• Erzurum17 °C
  • Erzincan22 °C
  • Ağrı19 °C
  • Ankara24 °C
  • İstanbul21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti bir karar verecek
06 Nisan 2017 Perşembe 13:39

AK Parti bir karar verecek

Referandum'a son 10 gün kaldı. AK Parti'nin yönünü 3 büyükşehirde yaptığı kamuoyu yoklamaları tayin edecek.

Erzurum Seçimleri- Ak Parti, referanduma sayılı gün kala kampanya çalışmalarını strateji ekibinin Türkiye genelinde il il ve üç büyükşehirde de ilçe bazlı kamuoyu yoklamaları üzerinden yaptığı analizlerin sonucuna göre yürütecek. Bu çerçevede son virajda Ak Parti, tüm enerjsini, “evet”in yükselme eğilimindeki bölgelere harcayacak.

 

 

Partide referandum için oluşturulan strateji ekibi, sonuçların, Türkiye genelinde kararsızların, “evet”e yöneliminin devam ettiğini ortaya koymakla beraber, başta seçmen sayısı itibariyle kritik önemi bulunan İstanbul olmak üzere bazı bölgelerde sıkıntının sürdüğü tespit edildi. Son kamuoyu yoklamalarının sonucuna göre Ak Partili kurmaylar, İç Anadolu ve Karadeniz’den sürpriz beklemiyor. Parti içinde referandum kampanyasına yönelik çalışmalarda aktif rol almaması nedeniyle eleştirilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim bölgesi Konya’da ise, “evet” oranının önde olmasına karşın beklenilen seviyede bulunmadığı kaydedildi. Ak Parti’nin HDP seçmeninden “evet”e destek beklediği Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan gelen sonuçların da Tunceli, Şırnak, HakkariDiyarbakır gibi iller açısından çok tatmin edici olmadığı ifade edildi. İlçe bazlı mercek altına alınan üç büyükşehirde ise Ankara’daki son tablo parti kurmaylarının yüzünü güldürdü. Ankara’nın son 15 gün içinde toparlandığı belirtilirken, bu olumlu ivmenin referanduma kadar süreceği öngörüldü. İzmir’de, “hayır”ın önde olduğu kaydedilirken, referandum sonucunda belirleyici rol oynayacak İstanbul’da ise çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiği görüldü. İstanbul’da CHP’nin etkili olduğu bazı ilçelerde, “hayır” oranının yüzde 80’lere kadar çıktığı, Ak Parti’nin etkili olduğu bölgelerde ise, “evet” oranı maksimim yüzde 55 civarında seyrettiği kaydedildi. Ak Partili bir kurmay Milliyet’e, “Bizim parti karanlıkta yol almaz. Yaptırdığımız kamuoyu yoklamalarıyla neredeyse haftalık bazda vatandaşın nabzını tutabiliyoruz. Kamuoyu yoklamaları bize ışık tutuyor. Bu sayede teşkilatlarla milletvekilleri arasında sorun mu var, çözüyoruz. Seçmenin endişesi mi var giderecek çalışmaları yapıyoruz. Kampanya dilimizi de buna göre rötuşluyoruz” dedi.


Ak Parti’nin bu çerçevede referanduma son virajda kampanya çalışmaları çerçevesinde CHP’nin etkili olduğu ve “hayır”ın netleştiği bölgeler yerine tüm enerjisini MHP ve HDP’li seçmen ile kararsızları, “evet”e çekmek için harcayacağı öğrenildi. (Şebnem Hoşgör/ Milliyet)

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim