• Erzurum20 °C
  • Erzincan23 °C
  • Ağrı22 °C
  • Ankara22 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakan Yıldırım: PKK bitecek, Türkiye rahat nefes alacak
08 Nisan 2017 Cumartesi 10:29

Başbakan Yıldırım: PKK bitecek, Türkiye rahat nefes alacak

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Şırnak'ta yaptığı konuşmada HDP'yi eleştirerek, "Bu ülkede siyaset yapacaksan, sırtını Kandil'e değil, Türkiye ve millete dayayacaksın. Bunlar yaptıkların hesabını verecekler. Bu işin dönüşü yok.

Erzurum Seçimleri- 

Referandum çalışması kapsamında Şırnak'a gelen Başbakan Binali Yıldırım, toplu açılış törenine katıldı. Geçen yıl hendek- barikat operasyonlarının gerçekleştirildiği Yeni Mahalle'deki alandaki toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Yıldırım için güvenlik güçlerince yoğun güvenlik önlemleri alındı. Tören alanına üzerinde Türkçe 'Her Evet, çukur siyasetine bir tokattır' ile Kürtçe 'Biji serok Erdoğan' (Yaşasın Başkan Erdoğan) yazılı pankartların asıldığı görüldü.

'ARAMIZA KİMSE DÜŞMANLIK TOHUMU EKEMEZ'

Şırnak'ın ilim ve medeniyet şehri olduğunu, Kürtçe'nin büyük yazarı Ahmad-i Hani'nin, Mem-u Zin'in yazarının memleketi olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Şırnak'ın yiğit insanına bocrumuz var. 15 Temmuz gecesi milletimiz, devletini, Cumhurbaşkanını, meclisini korumak için sokaklara döküldü. Bazı illerimiz darbe gecesi destan yazdı. Aynı şekilde burada da çok şanlı direniş yaptınız. Şerefettin Elçi Havaalanı'nı kapattınız, o alçakların gitmesini engellediniz. Bedenlerinizi darbecilere siper ettiniz. Eğer o darberciler durdurulmasaydı, Ankara'da daha fazla kardeşimizi şehit edeceklerdi. En çok teşekkürü sizler hak ediyorsunuz. Yaptığınız kahramanlık destananını bu millet unutmayacak. 15 Temmuz'da Ankara ne hissettiyse, Şırnak'ta aynı şekilde hissetti. Kalbimiz her yerde bir attı. 80 milyonun kardeşliğini Şırnak'ta burada ilan ediyor. 'Çanakkale geçilmez' diyerek, o tarihte birlikte olduk. Kurtuluş Savaşı'nda dedelerimiz bir oldu. Bizim aramaza hiçbir terör örgütü giremez. Alçak PKK terör örgütün bir daha aramıza sokmaya kararlımıyız? Aramıza kimse düşmanlık tohumu ekemez. Bu topraklara birlikte Türkiye olduk. FETÖ darbe yapacak, onun kardeşleri de sevinecekti. Yakalanan PKK'lılar diyor ki, 'o gece askerlere saldırmayın' talimatı almışlar. Sabah darbe başarısız olunca Kandil'den yeni talimat geliyor, 'artık askere saldırabilirsiniz'. Onlar ortak çalışıyorlar. PKK, FETÖ, DEAŞ aynı merkezden akıl alıyor. Hollanda'nın, İsviçre'nin, diğer Avrupa ülkelerinin yaptıklarına bakın, bunu anlarsınız. Aynı anda hem FETÖ hem PKK teröristlerine kucak açıyorlar. Çünkü bunlar Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini, doğu ile batının, kuzey ile güneyin kucaklaşmasını istemiyorlar. Bunlar Türkiye'nin ekonomisinin büyümesini istemiyorlar. Terörün bitmesini, çatışmaların sona ermesini, Türkler ile Kürtlerin, Arapların kardeşçe yaşamasını istemiyorlar. Şırnak meydanından, on binlerin huzurunda açık açık söylüyorum, bütün terör örgütlerine: Türk'ün, Kürt'ün kardeşliğine asla zarar veremeyeceksiniz. Türk ile Kürt bu coğrafyada etle tırnak gibidir, birbirinden ayrılamaz."

'BU BAYRAK ELİNİZDE OLDUKÇA TÜRKİYE HER ZAMAN ARKANIZDA OLACAK'

Başbakan Yıldırım, Selahadini Eyyubi'nin bir Kürt komutan olduğunu, ama ordusuna Türk, Kürt ve Arapların olduğunu ve Kudüs'u fethederek orayı bir barış şehri olarak muhafaza ettiklerini söyledi. Türk ile Kürdün kardeşliğinin burada bizlere tarih boyunca büyük zaferler kazandırdığını söyleyen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Buna nifak sokmak isteyenler PKK'yı devreye sokuyor. Buna izin vermeyeceğiz. 2002'de AK Parti olarak Türkiye'de yeni bir anlayış getirdik. Ret, inkarları, baskıları kaldırdık. Dil ve kültürlerin üzerindeki engelleri kaldırdık. Özgürlükleri genişlettik. Kürtçe'nin büyük şairi Ahmedi Hani'nin kitabını Kültür Bakanlığı bastı. Kürtler, Araplar, Zazalar kimliğinizle gurur duyun. Ama bir şeyle daha gurur duyacağız. Ay yıldızlı bayrağımızla gurur duyacağız, çünkü hepimiz o bayrağın altında bağımsızca yaşıyoruz. Demokrasi standatlarının yükselmesinin mücadelesini veriyoruz. Ama PKK ne yapıyor, Şırnak'ı yakıyor, çukur kazıyor, Okulların, hastanelerin yapılması engelilyor, şantiyede çalışanları kaçıyor. Bunlar Kürtlerin dostu değil, Kürt ve Türklerin düşmanı. Bunlar bölgeye yatırım gelmesin diye elleniden geleni yapıyor. PKK bugüne kadar en büyük zararı size verdi. Bölgenin her tarafına hendek kazdılar, polislerimizi, asklerimizi şehit ettiler, insanlarımızı evinden ettiler. Bunlar bunun hesabını verecek. Onlar bir daha sizi rahatsız edeyemecekler. Bu bayrak ellinizde oldukça, Türkiye her zaman arkanızda olacak. Sizin çocuklarınız acı çekti, dağa götürdüler. Bunun da sonuna geldik. Kandillerini söndüreceğiz."

Konuşmasında HDP'yi de eleştiren Yıldırım, "HDP oyu sizden aldı, sizin değil Kandil'in dediğini yaptılar. Silahlı zoruyla oy aldılar. Dillerinde 'Çocuklar ölmesin barış gelsin' sözleri vardı. Yeşiyurt Mahallesi'nde 3 çocuğu katlettiler. Silopi'deki 4 ve 3 yaşındaki çocukların canına kaydılar. 67 yaşındaki çobanı onlar katletti. Güvenlik korucumuzun 17 yaşındaki oğlunu evinin önünde bunlar katlettemediler mi? Camiyi tahrip edip, Kuran-ı Kerim'i tahrip eden bunlar değil mi? HDP dışında siyaset yapanları katlettiler. İşte Şırnak'ı harebeye çevirdiler. Çukur ve hendeklerle insanlara hayatı dar etitler" diye konuştu.

'PKK BİTECEK, TÜRKİYE RAHAT NEFES ALACAKTIR'

Başbakan Binali Yıldırım, PKK'ya karşı yürüttükleri operasyon konusunda "Kandil'in uşakları" diye anlandırdığı HDP'lilerin Avrupa'ya gidip, Türkiyeyi şikayet ettiklerini de ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hendek ve çukurlardan söz ediyor. Ne diyorlar? 'Devlet Cizre ve Şırnakı yaktı'. Avrupa size inanmış olabilir ama buradaki vatandaşlarımızın bu işi kimin yaptığın çok iyi biliyor. Bu ülkede siyaset yapacaksan, sırtını Kandil'e değil, Türkiye ve millete dayayacaksın. Bunlar yaptıkların hesabını verecekler. Artık bunlar benim Şırnaklı kardeşimise kepenk kapatmayacaklar. Bu işin dönüşü yok. PKK bitecek, Türkiye rahat nefes alacak. Yıkılanları en iyi şekilde yapacağız. Sokak ve caddeleri en güzel şekilde yapacağız. Siz Türkiye'ye, bayrağımıza, adam gibi adam Erdoğan'a sahip çıktınız."

YÜKSEKOVA MİTİNGİNDE KONUŞTU

Başbakan Binali Yıldırım günün ikinci mitingi için yanında Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile saat 17.00 sıralarında Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne geldi. İpekyolu Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 5 bin kişiye konuşan Başbakan Yıldırım, terör örgütü PKK ve FETÖ'ye yüklendi. Başbakan Yıldırım, 15 yıldır sevgi bağını ilmek ilmek dokuduklarını anlattı. Başbakan Yıldırım, halktan aldıkları destekle Türkiye'nin dağ gibi sorunlarını dağ gibi hizmetlere dönüştürdüklerini belirterek şunları söyledi:

"Ülkemizin dört bir yanını inşa ve imar ettik. Yüksekova'yı da yeniden inşa ediyoruz. 16 Nisan'da vereceğiniz destekle daha çok iş yapıp güçleneceğiz. Türkiye'de demokrasi daha da gelişecek, vatandaşlarımız daha da mutlu olacak. Siyaset meşru zeminde yapılır. Siyasetin zeminini kendi kirli amaçları için kullanalar size ihanet ettiler. Hakkari'de, Yüksekova'da yıllardır zulüm yapan PKK terör örgütünün Hakkari'ye Yüksekova'ya vereceği bir hizmet yoktur. Kardeşlerim korkmayın. Bu alçaklar sizlerin kılına dokunamayacak. Devletiniz burada. Ay- yıldızlı bayrağımızın gölgesinde kardeşçe, bir ve beraber olarak yaşayacağız. Siz de biliyorsunuz. Hayatı size zehir ettiler. Çukurlar, hendekler kazarak, binaları yerle bir ettiler. Patlayıcılarla insanlarımızın hayatını yok ettiler. Bunların yaptığının ne Türklükle ne Kürtlükle ne de insanlıkla ilgisi yok. Onlar bataklıktan beslenen PKK terör örgütü, artık devlet ve millet arasına giremeyecek. Onları çıkarıyoruz aradan. Her işimizi beraber yapacağız. Sorunlarımızı beraber çözeceğiz. Geleceğimizi berabere inşa edeceğiz. Devlet içinde devlet olmaya kalkan çeteleri yok etmek boynumuzun borcudur."

HİZMETE MANİ OLMAK İÇİN 99 KEZ ŞANTİYE BASTILAR 

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminde millet düşmanlarının maskesini düşürdüklerini belirterek, "15 Temmuz gecesi Yüksekova, Hakkari ay- yıldızlı bayrağınızla bu meydana inip gerekli dersi verdiniz FETÖ'ye. Bayrağı indirtmediniz, ezanı dindirtmediniz. Size teşekkür ediyorum. Artık devletle, millet arasına bu terör örgütlerinin girmesine izin verilmeyecek" dedi.

PKK terör örgütünün bölgede yatırımları engellemeye çalıştığını anlatan Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yatırımların önünü kesen, haraç isteyen kim olursa olsun karşısında bizi bulacak. Bakın şu Yüksekova Havaalanı'nı, ben Ulaştırma Bakanı iken alanı yaptırabilmek için neler çektim neler. 99 kez şantiyeyi bastılar, çalışanları kaçırdılar, dozerleri kamyonları yaktı alçaklar. Niye buraya hava limanı yapılmasını istemiyorlar. Buralar kalkınmasın, buradaki insanlar dünyanın diğer ucuna, batı illerine gitmesin, yatırım gelmesin buraya. Biz de bunu kullanarak insanların geleceklerini karartalım, çocuklarını dağa götürelim, haraç alalım, aldığımız haraçlarla dağa silah alalım diye yaptırmadılar."

Terör örgütlerinin kendilerinden önceki zayıf iktidarları iyi kullandığını ileri süren Binali Yıldırım, "Annelerin gözyaşı onların derdi değildi. Bu yavrularımızın, gençlerimizin geleceği eğitimi, sağlık sorunları onları ilgilendirmedi. Onların kendilerinin anne ve babalarına, ülkelerine hiç bir faydası olmadı. Artık bu günler geride kaldı. Yüksekova meydanı artık bu topraklarda teröre yer yok, terörden eser kalmayacak diyor. Köklerini kazıyıncaya kadar bu mücadele kararlıkla devam edecek. Türkü, Kürdü artık kol kola, el ele birlikte aydınlık yarınlara" dedi.

Konuşmasında partisinin Hakkari birinci sıra milletvekili adayı Ahmet Budak'ın teröristler tarafından çocuklarının gözü önünde katledildiğini anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Babası gözünün önünde öldürülen 12 yaşındaki Samet cenazede İbrahim Süresi'nin 47'nci ayetinin yazılı olduğu pankartı taşıdı. Ayet de 'Allah kimsenin yaptığını kimsenin yanına bırakmaz.' Çukuca'da havan mermisiyle Viyan ve Doğan Kanat'ı katledenler bunlar değil mi? Yer ve gök şahit olsun ki şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehitlerimiz ve yakınlarının intikamını en acı şekilde alacağız. Şehitler ve gazilerin hesabını bu alçaklardan soracağız. Bu toprakları onlara dar edeceğiz. Türkiye eski Türkiye değil ve olmayacak. Terör örgütleri, anaların babaların gözlerinin yaşlı kalmasını asla başarmayacak. Faili meçhul cinayetleri tezgahlayanlar yok olacak. Devlet içinde devlet olmaya çalışan örgütler, çeteler atık bu topraklarda iş tutamayacaklar. Bu terör örgütleri bir gövdede iki kol gibidir. Bir kolu FETÖ, bir kolu PKK. Aynı yerden yönetiliyor. Bunları besleyen devletlere de rahat yok."

"ÇUKUR SİYASETİNİ BOŞA ÇIKARDINIZ"

Yüksekovalıların teröristlerin çukur siyasetini boşa çıkardığını belirten Başbakan Yıldırım "Meşru siyaseti gayri meşru emelleri için kullananları yüz üstü bıraktınız" dedi. Konuşmasının burasında HDP'yi suçlayan Yıldırım, şöyle dedi:

"HDP'liler Türkiye partisi olduk dediler. Oylarınızı aldılar. Şimdi HDP'liler gelebiliyorlar mı yanınıza ? Çünkü iradelerini, kendilerini Kandile sattılar. Ama hiç merak etmeyin. Kandili de onları da söndüreceğiz. Çukur siyasetini boşa çıkardınız. Şiddeti reddettiniz. 15 Temmuzda milli iradeye müdahale edenlere karşı bayraklarınızı alıp sahip çıktınız. Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümete, başbakana sahip çıktınız. Türkiye'ye sahip çıktınız. Biz sizinle aynı kıbleye yönelmişiz. Biz, siz iman ve ahiret kardeşiyiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak sizlerin emrine amadeyiz, hizmetkarınızız. HDP, PKK demek, hendek çukur demektir. Kandil, terör demek, nefret, öldürmek demektir. Ama bizim siyasetimiz, şefkat, sevgi, merhamet hizmettir. 16 nisanda devlet ile millet arasındaki PKK terörünü çıkarıp atacağız. Örgütlerin artık çocuklarımızı annelerinden, okullarından koparmalarına izin vermeyeceğiz. Bu memleket bizim. Bu bayrak hepimize yeter . Başka bayrağa ihtiyacımız var mı? Sizin kalbinizi kıracak umudunuzu kıracak kimseye izin vermeyeceğiz. PKK ve FETÖ'cülerin canına okuyacağız."

TEMEL ATTI

Başbakan Yıldırım konuşmasının ardından kentsel dönüşüm kapsamında ilk etapta 1800 konut, toplam yatırım bedeli 66 milyon 285 bin 728 lira olan 26 projenin açılışı ve temel atma törenini yaptı.

Mitingin ardından ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki İran sınırındaki Esendere Beldesi'ne geçen Başbakan Yıldırım, burada da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin işbirliğiyle modernize edilen ve 60 milyon liraya mal olan Esendere Beldesi'ndeki gümrük kapısı kompleksinin açılışını yaptı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim