• Erzurum1 °C
  • Erzincan4 °C
  • Ağrı2 °C
  • Ankara1 °C
  • İstanbul8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan flaş yeni parti açıklaması: Hayırlı olsun
05 Mart 2019 Salı 11:54

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan flaş yeni parti açıklaması: Hayırlı olsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Abdullah Gül'ün yeni parti kuracağı yönündeki iddialara ilişkin, 'Biz yeni bir parti kuruyoruz.' derler. Bize de sadece kurulan yeni partiye 'hayırlı olsun' demek düşer" dedi.

Erzurum Seçimleri - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk canlı yayınında katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yeni bir parti kurulacağı iddialarına da değinen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Ben de gazetelerden okuyorum. Ne kadar doğru veya yanlış onu bilmiyorum. Gazeteler haber yapıyorlar. Yeni parti kurulabilir. İnsanlar yan yana gelirler, belli bir hedef koyarlar, bir program hazırlarlar, kamuoyunun önüne çıkarlar. 'Biz yeni bir parti kuruyoruz.' derler. Bize de sadece kurulan yeni partiye 'Hayırlı olsun.' demek düşer." açıklamasında bulundu. 

"Parti Kurmak Kolay Değil" 

Kılıçdaroğlu, "Bu yelpazede yeni siyasi partilere yer var mı?" sorusuna ise, "Ona kuranlar bakacak. Türk siyasal yapısına, tarihsel sürece, bugün içinde bulunduğumuz koşullara ve gelecekteki koşullara bakacaklar. Parti kurmak sıradan bir olay değil, kolay bir olay da değil. Parti kurmak isteyenler, Türkiye'deki gelişmelere ve açmazlara bakarak, kendi geliştirecekleri ya da yazacakları programla bunları topluma umut vererek, gerçekleştirmek isteyecektir. Yeni bir partiye ihtiyaç var mı? Bu bizden çok, kurmak isteyenlerin, bir ihtiyaç hissettiklerinden ötürü kurduklarını kabul etmemiz lazım. Onların siyasete, Türkiye'nin sorunlarına çözümü farklı olabilir." yanıtını verdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim