• Erzurum18 °C
  • Erzincan22 °C
  • Ağrı21 °C
  • Ankara18 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Devlet Bahçeli'den önemli açıklamalar
15 Ağustos 2018 Çarşamba 16:13

Devlet Bahçeli'den önemli açıklamalar

ABD ile yaşanan krizle ve piyasalardaki dalgalanmalarla ilgili açıklamalarda bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, 'ekonomik seferberlik ilan edilmeli' dedi ve önerilerini sıraladı.

Erzurum Seçimleri - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuştu. ABD Başkanı Donald Trump'a çok sert sözlerle yüklenen Devlet Bahçeli, "Değil Trump, değil döviz, değil finans lobisi, dünya üzerimize gelse milli ve manevi haklarımızdan bir adım geri atan onlar gibi namerttir." dedi. Son günlerde yaşanan piyasalardaki hareketlilikle ilgili "ekonomik seferberlik ilan edilmeli" diyen Bahçeli, erken seçim tartışmalarına da kapıyı kapattı.

 

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

Trajedik ve tehditkar bir dönemden geçiyoruz. Buna tepkisiz kalamayız, sessiz kalamayız. Müttefik olmanın kavrayıcı bir ahlaki ve adabı vardır ve olmalıdır. Buna bağlı kalındığı sürece karşılıklı ilişkiler istikrarlı olacaktır. Hiç bir ittifak ilişkisi tek yanlı işlemeyecektir.

'SKANDAL VE SALDIRGAN'

Türkiye-ABD arasındaki ittifak ve ortaklığın mazisi eskiye dayanmaktadır. İki ülkenin yürtüttüğü ittifak nice zorlukları aşarak bugünlere gelmiştir. Türkiye her zaman dikkatli davranmıştır. Ancak aynı tutumu ABD yönetiminde görmüyoruz. ABD'nin koltuğunda skandal ve saldırgan bir şahıs oturmaktadır. Başına buyruktur, dağınıktır, kabadır, kontrolsüzdür.
Yaşananlar utanç verici, ayıp ve ahlaksızcadır.

'AĞIR DARBE TEŞEBBÜSÜDÜR'

Türkiye'ye yönelik tehditler, Trump'ın aldığı kararlar tam bir karmaşa ve kaosa dönüşmüştür. Bu tablo milli güvenlik ve ekonomik düzenimize ağır bir darbe teşebbüsüdür.

 

'TRUMP'IN SAKAT KARARI...'

Şerefsiz komploya karşı milli duruşumuz direniş göstermektedir. Trump'ın tehditleri Türkiye diz çöktüremeyecekdir. Trump'ın F-35'i askıya alan sakat kararının bizim nezdimizde hiç bir bağlayıclığı bulunamaktadır. Trump, bir papazın peşine düşmüş ve bütün müttefiklik ilişkilerini hiçe sayacak ve de Türkiye ile ilgili ilşki köprülerini atacak duruma gelmiştir. Bu papaz niye bu kadar mühimdir? Nedir gizlenen? Hangi kirli ilişkilerdir üzeri bastırılan? Bu şahsın karanlık bağlantıları vardır ve hukuken yargılanması devam etmektedir. Türkiye bir hukuk devletidir. Bu işin papazı mapazı yoktur. Pensilvanya'daki hain, ülkemize iade edilirse papazın teslimi de gündeme gelecektir.

Trump ve çevresinkilerin hevesi beyhudedir. Trump ve sinsi yardımcısı açırı telaşlıdır. Türkiye'nin hisarlarında gedik açmak için kollarını sıvamıştır.

'HAYDUT DEVLET'

Trump'ı en başta ABD halkı ahlaken sorgulamalı, ikazını yapmalıdır. Bu gidişle okyanusun karşı tarafındaki düşman kampı olarak sivrileceklerdir. Haydut devlet seviyesine doğru gerilemeye başlamışlardır. Türkiye'nin duruşundan karınları ağrımaktadır. İstiyorlar ki karşılarında el pençe divan duralım. Umuyorlar ki filen sömürüleşerek tarihimize sırt çevirelim. ABD Türk milletini tanımıyor ya da tanımak istemiyor.

 

'GERİ ADIM ATAN NAMERTTİR'

Değil Trump, değil döviz, değil finans lobisi, dünya üzerimize gelse milli ve manevi haklarımızdan bir adım geri atan onlar gibi namerttir.

Türk milleti ekonomik darbecilerine, canlı döviz bürolarına eyvallah etmez, etmeyecektir. Kur'la kurulmadık, dövizle devrilmeyiz. Türkiye'yi hizaya getirmek için tertip içindeler, terörle mücadeleyi kösteklemek için uğraşıyorlar. İran'a uygulanan yaptırımlara ortak olmamızı istiyorlar. Türkiye'de keyiflerince at koşturmayı arzuluyorlar. Türk lirasını eritmenin amacındalar. Başaramayacaklar, Türk milletini yenemeyecekler. 1915'te Çanakkale'yi geçemediler, 2018'de de Ankara'yı geçemeyecekler. Biz kuru ekmekle kuru soğanla yaşamasını da biliriz. Yeter ki bağımsız yaşayalım. Bugün az yediysek yarın doyarız. Ancak vatanın telafisi yoktur. Başka Türkiye yoktur. Ederi 1 dolar olan hainlerin, dövizin yükselmesinden havalara uçması hainliktir, düşmanlıktır. Felaket tellalığı, cumhubaşkanına saldırıları işbirlikçiliktir, çürümüşlüktür.

Biz akıl sağlığı tartışmalı bir siyasetçinin Twitter mesajlarına mı bakacağız, milletimizin iradesine mi. Siyasetten ekonomiye kadar herkez vazife sahibidir. Biz Türkiye'yiz, hep birlikte Türk milletiyiz. Biz, 1944'ten beri hegomanya kurmuş dolardan kat be kat büyüğüz, üstünüz. Dövizle önümüzün kesileceğini düşünmek bir çılgınlıktır. Döviz çıktıkça ağızlarının suyu akan satılmaşlar bellidir.

 

'EKONOMİK SEFERBERLİK İLAN EDİLMESİNİ İBEKLİYORUZ'

Komşu ülkelerin duyarlı yaklaşımlarından bahtiyarlık duyuyoruz. Türkiye bir ekonomik kriz içerisinde değildir. Türkiye'de yaşananlar 1998 Asya krizi ile uzaktan yakından ilişkisi yoktur. Saldırı vardır, düşmanlık hat safadadır. Sabit kuru makul ve mantıklı bulmuyoruz. MHP olarak tasarruf tedbirlerinin alınmasını, arzın artırılmasını, Merkez Bankası'nın zorunlu müdahalelerde gecikmemesini, döviz cinsinden yapılan ödemelerin yeniden yapılandırılmasını, cari açıkla mücadele edilmesini, iflasların önüne geçilmesini, üretimin artırılmasını, ekonomik seferberlik ilan edilmesini, küresel ittifak ve ilişki ağlarının yeniden değerlendirilmesini, yerli ve milli ürünlerin üretilmesine öncelik verilmesini bekliyor ve tavsiye ediyoruz.

Hükümetin ve devletin cesaretle arkasındayız. Varsın hasımlar üzerimize gelsinler, biz sırt sırta verelim. Bayrak düşmeyecek, Türkiye kaybetmeyecektir.

 

SORU-CEVAP

İYİ PARTİLİ HAYATİ ARKAZ'IN MHP'YE GEÇMESİ

15 gelip 15 gitmelerden haberleri yokmuş gibi davranıyorlar. Biraz ayıp ediyorlar.

ERKEN SEÇİM İDDİALARI

Panik havarelerin sözleridir. Basınımız olarak bunlara itibar etmeyiniz.

MHP'NİN DÖVİZ BOZDURMASI

MHP hazine yardımının dışında hiçbir kişi ve kuruma el açmaz. Hazineden neyi almışsa partimizi onunla yönetiriz. Bankadan merak edenler ne akdar paramızın olduğunu sorabilir.

EKONOMİK SEFERBERLİK

Seferberlik kavramını ekonomik ve siyasi boyutuyla birleştirirseniz milli seferberlik konumuna gelir. Milletimizin buna ihtiyacı vardır.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim