• Erzurum11 °C
  • Erzincan14 °C
  • Ağrı12 °C
  • Ankara11 °C
  • İstanbul12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Avukatı Ersan Barkın: Sedat Peker söz verdiğinden fazlasını açıklayacak
05 Nisan 2023 Çarşamba 12:43

Avukatı Ersan Barkın: Sedat Peker söz verdiğinden fazlasını açıklayacak

Avukatı açıkladı: Bu tecrittin kaldırılması durumunda Sedat Peker söz verdiği içerikten öte açıklamalar yapma kararlılığında...

Erzurum Seçimleri/ Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, TELE1 yayınında soruları yanıtladı. Sedat Peker’in seçime iki ay kala yapacağını söylediği açıklamarı sorulan Ersan Barkın "Seçime kadar bu koşulların kaldırılması noktasında, iktidara alternatif olan bu blokun uluslararası karşılığı bulunması halinde, bu tecrittin kaldırılması durumunda Peker söz verdiği açıklamaları söz verdiği içerikten çok daha öte açıklamalar yapma kararlılığındadır" dedi.

Avukat Ersan Barkın şunları kaydetti: “Bugün karşı karşıya kaldığı durum hukuki durum, Sedat Peker’in bu koşullar ortadan kalkmaz ise açıklamalarını bugün itibarıyla yapmasına olanak vermiyor. Ancak ben bu açıklamayı bugün yapmıyorum ki. Dijital tecrit diye tanımladığımız Sedat Peker’in politik etkisi olabilecek herhangi bir paylaşımda bulunmasına olanak vermeyen, kendisine bağlı, kendisiyle ilişkilendirilen hesapların açıklama herhangi bir siyasal karşılığı olabilecek açıklama yapmasına olanak vermeyen bu durum ortadan kalkmazsa bu açıklamaları yapamaz. Ama seçime kadar, iktidara alternatif olanların çaba göstermesi ve tecrit koşullarının kaldırılması halinde Sedat Peker söz verdiği açıklamaları, söz verdiği içerikten çok daha öte açıklama kararlılığındadır."
“Peker, suikast iddiasıyla gözaltına alınan kişiyle mesajlaştı”

GÖZALTINA ALINAN KİŞİYLE MESAJLAŞTI

Avukat Barkın, "Sedat Peker’in kendisine yönelik suikast girişiminden bilgisi olduğu" iddialarının sorulması üzerine de şunları söyledi:

"Suikast iddiasının merkezinde olan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde gözaltına alınan kişiyle gözaltı öncesinde mesajlaşıyor sayın Peker. Yani, ‘Kimin sana ne taahhüt ettiğini bilmiyorum ama gittiğin yol doğru yol değil, bundan vazgeçmelisin’ biçiminde. Bundan haberdar öncesinde. Ondan sonra gözaltı işlemi gerçekleşiyor. Ama şükür ki bugünkü fiili ve hukuki durumu en azından can güvenliği noktasında kaygılanmamızı gerektirir bir durum yaratmıyor.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim