• Erzurum16 °C
  • Erzincan19 °C
  • Ağrı17 °C
  • Ankara20 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ekonomiye güven tam
04 Haziran 2017 Pazar 08:36

Ekonomiye güven tam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Borsada yükseliş ve dövizde düşüş, piyasaların ekonomimize olan güveninin tam olduğuna işaret ediyor. Beyaz eşya satışlarında yükseliş gibi emareler, çarkların hızlandığını gösteriyor” dedi

Erzurum Seçimleri- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, borsadaki yükseliş ve dövizdeki düşüşün, piyasaların ekonomiye olan güveninin tam olduğuna işaret ettiğini belirterek, “Beyaz eşya satışlarındaki yükseliş gibi pek çok emare, ekonominin çarklarının giderek daha hızlı dönmeye başladığını da gösteriyor. MÜSİAD üyeleri başta olmak üzere tüm iş adamlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum; ülkemize değer veriyorsak, ülkemizi seviyorsak, bu topraklara borcumuzu ödemek istiyorsak, şimdi harekete geçme zamanıdır. Daha çok çalışacağız. Gün, yatırım günüdür. Hiç işi geciktirmeyin. Müteşebbis, yatırımcı ruhunu kaybetmesin. Böyle  bir zamanda eğer yatırım şansını değerlendirirsen, gelecek çok daha bereketli olacaktır” dedi.


‘2017 sıçrama yılı’Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 24. Olağan Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, “İstihdam seferberliğinin meyvelerini yavaş yavaş almaya başladık” diye konuştu. 

Demokrasiye, özgürlüğe, geleceğe bütünüyle saldıranların ekonomiyi boş bırakmasının düşünülemeyeceğini belirten Erdoğan, “Gezi olaylarına ve FETÖ’nün 17-25 Aralık saldırısına rağmen 2013 yılını yüzde 8.5’luk büyüme oranıyla kapatmıştık. 2014’te önce mahalli idareler, ardından cumhurbaşkanlığı seçimini yaşadık. Buna rağmen yüzde 5.2’lik büyümeyle başarılı bir netice elde ettik. 2015’te yaşadığımız 2 genel seçime ve terör olaylarındaki tırmanışa rağmen yüzde 6.1’lik büyümeyle adeta bu tezgahları kuranlara meydan okuduk. 2016’da ise 15 Temmuz kanlı darbe girişimi gibi yakın tarihimizin en ağır travmasını yaşamamıza, terörle mücadelede sınırlarımız içinde ve dışında verdiğimiz yoğun mücadeleye rağmen yüzde 2.9’luk büyüme sağladık. Türkiye’nin ekonomik bakımdan yanmasını, yıkılmasını, yerle bir olmasını bekleyenlerin heveslerini bir kez daha  kursaklarında bıraktık. İnşallah 2017 ekonomide, bana göre şu andaki tespitlerim bu, tarihi bir sıçrama yılı olacak” diye konuştu.

180 günlük program

Erdoğan, tüm bakanlardan yıl sonuna kadarlık dönemi kapsayacak şekilde, milletin birikmiş sıkıntılarının çözümüne yönelik 180 günlük kısa vadeli eylem programı istediğini ifade ederek, hazırlıklar tamamlandığında, programın paylaşılacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 seçimlerine kadar olan dönemi içeren çok daha kapsamlı bir programın hazırlıklarının yürütüldüğünü, 2023 hedeflerinin de güncellenerek yola devam edildiğini dile getirerek, 2023 hedefleri için yeni bir çalışma başlatıldığını açıkladı.

Seferberliğin meyveleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başlattığımız istihdam seferberliğinin meyvelerini yavaş yavaş almaya başladık. Şu ana kadar istihdamda 1.2 milyonluk bir artış yaşandı. Davetimize sağ olsun işveren camiası olumlu bir cevap verdi. Bu konuda verilen tüm sözleri tek tek kaydettik, kaydediyoruz. Şahitler huzurunda verilen bu sözlerin her birinin takipçisi olacağım. Valilerimiz bu işin takipçisi. Borsadaki yükseliş ve dövizdeki düşüş, piyasaların ekonomimize olan güveninin tam olduğuna işaret ediyor. Beyaz eşya satışlarındaki yükseliş gibi pek çok emare, ekonominin çarklarının giderek daha hızlı dönmeye başladığını da gösteriyor” diye konuştu.

‘Gün yatırım günüdür’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan MÜSİAD üyeleri başta olmak üzere tüm işadamlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum; ülkemize değer veriyorsak, ülkemizi seviyorsak, bu topraklara borcumuzu ödemek istiyorsak, şimdi harekete geçme zamanıdır” dedi.

Erdoğan, “Daha çok çalışacağız. Gün, yatırım günüdür. Hiç işi geciktirmeyin. Müteşebbis, yatırımcı ruhunu kaybetmesin. Böyle bir zamanda eğer yatırım şansını değerlendirirsen, gelecek çok daha bereketli olacaktır” dedi. Erdoğan, “İşadamlarımıza diyoruz ki, tüm imkanlarınızla, tüm cesaretinizle yatırım yapın, üretin ihracatı zorlayın, istihdamı artırın. Böylece siz de kazanın, ülkemiz de kazansın” dedi.

MÜSİAD’ın yeni başkanı Kaan

MÜSİAD Genel Kurulu’nda yapılan seçim sonucunda Abdurrahman Kaan yeni başkan oldu. Kaan, yaptığı konuşmada faizle işleyen mevcut sistem değişmeden, faizi ortadan kaldırmak ya da değiştirmenin mümkün olmadığını belirterek, “Ekonomimizde, faizin etkisini en aza indirecek ya da ortadan kaldıracak yeni bir sistem üzerinde çalışmamız gerekiyor” dedi.

68 ülkede faaliyet gösteriyor

Kaan, konuşmasında, MÜSİAD olarak her zaman hem kendilerinin, hem de ülkenin gelişimi için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.

“Bugün Türkiye’de 86 noktada, dünyanın 68 ülkesinde 181 noktada var olan bir MÜSİAD’a eriştik. Tüm Türkiye’de 3 bin üyeli Genç MÜSİAD’lı, genç iş adamları topluluğuna ulaştık” diyen Kaan, ülkede iş dünyasının sorunlarıyla yakından ilgilenmekle kalmayıp, profesyonel ekipleriyle, hazırladıkları raporlarla ve sundukları önerilerle çözüme katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.

İhracat rekora gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin yatırım yapmak, işini büyütmek isteyen herkes için krediden istihdama geniş bir alanda gerçekten çok ciddi teşvikler sağladığını kaydederek, “İşadamlarımızın bunlardan yararlanarak süratle harekete geçmelerini bekliyoruz. Bu konuda MÜSİAD üyelerine doğrusu güveniyorum. İnşallah yeni Türkiye’nin inşasını sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi. Ekonominin iyiye gidişiyle ilgili sinyallerin gelmeye başladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“İhracattaki istikrarlı yükseliş ortada. 2016 yılında 142.5 milyar dolara kadar düşen yıllık ihracatımız, mayıs ayı sonu itibarıyla yeniden yıllık bazda 147 milyar doları buldu. Tırmanış başladı. İhracatta 2014 yılında elde ettiğimiz 157.6 milyar dolarlık rekoru en geç inşallah önümüzdeki yıl sonu itibarıyla geçeceğimize inanıyorum. Ona göre daha çok koşturacağız, daha fazla çalışacağız.”Milliyet

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim