• Erzurum10 °C
  • Erzincan14 °C
  • Ağrı11 °C
  • Ankara20 °C
  • İstanbul21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti'nin seçim otobüsüne saldırı
06 Nisan 2017 Perşembe 11:08

AK Parti'nin seçim otobüsüne saldırı

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk’ün seçim otobüsüne taşlı saldırı düzenlendi. 10-15 kişilik bir grup, referandum çalışmaları kapsamında ‘Evet’ kampanyası yürüten otobüse taşlarla saldırdı.

Erzurum Seçimleri- Edinilen bilgiye göre olay, İpekyolu ilçesi Süphan Mahallesi’nde meydana geldi. 10-15 kişilik bir grup, referandum çalışmaları kapsamında ‘Evet’ kampanyası yürüten otobüse taşlarla saldırdı. Saldırı sonucu otobüste maddi hasar oluştu.  

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, bu tür saldırıların kabul edilebilir bir tarafının olmadığını belirterek, “HDP’nin içindeki bir kısım gençler, geçmişteki alışkanlıklarını bir tarafa bırakmadılar. Süphan Mahallesi’nde aracımıza yönelik bir saldırı oldu. Daha önce farklı kademedeki arkadaşlarımıza çeşitli saldırılar oldu. Bizler şunun bilinmesini istiyoruz ki artık bu saldırılar bizleri durduramayacak. Ne yurt dışında yapılanlar ne CHP’nin yaptıkları ne de HDP’nin yaptıkları bizleri durduramayacak. Bu tür saldırılar doğru değil, kabul edilebilir bir tarafı da yok. Tek kelimeyle tahammülsüzlüktür. Bizler saldırıların yoğun olduğu dönemlerde bile çalışmalarımızı aksatmadık, şimdi de hiçbir şekilde aksatmayacağız” dedi.

“Herkes aklını başına alsın”

AK Parti İl Başkanı Av Zahir Soğanda da yapılan saldırıya tepki göstererek, “Birileri bizlerin alanda olduğumuzu görünce, yine arkadaşlarımıza ve otobüslerimize yönelik saldırılar başladı. Bugün de Süphan Mahallesi’nde çalışma yapan otobüsümüz saldırıya uğradı. Daha önce teşkilatımızın bazı mensupları saldırıya uğradı. Bu saldırıları lanetliyoruz. Bizler istiyoruz ki barış içerisinde bir yarış olsun. Kabul edilebilir bir durum değil, herkes aklını başına almak alsın” şeklinde konuştu.

 
 

“10-15 kişilik grup saldırdı”

İsminin açıklanmasını istemeyen otobüs şoförü de, 10-15 kişilik bir grubun otobüse taşlarla saldırdığını belirterek, “Bizler rutin gezimizi sürdürüyorduk. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafına gittik. Tarladan 10-15 kişiye yakın genç ve çocuk bizleri taşladı. Yüzlerini göremedik, ama gençtiler. Olay yerinden biraz uzaklaştıktan sonra güvenlik güçlerine haber verdik. Otobüste şu an 12 bin 500 liralık hasar var” diye konuştu.

“Öcalan lehine slogan attıklarını duyduk”

Olayın görgü tanığı olan Sezgin Sezer de, saldırıda seken taşların özel aracının farını kırdığını belirterek, “Aracımızla seyir halindeydik, bir anda sesler geldi. Aracımızın arka farı kırıldı. Daha sonra taş atan grubun ‘Biji serok Apo’ şeklinde Öcalan lehine slogan attıklarını duyduk. Bunlar demokrasiye yakışmayan hareketler. Bunu yapanlar; demokrasi, barış ve özgürlükten söz edenlerdir. Bizler de Vanlıyız, Kürt’üz. Yazıklar olsun şu manzaraya” ifadelerini kullandı. 

Murat Dalgın

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim