• Erzurum9 °C
  • Erzincan18 °C
  • Ağrı15 °C
  • Ankara21 °C
  • İstanbul20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KADEM’den Sözcü’ye algı operasyonuna tepki
21 Mayıs 2017 Pazar 11:24

KADEM’den Sözcü’ye algı operasyonuna tepki

Hacıbektaşoğlu, Sözcü'ye ve muhalif medyaya yönelik yapılan algı operasyonları konusunda uyarılarda bulundu. Gelinen süreci doğru bulmadığını ve bunun Türkiye'ye ciddi zararlar verebileceğinin altını çizdi.

Erzurum Seçimleri- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın Başkan Yardımcılığı'nı yürüttüğü Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) kurucu üyesi, aynı zamanda derneğin avukatlığını da yapan hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu, Sözcü'ye ve muhalif medyaya yönelik yapılan algı operasyonları konusunda uyarılarda bulundu. Gelinen süreci doğru bulmadığını ve bunun Türkiye'ye ciddi zararlar verebileceğinin altını çizdi.

Türkiye’nin vicdan sesi Sözcü’ye yapılan algı operasyonuna toplumun her kesimden tepki yağıyor. CNN Türk’te yapılan programa katılan KADEM’in kurucularından hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu, “Bu soruşturmaların milletin ortak vicdanını yaralamaması gerekir. Kimse çok çok dolaylı yollardan terör örgütü üyesiymiş gibi gösterilmemelidir. İster muhalif medya olsun, ister diğer medya, bu konuda çok dikkatli olunması gerek. Zaten ülkemiz üzerinde oluşturulmak istenen negatif havanın daha da ağırlaştırılmasını doğru bulmuyorum” diyerek gelinen sürecin yanlış olduğunu belirtti.

 

Hacıbektaşoğlu’nun açıklamaları şöyle:

‘Sözcü ve Cumhuriyet gazetesiyle ilgili daha doğrusu basınla ilgili, şu an yapılan FETÖ soruşturmalarının, 100 bin kişiyi etkileyen bu soruşturma dosyalarının tamamının kamu vicdanını, milletin ortak vicdanını zedelememesi gerekir. Yaralamaması gerekir.

Bizler kanun önünde hiç birimiz ayrıcalıklı değiliz. Kim gerçekten somut deliliyle bir suç işlemişse onunla ilgili soruşturma başlar ve bu hukuk içinde yürür. Bunlar yapılırken de; zorlama, dolaylı, çok çok dolaylı yollardan bir irtibat kurarak, bir kişiyi bir yere angaje etmek de bir o kadar kamu vicdanını yaralar ve o yapılan bütün soruşturmanın itibarını sarsar.

Açıkçası ben; ‘Cumhuriyet olsun, Sözcü olsun… En son Cumhuriyet’in web sayfasında yayınlanan bir atılan bir tweet yüzünden yanılmıyorsam, yayın yönetmenin tutuklanmasını… Attığı tweeti tamamen vicdan dışı buluyorum, bunu kabul etmemekle birlikte, nasıl ki hamile bir kadına tekme attığı için hukuk sistemimize uzun süreli bir tutukluluk gerektirmediyse ve nasıl o sanık tahliye olduysa, Cumhuriyet’in yayın yönetmeninin de sadece o tweet yüzünden onu FETÖ’yle bağlantılı gibi görüp terör suçlusu hale getirmenin de doğru olmadığını düşünüyorum.

Çünkü eğer suçlanamaz, örgüt mensubiyeti kurulamaz ise bu sıkıntı yaratır. Bütün bunlarla ilgili olarak, gerek muhalif medya olsun gerek diğer medya olsun. Bunlarla ilgili yapılacak soruşturmaların son derece dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum.

Çünkü hani zaten Türkiye’yi kıskananlar diyoruz ya, fazlasıyla derdimiz var… Bizimle ilgili negatif bir hava estirilmeye çalışıyor. Bu ortamda; demokrasimize, hukuk sistemimize yönelik birçok haksız eleştirinin de böyle bir yerde, bu kadar olmayacak konular ve başlıklarla gündeme gelmesini ve daha da ağırlaştırmamızın doğru olmadığını düşünüyorum’

İLGİLİ HABERSÖZCÜ'den iddialara yanıt: Suçlamalara CevabımızdırSÖZCÜ'den iddialara yanıt: Suçlamalara CevabımızdırİLGİLİ HABERSÖZCÜ'nün patronu Burak Akbay, gazetesine konuştu: Tek suçum, Türkiye'de gazetecilik yapmak!SÖZCÜ'nün patronu Burak Akbay, gazetesine konuştu: Tek suçum, Türkiye'de gazetecilik yapmak!

 

İLGİLİ HABERSon dakika... İsmail Küçükkaya Sözcü'ye yönelik operasyon sonrası isyan ettiSon dakika... İsmail Küçükkaya Sözcü'ye yönelik operasyon sonrası isyan ettiİLGİLİ HABERGazetecilerden Sözcü operasyonuna tepkilerGazetecilerden Sözcü operasyonuna tepkilerİLGİLİ HABERStar yazarı Ardan Zentürk'ten Sözcü'ye algı operasyonuna tepkiStar yazarı Ardan Zentürk'ten Sözcü'ye algı operasyonuna tepki

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim