• Erzurum13 °C
  • Erzincan15 °C
  • Ağrı15 °C
  • Ankara16 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnce'den Erdoğan'a: İspatlamazsam namerdim
29 Mayıs 2018 Salı 18:04

İnce'den Erdoğan'a: İspatlamazsam namerdim

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'yi kurmadan önce ABD'ye gidip Fethullah Gülen'den icazet aldığı iddiasıyla ilgili Erdoğan'ın 'ispatlamazsan namertsin' sözlerine yanıt verdi.

Erzurum Seçimleri - CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ispatlamazsan namertsin' sözlerine "‘İspatlamazsam namerdim’. Bana bunu diyen kişi birlikte gittiğin kişi. Ben onu korumak amaçlı söylemiyorum. Ama 24 Haziran’dan sonra anlatacağım zaten." diye yanıt verdi.

24 Haziran'da yapılacak başkanlık seçimi kampanyasında iki liderin atışması giderek sertleşiyor. Gülen'le ilgili 'usulüne uygun başvuru yapılmadığı' iddiasıyla hükümetin tepkisini çeken İnce, son olarak dün Balıkesir mitinginde Erdoğan'ın AK Parti'yi kurmadan önce ABD'ye gidip Fethullah Gülen'den icazet aldığını ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam "Böyle hayal meyal şeyler istemem. Çıkıp bunu açıklayacak. Açıklamazsa namerttir." diyerek tepki gösterdi. Gözlerin çevrildiği İnce beklenen yanıtı bugün Trabzon'da düzenlediği mitingde böyle verdi:

"Ben dedim ki partiyi kurmadan önce Fethullah Gülen’e gidip icazet aldın mı? Bana diyor ki ‘ispatlamazsan namertsin’, ben de diyorum ki; ‘ıspatlamazsam namerdim’. Bana bunu diyen kişi birlikte gittiğin kişi. Ben onu korumak amaçlı söylemiyorum. Ama 24 Haziran’dan sonra anlatacağım zaten."

 

İNCE NE DEMİŞTİ?
Balıkesir mitinginde konuşan İnce, şu ifadeleri kullanmıştı:
"Sana bir soru herkese FETÖ'cü dedin sen 2001'de partiyi kurarken icazet almak için Pensilvanya'ya gittin mi gitmedin mi? Kiminle gittiğini biliyorum ona zarar gelmemesi için söylemiyorum. Cumhurbaşkanı seçildiğimde icazet almak için gittiğini gün saati ile birlikte açıklayacağım."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim