• Erzurum13 °C
  • Erzincan14 °C
  • Ağrı14 °C
  • Ankara19 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKP'li Mehmet Metiner: Reis’e ölümüne bağlı insanlar bile...
24 Mart 2023 Cuma 11:45

AKP'li Mehmet Metiner: Reis’e ölümüne bağlı insanlar bile...

Seçimlere 2 aydan az bir zaman kaldı. Anket şirketleri peş peşe araştırma sonuçları paylaşıyor.

Erzurum Seçimleri/ Anketlerde AKP'nin oylarının düşüşte olduğu görülüyor. Yeni Şafak yazarı ve eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, partisine uyarılarda bulunduğu yazısında "Reis’e ölümüne bağlı insanların bile tercihleri gözle görülür biçimde farklılaşmış görünüyor" dedi.

Anketlerde AKP'nin oylarının düşüşte olduğu görülüyor. Yeni Şafak yazarı ve eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, partisine uyarılarda bulunduğu yazısında "Reis’e ölümüne bağlı insanların bile tercihleri gözle görülür biçimde farklılaşmış görünüyor" dedi.

Seçim anketlerinde çıkan sonuçlar ve aday tercihlerinde yapılacak yanlışların 14 Mayıs akşamı iktidarı bir hezimetle karşı karşıya bırakma ihtimali yandaşlarda paniğe ve endişeye neden oldu. Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner de bugünkü yazısında bu tabloya değindi.

Metiner, köşesinde dikkat çeken uyarılarda bulundu. "AK Parti’ye acizane tavsiyelerim…" başlıklı yazısında Metiner, zorlu bir seçime girildiğini ve seçmen tercihlerinin farklılaştığına yer verdi.

Metiner, yazısında "Reis’e ölümüne bağlı insanların bile tercihleri gözle görülür biçimde farklılaşmış görünüyor. Reis’e bakışlarıyla AK Parti’ye ve AK Parti’de siyaset yapanlara bakışları giderek farklılaşıyor. O yüzden Reis ile AK Parti arasındaki makas açıldıkça açılıyor. Reis’in aldığı oy, genel başkanı ve lideri olduğu AK Parti’den kat kat fazla ise ortada bir sorun var demektir" ifadelerini kullandı.

"MİLLETİN HOŞNUT OLMADIĞI İSİMLERİN HER SEFERİNDE VEKİL OLARAK DAYATILMASI, BÜYÜK BİR ÖFKE BİRİKİMİNE SEBEBİYET VERMİŞ"

Metiner, yazısına şöyle devam etti:
"Millet, Reis adına siyaset yapan aktörlerden kahir ekseriyetle memnun değil. Teşkilatlar büyük ölçüde Reis’i ve misyonunu temsil ve taşıma noktasında yetersiz. O yüzden yereldeki aktörler ile millet arasındaki mesafe giderek açılıyor. Milletin istemediği isimlerin teşkilatların başına getirilmesi ve milletin hoşnut olmadığı isimlerin her seferinde vekil olarak dayatılması, büyük bir öfke birikimine sebebiyet vermiş durumda..."

“Reis’e veririz ama istemediğimiz adaylar olursa asla!” diyenlerin sayısının azımsanmayacak oranda olduğuna işaret eden Metiner, "AK Parti’nin inancına aykırı “siyasal seçkincilik” anlayışı benimsenirse, yani millet seçmesini bilmez, onun için kimin gerekli olduğunu ancak biz biliriz yoluna sapılırsa, bu hem AK Parti’nin misyonunu inkar anlamına gelir hem de milletin tepkisini fena halde celbeder" diye yazdı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim