• Erzurum10 °C
  • Erzincan14 °C
  • Ağrı11 °C
  • Ankara20 °C
  • İstanbul21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnce: Akşener beni yardımcısı yaparsa olurum...
11 Mayıs 2018 Cuma 13:29

İnce: Akşener beni yardımcısı yaparsa olurum...

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, rakibi olan İYİ Parti lideri Meral Akşener'in cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda kendisine cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif ederse kabul edeceğini açıkladı.

Erzurum Seçimleri- CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde kendisine destek olacağını belirterek, "Beni yardımcısı yaparsa olurum. Benim hiç öyle bir kompleksim yok. Hiç düşünmeden beni yardımcısı yaparsa olurum" dedi.

MERAL HANIMIN OTOBÜSÜNE ÇIKARIM... Muharrem İnce, Trabzon'da STK temsilcileri ve basın mensuplarıyla yaptığı kahvaltılı toplantıda soruları cevapladı. "Meral Akşener ikinci tura kalacağına dair çok iddialı, şayet Meral Hanım ikinci tura kalırsa ne düşünürsünüz? Siyaseti bırakır mısınız ?" sorusuna İnce şu cevabı verdi: "Beni yardımcısı yaparsa olurum. Benim hiç öyle bir kompleksim yok. Hiç düşünmeden beni yardımcısı yaparsa olurum. Otobüsün üstüne binerim. Karış karış ülkeyi gezerim. Biz memleket derdindeyiz, Muharrem İnce'ye koltuk aramıyoruz."

ERDOĞAN'I YARGILAYACAK MI?.. Kendisine "Tayyip Erdoğan'ı yargılayacak mısın?" diye sorulduğunu belirten Muharrem İnce, "Ben de hayır diyorum, benim öyle bir görevim yok ki. Yargının görevi. Ben ayağa kalkmayan yargıçlar istiyorum. Bağımsız, tarafsız, adil yargı düzenini hep birlikte kurarız. Beni de yargılayabilir, Erdoğan'ı da yargılayabilir, sizi de yargılayabilir. 'Siz şu anda bu ülkenin mahkemelerine güveniyor musunuz?' Ben de güvenmiyorum. Bizim kuracağımız bu düzende Erdoğan da rahat edecek. Gelecek Rize'ye orada yazlığı da var. Çayını, kahvesini içecek. Bir dönem çıraklık dönemiydi, ikinci dönem kalfalık dönemi, üçüncü dönem ustalık dönemi. Bir de emeklilik dönemi yaşasın" ifadelerini kullandı.

ZİYARET ELEŞTİRİLERİNE CEVAP... Kimseyi ayırt etmeden herkesi kucaklamak istediğini belirten Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve HDP'nin adayı Selahattin Demirtaşziyaretlerini bazı kesimlerce eleştirildiğini hatırlatıp şöyle konuştu: "Selahattin Demirtaş'ı da ziyaret ettim. Kardeşim var mı itirazı olan? Tayyip Erdoğan'ı da ziyaret ettim. Birileri yazmış, 'sana tezek' dedi 'şunu, bunu' dedi. Sen de gidip onunla sohbet ettin. Ne yapsaydım. Memleket meselesi bu, küsüp otursa mıydım. Cumhurbaşkanı adayı olmayacaksın, sen bana böyle laflar edeceksin semtine uğramam senin. Ama ben bu ülkeyi yönetmeye talibim. AK Partililer de benim vatandaşım."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim