• Erzurum10 °C
  • Erzincan16 °C
  • Ağrı11 °C
  • Ankara22 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşener'den bomba suikast iddiası
13 Nisan 2017 Perşembe 10:41

Akşener'den bomba suikast iddiası

Referandum çalışmaları kapsamında Isparta'da konuşan Meral Akşener önemli bir iddiada bulundu.

Erzurum Seçimleri- Emekli bir hakimin kendisini aradığını ve '3 kişi görevlendirilmiş sizi vuracaklarmış' dediğini aktaran Akşener, "Ben de güldüm, 'gelsinler görsünler' dedim" diye konuştu.

Meral Akşener, Isparta'da referandum çalışması yaptı. 'Milli iradeye saygı' konulu toplantı kalabalık salona sığmayınca, açık havada yapıldı. Akşener konuşma yapacağı platforma 'Başbakan Meral' sloganlarıyla çıktı.

Kentte yapacağı açık hava toplantısının Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildiğini, buna yapılan itirazın da Yüksek Seçim Kurulu'nda reddedildiğini hatırlatan Meral Akşener, "Buraya gelirken çok engelle karşılaştık. Ben uzun yıllar siyaset yapan biriyim. Hayvan pazarında konuşmalar istenmişti ama Isparta bütün engelleri yıktı, aştı, geçti ve hakkı hakka, hakkı haklıya teslim etti" dedi.

16 Nisan'da yapılacak anayasa referandumuna değinen Meral Akşener şöyle dedi:

 

Bir anayasa oylaması yapılacak. 70 yıl önce bıraktığımız partili cumhurbaşkanlığını bugün 70 yıl sonra, o yıllarca tek parti rejimi diye diye gelenlerin Allah'ın sopası yok görüyorsunuz, meğer temel özlemleri milli şef olmakmış. O zaman bu kadar yıldır rahmetli İnönü'ye niye sövüp durdunuz?

Madem özleminiz İnönü olmaktı, niçin saygı göstermediniz? Sayın cumhurbaşkanı, hapishaneye giderken yanınızda kimler vardı hatırlıyor musunuz? Siz hapishaneye gittiğiniz için başka bir siyasi partide olup sizin lehinize o günün şartlarında beyanat verip hakaretten, suçluyu korumaktan tazminat ödeyenleri hatırlıyor musunuz? Siz bir başka partinin belediye başkanıydınız. Bizler başka bir partinin milletvekilleriydik. Ama sizin adınıza biz mücadele verdik. Ve döndük bugün Isparta'da, Türkiye'de vefanın sadece İstanbul'da bir semt adı olduğunu hep beraber tecrübe ettik.

"ÜÇ KİŞİ GÖREVLENDİRİLMİŞ"

Dün yaşadığı bir olayı paylaşan Meral Akşener, şöyle dedi:

Sabah emekli bir hakim arkadaş aradı. Dedi ki '3 kişi görevlendirilmiş sizi vuracaklarmış.' Ben de güldüm 'gelsinler görsünler' dedim. Sonra başka bir arkadaş aradı, üst düzey bir bürokrat, emekli. O da dedi ki 'sizle ilgili bir kağıt yayınlanacak FETÖ terör örgütüyle 17-25 Aralık 2013'te bir konuşma metnini oraya yazmışlar.' Ona da güldüm. Yayınlamayan namerttir.

Ama iftira eden, korkutmaya çalışan, hakaret eden de elinde belge bilgisi olmadan hakaret eden de şerefsizdir, namussuzdur, ahlaksızdır. 

Öğleden sonra bir cenazeye gittim orada da bir üst düzey bürokrat yanıma yaklaştı. 'Yeni bir bilgi aldım bir dosya hazırlanmış Balgat çok gayret ediyormuş fakat tutuklanıp tutuklanmama konusunun ne getirip ne götürdüğü hesaplanmakta o konuda bir karar verilemediği için henüz belli değil', ben de dedim ki 'benim çantam hazır.' Onlardan korkan onlar gibi olsun. Onlara seslenmek isterim. Ey muktedirler ben bir fakir gariban kadın olarak sizden korkmuyorum da siz adam olarak, erkek olarak benden korkmaya utanmıyor musunuz? Niçin belden aşağı vurursunuz."

"BİR KERE EVET DERSENİZ"...

16 Nisan'daki referandumda sandıktan 'evet' çıkması halinde bir daha 'hayır' deme lüksü olmayacağını vurgulayan Akşener, şöyle devam etti: "Samimiyetle söylüyorum bir kere 'evet' derseniz bir daha bu ülkede seçimler sadece tiyatro olur tiyatro. Onun için hepimiz, hepiniz inşallah çocuklarımız için, evlatlarımız için, genç erkeklerimiz için, ülkemiz için 'hayır' diyeceğiz.

Kürdistan kurulmasın diye, eyaletlere bölünmesin diye, Suriye'deki YPG ve PYD'nin ha buraya yazıyorum 17 Nisan'dan itibaren eğer hayır çıkmasın net bir şekilde söylüyorum Rusya'nın talebiyle ABD'nin talebiyle PYD ve YPG ile Cenevre'de masaya otururlar. Suriye'dekini tanırlar. Barzani'yi zaten tanıdılar. Kala kala Türkiye'nin Güneydoğusu kalır ki onu da hayli hayli verirler.

Dolayısıyla böyle bir anayasaya aziz Türk milleti kadınıyla erkeğiyle 'hayır' diyecek. Kendimiz için 'hayır' diyeceğiz.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim