• Erzurum8 °C
  • Erzincan14 °C
  • Ağrı9 °C
  • Ankara20 °C
  • İstanbul17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gül'ün babasının vefatı sonrası gözden kaçan detay!
10 Mayıs 2017 Çarşamba 12:12

Gül'ün babasının vefatı sonrası gözden kaçan detay!

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet. Y. Yılmaz, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası Ahmet Hamdi Gül'ün vefatı sonrası verilen taziye ilanlarına ilişkin bir detayı bugünkü köşesine taşıdı.

Erzurum Seçimleri- 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adı referandum sonrası yeni parti iddiaları ve 2019'da Cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündeki tartışmalarla oldukça gündemde. Bu çekişmeli siyasi gündemin üzerine ise Abdullah Gül babası Ahmet Hamdi Gül'ü kaybetti. Bu kez de tartışmalar Hamdi Gül'ün cenaze törenine katılan ve katılmayan siyasiler üzerinden yeniden alevlendi. Özellikle Bülent Arınç'ın cenazeye katılmaması buna karşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cenazede olması, cenazeye omuz vermesi ve gözyaşı dökmesi uzun uzun konuşuldu. Ancak bu tartışmalar içinde dikkatten kaçan bir detay vardı. O detayı Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz bugünkü köşesine taşıdı.

Mehmet Yılmaz, Abdullah Gül'ün babasının ardından gazetelere neredeyse hiç taziye ilanı verilmediğini yazdı. Yılmaz, geçmişte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın ve Fetullah Gülen'in kardeşinin ölümü sonrası yayınlanan ilanların sayılarına dikkat çekerek şunları yazdı:

BAŞSAĞLIĞI İLANLARI VE GÜL

"11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, babasını kaybetti, Allah rahmet eylesin, geride bıraktıklarına sabırlar, ömürler versin.

Bizde önemli kişilerin yakınları öldüğünde gazetelere sayfalar dolusu başsağlığı ilanları verilir. Normal olarak başsağlığını camiye ya da taziye evine giderek dilemek gerekir ama eğer iktidardaki bir siyasetçinin yakını hayatını kaybederse bir yarış da başlar.

Acıyı paylaşmak bizim geleneklerimizdendir ama yetkili ve etkili bir kişi ya da çok yakını hayatını kaybederse biraz dozunu kaçırırız, bu da bir gerçek. Herkes kesesine göre uygun büyüklükte bir ilan verir, kimisi tam sayfa, kimisi yarım, kimisi çeyrek.

Mesela Fetullah Gülen’in kardeşi öldüğünde böyle olmuştu. Gazetelerin sayfaları adeta dolup taşmıştı. Fetullah Gülen’in taziye ilanlarına teşekkür ilanı bile iki tam sayfaydı, hatırlarsınız belki.

Cumhurbaşkanı, annesini kaybettiğinde de daha fazla sayıda ilanlar verildiğini hatırlıyorum.

Abdullah Gül de babasını kaybetti. İki gündür gazete ilanlarına bakıyorum, bir-iki yakın dost dışında kimsenin ilan verip başsağlığı dilediği yok.

Bu bir vefasızlık mıdır, yoksa artık iktidar gücünü elinde bulundurmayan bir siyasetçi ile yakın görünmekten çekinmek midir, bilemiyorum.

Hangisi olursa olsun, toplumumuzun bu tür işlere meraklı kesimleri açısından iyi bir puan sayılmamalı.

Abdullah Gül'e iki sürpriz isimden taziye ziyareti! 

Abdullah Gül'ün babasının cenazesindeki sürpriz isim kimdi?

 

Abdullah Gül'ün acı günü! Babasının cenazesi için özel isteği

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim