• Erzurum5 °C
  • Erzincan10 °C
  • Ağrı7 °C
  • Ankara13 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Baykal'a yapılanlar soruşturma dosyasında!
30 Mayıs 2017 Salı 09:09

Baykal'a yapılanlar soruşturma dosyasında!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisine böcek yerleştirme davasının önemli sanıkları Baykal’a kumpasın da baş aktörleri.

Erzurum Seçimleri- FETÖ, hem Baykal'ın Angora Evleri'ndeki konutuna hem de Baytok'un Çukurambar'daki evine sızdı. Gizli kameralar elektrik buatları ve çeşitli objelere yerleştirildi. Kamuoyuna sızdırılan görüntüler Çukurambar'da kaydedildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), CHP eski Lideri Deniz Baykal ve üst düzey MHP'lilere kurduğu kaset kumpasıyla ilgili önemli ayrıntılar ortaya çıktı. Sabah Özel İstihbarat Bölümü'nün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan dosyadan edindiği bilgilere göre, 2010'da internette yayımlanan Baykal görüntülerinin Çukurambar'daki eve yerleştirilmiş gizli kameralardan elde edildi. Deniz Baykal'ın mahrem görüntülerinin çekildiği ev Nesrin Baytok'un Çukurambar'daki eviydi ve görüntülerin çekildiği kameranın yerleştirildiği yerdeki tüm izler duruyordu. Evde araştırma yürüten teknik ekipler kamera görüntülerini, kameranın konulduğu değerlendirilen yerdeki açı ile mukayeseli olarak inceledi. Ve çekim açılarına göre gizli kamera kayıtlarının buradan yapıldığını teyit etti. Karşılaştırmalı inceleme sonucu ulaşılan sonuçlar dosyada şöyle anlatıldı: "İnternette yayımlanan ve Deniz Baykal ile Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen görüntülerin çekildiği yer olduğu düşünülen oda içinde alınan örnek görüntüler ile internette yayımlanan görüntüler karşılaştırılmıştır. İkamet içinde salon ve yatak odası olarak kullanılan iki ayrı yerde portatif olarak kullanılmakta olan objelerin içine, görüntü ve ses aktarımında kullanılan cihazların monte edilerek uygunsuz görüntüler elde edildi. Bu cihazların batarya ile çalıştırıldığı, ayrıca yatak odasında bulunan ve açı itibariyle oda ve yatağın olduğu yeri net olarak gören elektrik buatına müdahale edildiği değerlendiriliyor. Buat içinde bulunan bantlar gerekli incelemeler yapılmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edilmiştir."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim