• Erzurum4 °C
  • Erzincan11 °C
  • Ağrı5 °C
  • Ankara13 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bülent Arınç'tan Ali Babacan çıkışı
06 Mart 2019 Çarşamba 10:50

Bülent Arınç'tan Ali Babacan çıkışı

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Bülent Arınç'ın, Mehmet Özhaseki'nin ev sahipliği yaptığı toplantıda "Görüştüğüm 10 kişiden 9'u Ali Babacan'ı istiyordu. Madem aday gösterilmedi, Özhaseki'nin gezilerine Babacan da davet edilsin,

Erzurum Seçimleri - Geçtiğimiz cuma akşamı AK Parti'de  24. 25. ve 26. dönem milletvekilliği yapan 110 eski milletvekili ile 4 eski TBMM Başkanı'nın katıldığı bir toplantı yapıldı. 

Beka iddiasına itiraz

Sözcü'den Veli Toprak'ın iddiasına göre, AK Parti Ankara adayı Özhaseki'nin ev sahibi olduğu ve gecikmeli gecikmeli katıldığı toplantıda söz alan eski TBMM Başkanı Arınç, 50 dakikalık uzun bir konuşma yaptı. Arınç, beka tartışması için "Şu anda ülkede beka diye bir sorun yok. Nereden çıktı bu beka meselesi? Seçim stratejimiz doğru değil" eleştirisinde bulundu.

Kendisinin Hamamönü'nde ofisi olduğunu anlatan Arınç, Ankara adayı belirlenmeden önce esnafın nabzını tuttuğunu belirterek, "Görüştüğüm 10 kişiden 9'u Ali Babacan'ı istiyordu. Madem aday gösterilmedi, Özhaseki'nin gezilerine Babacan da davet edilsin, birlikte gezsinler" dedi.

Zeybekçi'ye eleştiri

AK Parti tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Nihat Zeybekçi'nin ‘Şarap' ile ilgili sözlerine de atıf yapan Arınç, "Nasıl konuşuyor Allah aşkına, kim yönlendiriyor? Rahmetli Erbakan Manisa'ya gelmişti. ‘Hepsini denize dökmek lazım' diye bir konuşma yaptı, Manisa'da ben seçimi kaybettim. Nerede, nasıl mesaj verileceğini iyi belirlemek lazım" dedi.

En son anketlere göre binde 8 öne geçmiş durumdayım

Toplantıya bir saat geç katılan Mehmet Özhaseki ise seçim stratejisini bir ekibin belirlediğini, bu programa göre hareket edildiğini söyledi. Aday olduğunda yarışa geriden başladığını söyleyen Özhaseki, "Aday olduğumda yüzde 6 geride idik. Şimdi en son yapılan anketlere göre binde 8 öne geçmiş durumdayım" dedi.

Toplantıda Arınç dışında eski başkanlar Cemil Çiçek, Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin de katıldı. Çiçek, kısa bir konuşmada yaptı ve "Şimdi burada konuştuklarımız 5 dakika sonra dışarı sızıyor. Çok fazla konuşmayacağım. Zaten Genel Sekreterimiz Fatih Şahin ve adayımız Özhaseki ile irtibatlı bir şekilde seçim çalışmalarına destek veriyorum" ifadesini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim