP arasında seçim ittifakı kurulması sürecini şöyle anlattı:
“Bu projenin müellifi benim. Tabiri caizse beni önce bir attılar fakat baktılar ki benim bir yerime bir şey olmadı, yaralanmadım, ‘Ha iyiymiş bak biz de atlayabiliriz’ dediler ve atladılar diye değerlendirebiliriz. Ama şaka bir tarafa bu işin proje müellifi benim. Türkiye 2015 seçiminin öncesinde AK Parti’nin zayıflamasıyla birlikte, uzun süre iktidarda olan bütün yapılarda bu olur, bunun güçlendirilmesi gerektiği tezini zaten savunuyordum. Bu seçim hükümetinde kısa dönemli bir görev teklifi de buna bir fırsat verdi. Ben önce bakanı kabul ettim sonra AK Parti’ye geçince tabanla teşkilatlarla uyum halinde çalıştım bir yabancılık çekmedim. Genelde onu gözlemlediler ki ‘Bak oluyor’ dediler, arkamdan geldiler. İyi de ettiler. ‘Niye geldiler, geç geldiler’ demem. Gelinmiş olması ve bugün Türkiye’de merkez sağ diye tabir edebileceğimiz bir Cumhur İttifakı’nın oluşup iktidara talip olmasını ben memnuniyetle karşılıyorum.”

“HÜDA PAR’DAN RAHATSIZ OLMAM DEMOKRATİK BİR HAK”

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’nun ‘Türk bayrağının ismi bana problemli geliyor’ sözlerinin hatırlatılması üzerine HÜDA PAR’a tepki gösteren Tuğrul Türkeş “Onun o bayraktan rahatsız olma hakkı varsa benim de HÜDA PAR’dan ve onun genel başkanından rahatsız olma hakkım demokratik bir hak. Yani yapsın da görelim” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim