• Erzurum6 °C
  • Erzincan11 °C
  • Ağrı6 °C
  • Ankara17 °C
  • İstanbul20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakan Yıldırım karne dağıtımı töreni sırasında konuştu
09 Haziran 2017 Cuma 16:05

Başbakan Yıldırım karne dağıtımı töreni sırasında konuştu

Başbakan Binali Yıldırım çocuklara hitaben yaptığı konuşmada "Sizlere çok güveniyoruz. Geleceğimiz sizlere emanet" dedi. Binali Yıldırım düzenlenen törende kendisi ile ilgili hatırlarını da paylaştı.

Erzurum Seçimleri- Başbakan Binali Yıldırım karne dağıtımı törenininde konuşuyor.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti: Sevgili gençler siz artık önümüzdeki günlerde dinlenmeyi, gezmeyi fazlasıyla hak ediyorsunuz. Şimdi tatil zamanı. Hem öğretmenlerimiz hem öğrencilerimiz için yoğun bir dönem geçti. Artık bugün ara veriyoruz.

Yıldırım ,"Hepimiz bu sıralardan geçtik, karne heyecanı yaşadık ama siz şanlısınız. Memleketimizin imkanları artık daha fazla" dedi. 

Binali Yıldırım, 'bir öğrenci için en güzel örnek öğretmenidir, hepimizin böyle oldu" diye konuştu.

 

"HER ANNE BABANIN HEDEFİ ÇOCUKLARININ KENDİLERİNDEN DAHA İYİ YETİŞTİRMESİDİR"

Yıldırım kendi öğrenciliğinden de anılarını paylaştı. Yıldırım, "Ben ilkokulda okurken elektrik yoktu. Yer sofrasının üzerinde azıcık ışıkla okuyup ödev yapmaya gayret ederdik.Kitap yok ders malzemesi yok. Babam Erzincan'a gitmişti oradan lisede okuyanların kitaplarını almış ve oradan soru soruyor. Havuz problemi... İlkokul 3. sınıf öğrencisiyim. Yapamadım diye babam beni sokağa attı, kızdı. Zavallı anam dışarıda kar yağıyor. Babam yatınca gelip beni içeri aldı. Bunu niye anlattım: Her ana babanın hedefi çocuklarının kendilerinden daha iyi yetişmesidir. Onları geleceğe hazırlamak en önemli hedefleridir" dedi. 

Binali Yıldırım küçükken öğretmen olmak istediğini de söyledi. 

NEDEN ÖĞRETMEN OLAMADIĞINI ANLATTI

"Ben hep öğretmen olmak istedim ama nasip olmadı. Niye olamadım? Ortaokul son sınıfta yatılı öğretmen okulu imtihanına gireceğim. İmtihana birkaç gün var. Elimde sınav kağıdı yok. Dediler ki senin sınav kağıdın müdür beyde. Gittim yanına, sınav kağıdımı istediğimi söyledim. Baktı dedi ki; sen şimdi öğretmen mi olacaksın dedi. Kağıdı yırttı attı çöpe. Benim dünyam yıkıldı. Hadi sen git dedi kovdu beni. Benim halimi görmüyor musun? dedi. İnsanın kaderi bir anlamda her zaman kendi kararıyla değil. Ortaokuldaki müdürüm ben,m bütün gelecek planımı değiştirdi. Beni başka bir yola sevk etti. Öğretmenler, sizler çocukların ideallerisiniz. Öğretmen değilim ama zorluklarını biliyorum. Eşim Semiha hanım ilkokul öğretmeniydi. Şimdi siz Başbakan hayallerini anlatıyor diyebilirsiniz. Semiha hanım plan defterlerini yazarken yorulurdu ve ben onun yerine devam ederdim. Siz tatile çıkarsınız öğretmen çalışmaya devam eder."

TUTTUM HAVA KALDIRDIM, MUM GİBİ OLDULAR"

Yıldırım konuşmasında, şunları söyledi:

Bir gün hanım hastalandı derse giremedi. Bende öğrenciyim. Bana dedi ki, sınıf boş kalmasın. Gittim okula, içeri girdi, bir gürültü, göz gözü görmüyor. Benim geldiğimi hiç fark etmediler. Baktım olacak yok, tahtaya yumruğumla bir vurdum, herkes toparlandı ama sonra tekrar devam etmeye başladılar. Ben nereden geldiğimi düşünmeye başladım. Sinirlendim, bir tane yavrumuzun yakasından tuttum havaya kaldırdım, herkes mum gibi durdu ve yerine oturdu. Hanım sordu nasıl? "Gayet güzel mum gibi oldular" dedim. Müdür bey sonra demiş ki, dersler boş geçsin de beyini gönderme demiş.

15 YILDA 27 BİN YENİ OKUL YAPILDI

Binali Yıldırım konuşmasında, son on beş  yılda 270 bin yeni derslik, 27 bin okul yaptık.

Çocuklarının karneleri kötü olduğu için ailelerin baskı yapmaması gerektiğini de söyleyen Binali Yıldırım 'azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz, tatilde büyüklerinizi ziyaret etmeyi ihmal etmeyin, boş vakitlerde kitap okumayı, arkadaşlarınızla buluşmayı ihmal etmeyin hepinize huzurlu bir yaz tatili diliyorum Allah yolunuzu açık etsin" dedi. 

Binali Yıldırım yaklaşan Kadir gecesini ve bayramıda kutlayarak sözlerine son verdi. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim