• Erzurum1 °C
  • Erzincan4 °C
  • Ağrı2 °C
  • Ankara2 °C
  • İstanbul9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ali Babacan açıkladı: İktidara gelince iki ismi görevden alacağız
16 Mart 2023 Perşembe 11:30

Ali Babacan açıkladı: İktidara gelince iki ismi görevden alacağız

Millet İttifakı ortağı DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidara geldiklerinde ilk olarak Merkez Bankası ve TÜİK Başkanı'nı görevden alacaklarını söyledi.

Millet İttifakı ortaklarından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, tv100 ekranlarında yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk oldu. Gündeme dair dikkat çeken açıklamalarda bulunan Babacan, iktidara geldiklerinde yapacakları adımları anlattı.

"MERKEZ BANKASI VE TÜİK BAŞKANLARINI GÖREVDEN ALACAĞIZ"

Babacan, "Merkez Bankası şu anda Sayın Erdoğan'ın kullandığı bir kasa. Biz ne yapacağız? İlk önce Merkez Bankası Başkanı ve TÜİK Başkanını değiştireceğiz. Merkez Bankası Başkanı adayları önce Plan Bütçe Komisyonu'nda kendilerini anlatacak. Soru cevap seansı başlayacak. Milletvekilleri ve basın soracak. Önce toplumun terazisine çıkacak." ifadelerini kullandı.

"HERKES BEN BU ÜLKENİN VATANDAŞIYIM DİYECEK"

"Türklüğü Anayasa'dan çıkaracak mısınız?" sorusuna da yanıt veren Babacan, "Ortak Politika Metni'nde böyle bir şey yok ama DEVA Partisi'nin hazırlığında vatandaşlık tanımının yenilenmesiyle ilgili hazırlık var. Vatandaşlığı daha kapsayıcı, kucaklayıcı vatandaşlık tanımı hale getiriyoruz. Türk ve Türklük kelimesi anayasanın birçok yerinde geçiyor ama bunların hiçbirisine dokunmuyoruz ama vatandaşlık tanımını bütün vatandaşları kuşatacak şekilde yeniliyoruz. Vatandaşımız Türk-Kürt-Laz-Roman-Boşnak da olsa kim olursa olsun ben bu ülkenin vatandaşıyım diyecek" dedi.

"HDP DESTEK VERİRSE MUTLU OLURUZ"

HDP konusunda da konuşan Babacan, "Millet İttifakı, 6 partiden oluşuyor. HDP, ayrı bir ittifak içerisinde şu anda dolayısıyla teknik olarak burada olması mümkün değil. HDP ve başka partiler Sayın Kılıçdaroğlu'na destek verirlerse biz çok mutlu oluruz, bu iyi bir şeydir." dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim