• Erzurum9 °C
  • Erzincan13 °C
  • Ağrı11 °C
  • Ankara13 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bahçeli'den ülkücülere talimat
27 Kasım 2017 Pazartesi 10:01

Bahçeli'den ülkücülere talimat

Alparslan Türkeş’in doğumunun 100’üncü yılında Ankara’da düzenlenen 3. Türk Gençlik Kurultayı’nda konuşan Bahçeli, ülkücü gençlere “Dalınızı kıranın ağacını sökünüz. Vatanınıza kem gözle bakanları silindir gibi eziniz” diye seslendi
Erzurum Seçimleri- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülkücülerin yerinin MHP olduğunu belirtirken, Genel Başkanlığını Meral Akşener’in yaptığı İyi Parti için “Güneşe bakmaya cesareti olmayan, ama güneş iddiasında bulunanlar, gölgede kalmaya, gölgeyi ışık sanmaya mahkûmdur. Ve bunlarla hesabımız acıklı olacaktır” mesajını verdi.
 
Doğumunun 100. Yılında Başbuğ Alparslan Türkeş 3. Türk Gençlik Kurultayı Ankaraspor Salonu’nda toplandı.  Ülkü Ocakları Derneği tarafından organize edilen Kurultay için farklı illerden binlerce genç Ankara’ya geldi. Kurultay Salonu’na Türkeş’e ait sözlerin yer aldığı pankartlar asıldı. Kurultay katılımcıların büyük kısmının lise ve üniversite öğrencileri  olması dikkat çekti. MHP lideri Bahçeli, salona “Türkmen Beyi Hoş geldiniz” anonsuyla girdi. Bahçeli özetle şu mesajları verdi:
 
LİDERLER VARDIR: Elbette büyük liderler mücadelemizin rehberi, büyük fikirler uyanışımızın, toparlanışımızın, birlik ve beraberliğimizin harcı ve haddidir. Liderler vardır, yaşadıkları zamanın dışına taşarlar. Liderler vardır, yaşanan destanları bizzat yazarlar. Yine liderler vardır, dünya döndükçe, insanlık var oldukça unutulmazlar, tarihteki muhkem ve mutlak yerlerini alırlar. İşte Başbuğ Alparslan Türkeş Bey böyle bir liderdir.
 
İMKANSIZ ZAMAN ALACAK: Türkiye’nin her açıdan, her yönden bir inşa, bir ihya girişimine şiddetle ihtiyacı vardır. Unutmayınız, zor diye bir şey yoktur; imkansızlık sadece zaman alacaktır. Umutsuzluk aklın durma halidir. Korkaklık zamanın dışına sürülme, dünyadan manen kopuş demektir. Korkaklık yılgınlık olabilir, ancak cesaret asla çılgınlık değildir. Kahramanlık kontrolsüzlük ve kural tanımazlık hiç değildir.
 
SOKAKTA KAYBETMEYECEĞİZ: Ben de ülkücü Türk gençliğine diyorum ki; dalınızı kıranın ağacını sökünüz. Vatanınıza kem gözle bakanları silindir gibi eziniz. Bunları yaparken, hukuktan, meşru çizgiden asla ayrılmayınız. Türk gençliğini sokakta bulmadık, sokakta kaybetmeyeceğiz.
 
DÜŞMAN UYUMUYOR: Egolarına yenilen, nefsine teslim olan, davasını şahsi beklentilerin arkasına iten, dostunu düşmanını bilmeyen, büyüğü küçüğü tanımayan, maziyi, atiyi kavramaktan aciz bir gençlik yıkıma hizmet edecektir.  Türk istikbalinin muhafız ve mükafatı olan ülkücü gençlik böyle olmayacaktır, olmamalıdır. Zira su uyusa da düşman uyumuyor. Türkiye düşmanları alayı birden aynı kampta toplanıyor. Buna izin veremeyiz.
 
YENİ KURTULUŞ SAVAŞINA GÖNÜLLÜYÜZ: Türk milliyetçilerinin, Ülkücü Gençliğin bu aziz vatanla, bu büyük milletle ömür boyu sürecek bir “Sadakat, Sevda ve Hizmet Sözleşmesi” vardır.  Bu sözleşme “Devlet-i ebed müddet”, “Millet-i ebed müddet” sözleşmesidir. Alacağımız; helallik ve duadan başka bir şey değildir. Borcumuz ise; canımızla, kanımızla ödenecek kutsal vatan ve millet borcudur. Biz bu sözleşmeyle ülkücü olduk, gerektiğinde bu borcu seve seve ödemeye yemin ettik. Milliyetçi-Ülkücü Hareket; Vatan görevine hazırdır. İhanet ve husumet kuşatmasını yarmaya kararlıdır. Türkiye’ye biçilmeye çalışılan kefeni yırtmaya, gerekirse yeni bir Kurtuluş Savaşına, gerekirse Anadolu’yu yeniden fethetmeye gönüllüdür. Bu uğurda canlarını feda etmeye dünden razıdır.
 
‘Ülkücülerin  yeri MHP’dir’
 
Milliyetçi-Ülkücü Hareket kökünden kopmamıştır, özünden ayrılmamıştır, ülkülerinden zerre taviz vermemiştir. Ülkücyeri MHP’dir. MHP, Türk milletinin eseridir, Türk siyasetine ve Türk tarihine hediyesidir. Ülkücü nesiller davanın onurunu koruya koruya, namusunu savuna savuna, namertleri yene yene yoluna devam edecektir. Bazıları vardır, göz yumduğumuz kadar dürüst, sustuğumuz kadar insandırlar. Bunlara göz yummayacağız, bunlara karşı da susmayacağız. NATO beslemelerine, FETÖ’cü hainlere, PKK’lı, PYD’li, IŞİD’li canilere karşı milletle yan yana, devletle sırt sırta vererek sonunu hesap etmeden mücadelemizi sürdüreceğiz.
 
HESABIMIZ ACIKLI OLACAK: Güneşe bakmaya cesareti olmayan, ama güneş iddiasında bulunanlar, gölgede kalmaya, gölgeyi ışık sanmaya mahkûmdur. Ve bunlarla hesabımız acıklı olacaktır. Bir kişiden başlayarak, günden güne büyüyen bir davanın nasıl olabileceğini hepimize gösteren, büyük ve dengesiz adımlar yerine; ufak ve sabırlı adımlarla uzun yollarkat etmenin sırlarını öğreten Başbuğumuzun kutlu emaneti çiğnetilmeyecektir. Başbuğumuzun anılarını ve adını şer planlarda kullanmaya yeltenenleri de Allah’ın izniyle şaşkına çevireceğiz.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim