• Erzurum19 °C
  • Erzincan19 °C
  • Ağrı19 °C
  • Ankara22 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan  AK Parti Erzurum İl Danışma Toplantısı Katıldı
30 Eylül 2017 Cumartesi 15:59

Erdoğan AK Parti Erzurum İl Danışma Toplantısı Katıldı

Bizim 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' diyerek sembolleştirdiğimiz yeni kurtuluş mücadelemizin ruhu Erzurum'da çizilen çerçeve ile aynıdır.

Erzurum Güncel- Biz Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla, Roman'ıyla, Arnavut'uyla, Boşnak'ıyla 80 milyon tek milletiz. Bizi bölemeyecekler, bizi parçalayamayacaklar, öyleyse biz bu mücadeleye dört elle sarılacağız.

 

 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' diyerek sembolleştirdiğimiz yeni kurtuluş mücadelemizin ruhu Erzurum'da çizilen çerçeve ile aynıdır. Biz Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla, Roman'ıyla, Arnavut'uyla, Boşnak'ıyla 80 milyon tek milletiz. Bizi bölemeyecekler, bizi parçalayamayacaklar, öyleyse biz bu mücadeleye dört elle sarılacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Erzurum İl Danışma Toplantısı'ndaki konuşmasına vatandaşları selamlayarak başladı.  

Toplantının hayırlara vesile olmasını Allah'tan dileyen ve kuruluşundan bugüne kadar Erzurum'da AK Parti teşkilatlarında görev yapanlara şükranlarını sunan Erdoğan, ahirete irtihal etmiş olanlara da Allah'tan rahmet diledi. 

Vatandaşların, "Erzurum seninle gurur duyuyor." şeklindeki ifadeleri üzerine Erdoğan, "Biz de Erzurum'la gurur duyuyoruz." karşılığını verdi.

Erzurum'a en son 16 Nisan'da gerçekleştirilen halk oylamasından önce geldiğini anımsatan Erdoğan, bugün de hem genişletilmiş il divan toplantısını hem de fuar alanı ile kendi alanında Türkiye'nin en büyük yatırımlarından olan MNG Alışveriş Merkezi'nin açılışlarını gerçekleştireceklerini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'un 800 bine yaklaşan nüfusu ve eğitim için bünyesinde barındırdığı üniversiteler ile devasa bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Dolayısıyla bölgenin en önemli cazibe merkezi. Kış sporları alanında yaptığımız yatırımlarla Erzurum'a yeni bir gelişim mecrası açmıştık. Şimdi fuar alanı ve alışveriş merkezi yatırımlarıyla hem şehir halkının hem de şehire dışarıdan gelenlerin ihtiyaçlarını, beklentilerini karşılayacak, hayat kalitelerini yükseltecek bir adım atılıyor." diye konuştu.

Resmi açılışlarını yapacakları eserlerin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, bu önemli yatırımları Erzurum'a kazandıran Büyükşehir Belediyesini ve MNG firmasını tebrik etti.

Erzurum'un tarih boyunca ya kurucu olduğunu ya da kuruluşların öncülüğünü, liderliğini ve taşıyıcılığını yapan bir şehir olduğunu anlatan Erdoğan, Türkiye'nin içeride ve dışarıda çok ciddi imtihanlardan geçtiği şu dönemlerde Erzurum'a yine büyük görevlerin düştüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan yaklaşık 100 yıl önce ülkemizin başında kara bulutların dolaştığı dönemde Erzurum'dan yükselen bir ses tüm milletimize ümit vermiş, yeniden mücadeleye girişme azmi aşılamıştır. Erzurum Kongresi'nde bir araya gelen doğu illeri delegeleri, yayınladıkları bildiride, 'Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz' diye haykırdılar. Bu bildirideki en kritik ifadelerden biri neydi biliyor musunuz? 'Manda ve himaye kabul olunamaz' iradesidir. 'Milli iradeyi hakim kılmak esastır' ilkesinin istiklal harbimizin ruhuna dercedildiği yer de neresi? Yine Erzurum'dur." değerlendirmesinde bulundu.

Partililerin "Dik dur eğilme, AK gençlik seninle." ifadeleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ondan hiç endişeniz olmasın. Hep ne diyoruz? Biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğiliriz, secdede eğiliriz." dedi.  

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Dikkat ederseniz bütün bu kavramların, bu yaklaşımların hepsi de şu anda Türkiye olarak bizim verdiğimiz mücadelede mündemiçtir. Bizim 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' diyerek sembolleştirdiğimiz yeni kurtuluş mücadelemizin ruhu Erzurum'da çizilen çerçeve ile aynıdır. Biz Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla, Roman'ıyla, Arnavut'uyla, Boşnak'ıyla 80 milyon tek milletiz. Bizi bölemeyecekler, bizi parçalayamayacaklar, öyleyse biz bu mücadeleye dört elle sarılacağız.

Tek bayrak rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi. Bu bayrağa eş bir bayrak asla düşünülemez. O paçavraları bayrağımızın yerine ikame etmek isteyenler şimdi işte inlerine girildi ve binlerce, onbinlerce, Tendürek'te, Gabar'da, Cudi'de, Bestler Deresi'nde, Kandil'de nerede varsa hepsi evelallah güvenlik güçlerimiz tarafından yer ile yeksan ediliyor."  

20170930_2_26024516_26355861_web.jpg

20170930_2_26024516_26355866_web.jpg

20170930_2_26024516_26355868_web.jpg

20170930_2_26024516_26355877_web.jpg

 

 

Kaynak: Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Erzurum İl Danışma Toplantısı Katıldı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim