• Erzurum19 °C
  • Erzincan22 °C
  • Ağrı18 °C
  • Ankara24 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhur İttifakı genişledi hangi iller MHP'ye hangi iller AK Parti'ye bırakıldı
20 Şubat 2019 Çarşamba 08:41

Cumhur İttifakı genişledi hangi iller MHP'ye hangi iller AK Parti'ye bırakıldı

Cumhur İttifakı'ndan yeni bir adım geldi. AK Parti ve MHP ittifakı 51 ile genişledi, 44 ilde AK Parti, 7 ilde MHP aday gösterdi. MHP, Bolu, Giresun, Çanakkale, Burdur ve Sinop'ta belediye başkanı adayını çekti. AK Parti de Kars, Kırklareli ve Iğdır'da ada

Erzurum Seçimleri - 1 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı'nın kapsamı genişledi. 44 ilde AK Parti, 7 ilde MHP aday gösterdi. MHP beş ilde, AK Parti üç ilde adaylarını çekme kararı aldı. 

MHP, Bolu, Çanakkale, Giresun, Burdur ve Sinop'ta belediye başkanı adayını çekti. AK Parti de Kars, Kırklareli ve Iğdır'da çekme kararı aldı.

KAYYUM ATANAN YERLERDE AK PARTİ ADAYLARI YARIŞACAK:Hakkari, Batman, Siirt, Şırnak, Ağrı, Bitlis, Tunceli gibi kayyum atanmış belediyelerde de AK Parti adayları yarışacak.  İttifak kapsamında 14'e yakın ilde değişiklik olabileceği ifade ediliyordu. Aday listeleri verilme süresi saat 17.00'de doluyor.

30 BÜYÜKŞEHİRDE İŞBİRLİĞİ YAPILMIŞTI: AK Parti ile MHP, Cumhur İttifakı kapsamında 30 büyükşehirde iş birliğine gitmişti. Adana, Mersin ve Manisa büyükşehir belediyelerinde aday çıkaran MHP, 27 büyükşehirde ise AK Parti'nin adaylarını destekleme kararı almıştı.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'DEN KARŞILIKLI MEMLEKET JESTİ: AK Parti ve MHP ittifak kapsamında olmayan illerde kendi adaylarını çıkardı. Her iki parti de il adaylarını belirlerken, AK Parti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'den, MHP de aynı şekilde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'den jest yaparak aday çıkarmadı.

AK PARTİ'NİN ADAY ÇIKARDIĞI İLLER LİSTESİ: Bu kapsamda MHP, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Rize'de AK Parti'nin adayını destekleyecek.

AK PARTİ HANGİ İLLERDE MHP'Yİ DESTEKLEYECEK: AK Parti ise, Adana, Manisa, Mersin ile Osmaniye'de MHP'nin adayına destek verecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim