• Erzurum13 °C
  • Erzincan16 °C
  • Ağrı11 °C
  • Ankara21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakan Yıldırım: Kredi Garanti Fonu firmalara kaynak temin etmeye devam edecek
01 Kasım 2017 Çarşamba 12:25

Başbakan Yıldırım: Kredi Garanti Fonu firmalara kaynak temin etmeye devam edecek

İslam Ülkeleri İhracat Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "2017'nin ilk yarısında yüzde 5'in üzerinde bir büyüme sağlandı. Kredi Garanti Fonu açtıktan sonra takibe düşen alacaklarda azalma oldu."dedi.

Erzurum Seçimleri- İslam Ülkeleri İhracat Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "2017'nin ilk yarısında yüzde 5'in üzerinde bir büyüme sağlandı. Kredi Garanti Fonu açtıktan sonra takibe düşen alacaklarda azalma oldu. Bundan böyle Kredi Garanti Fonu sürekli olarak dönen kredilerde kullanmak suretiyle piyasaya, işletmelerimize, üretim yapan firmalarımıza kaynak temin etmeye devam edecek.Ülkemiz ekonomik yönden 3 kat büyüme başarısı gösterdi, ihracatçı sayımız 2 kat arttı" dedi.

 

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da düzenlenen  8. Aman Union Yıllık Toplantısı'nda konuştu. "2017'nin ilk yarısında yüzde 5'in üzerinde bir büyüme sağlandı"diyen Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle: Bugün gelişmiş Batı ülkelerinde yükselen İslam  korkusu, İslam düşmanlığı ile şiddet, nefret üreten ülkeler, Müslümanların  şefkatine, merhametine, adaletine; ekmek kadar, su kadar muhtaçtır ve ihtiyaç  duymaktadır. Bölgesel ve küresel barışa tüm gayretiyle katkı sağlamak isteyen  Türkiye başta olmak üzere komşularımız ve diğer bütün ülkeler için çok daha fazla  gayret göstermemiz gerekiyor. İnanıyoruz ki yarına, gelecek nesillere, torunlara  bırakacağımız en büyük servetimiz; daha adil, daha barışçıl, daha yaşanabilir bir  dünya olacaktır.

KREDİ GARANTİ FONU DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEK

Türkiye'nin geçmiş 15 yılının artısı ile eksisi ile her şeyin sorumlusu bizim iktidarımızdır.15 yılda 3 kat büyüdük. İhracatçı sayımız 2 kat arttı.Bunu ticaret rakamlarıyla da açıkça görüyoruz. 2017'nin ilk yarısında yüzde 5'in üzerinde bir büyüme sağlandı. Türkiye, Çin ve Hindistan'dan sonra en fazla büyüyen ülke konumuna geldi. 4 ay bir zaman diliminde bu noktaya nasıl gelindi, burası önemlidir. Buraya gelmemizin arkasındaki en önemli sebeplerden bir tanesi zamanın ruhunu iyi okumaktan geçiyor.Bazen 1 gün, 1 saat geç kaldığınız karar telafisi imkansız bir tarife dönüşebilir. Özellikle kredi garanti fonunun devriye alınması suretiyle, reel sektörümüz, iş alemimiz, kredilendirilmesi konusunda çok büyük rahatlık sağlanmış 220 milyar lira kaynak işletmemize aktarılmıştır.

Piyasalardaki nakit sıkıntısı giderilmiştir.Kredi Garanti Fonu aldığımız bir kararla sürekli hale getirilecek. Kredi Garanti Fonu açtıktan sonra takibe düşen alacaklarda azalma oldu. Mütemadi yapıyoruz.  Bundan  böyle Kredi Garanti Fonu sürekli olarak dönen kredilerde kullanmak suretiyle  piyasaya, işletmelerimize, üretim yapan firmalarımıza kaynak temin etmeye devam  edecek.

Bizim işletmelerimiz üreticilerimiz sorumluluklarının farkında, kaynak akışı devam ettikçe daha fazla üretmeye ellerinden geleni yapıyorlar. Yeni destek paketleri ile ihracatçılarımıza 2017 yılında yaklaşık 3 milyar nakit destek vermiş bulunuyoruz. Bu yılın Eylül ayında ilginç olan bir başkla göstergede Avrupa Birliği ile ilişkiklerimizdeki gerilemeye rağmen yüzde 8 oranında artmıştır. Yaklaşık olarak 6 milyar dolara ulaşmış durumdadır.

Birçok noktalarda ticaret merkezleri kuruyoruz. İhracatçıların işlerini görüp, kolaylaştırıyor. Sayıları artırılacak ve böylece küresel ticaretin çok daha artması ve İslam Ülkeleri'nin payının artırılması.... Nüfusu 2 milyara yaklaşıyor. Ancak, oluşturdukları ticaret hacmi, maalesef potansiyelin çok daha gerisinde.Refah nasıl gelecek? Daha çok üretim, daha çok istihdam sağlanacak.

TERÖR KÜRESEL BİR BELADIR...

Terör ile İslam'ı yan yana telaffuz etmek, hem  İslam'a hem de Müslümanlara yapılabilecek en büyük hakarettir. O yüzden biz bütün  gelişen ülkelere, gelişmiş ülkelere de diyoruz ki 'Bırakın bu çifte standardı.  Dürüstçe, samimi bir şekilde oturalım terörle mücadele edelim. Bununla da  kalmayalım, terörün köklerine inelim, kaynağına inelim.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim