• Erzurum5 °C
  • Erzincan10 °C
  • Ağrı8 °C
  • Ankara17 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhur'da 'ortak liste' krizi! BBP liderinden 'mutabakat yok' çıkışı
06 Nisan 2023 Perşembe 19:19

Cumhur'da 'ortak liste' krizi! BBP liderinden 'mutabakat yok' çıkışı

BBP lideri Destici, 14 Mayıs'taki seçimlere 'ortak liste' ile girilmesinin en faydalı yol olacağına dikkat çekerek şu ana kadar bir mutabakat olmadığını ifade etti.

Erzurum Seçimleri/ Destici, "Pazar günü de Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim edeceğiz" dedi.

Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, milletvekilliği çıkarma noktasında faydalı olacak yolun 'ortak liste' olduğunu belirttiğini ancak ittifak içerisinde şu ana kadar bir mutabakat oluşmadığını kaydetti.

Destici, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 14 Mayıs'ta yapılacak seçim nedeniyle meclis çalışmalarının bugün tamamlanacağını ve 27. yasama döneminin sona ereceğini söyledi. Destici, partisinin bu dönemde temsil imkanı bulduğunu ve meclis çalışmalarına önemli katkılar sağladığını anlattı.

'Benim söylememle olacak iş değil'

Bir gazetecinin "Seçimlere kendi logonuz ve listeniz ile mi katılmayı planlıyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Destici, "Biz yine aynı şekilde yolumuza devam ediyoruz. Ben daha öncede de ifade ettim. Bu sistemde milletvekilliği çıkarma noktasında faydalı olacak, kazançlı olacak yolun ortak liste olduğunu ifade ettim. Bu sadece benim söylememle olacak bir şey değil" ifadelerini kullandı.

YSK'ye teslim edeceğiz

İttifak içinde şu ana dek bir mutabakat olmadığını ifade eden Destici, şöyle devam etti: "Cumhur İttifakı içerisinde üç parti daha var. Onların da aynı iradeyi ortaya koymaları gerekiyordu. Şu ana kadar bir mutabakat yok. Şu anda Cumhur İttifakımızdaki dört siyasi parti kendi milletvekili aday listeleri ile seçime girecek. Bugün bizde mülakatlar sona eriyor. Biz de BBP olarak listelerimizi hazırlıyoruz. Pazar günü de Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edeceğiz."

Erdoğan ile görüşecek mi?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yapıp yapmayacaklarına ilişkin soru üzerine de Destici, "Şu anda öyle belirlenmiş bir görüşme saatimiz ya da trafiğimiz yok. Bugün ya da yarın görüşeceğiz diye bir takvimimiz yok" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim