• Erzurum0 °C
  • Erzincan6 °C
  • Ağrı3 °C
  • Ankara2 °C
  • İstanbul9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kılıçdaroğlu: Birlikte üreteceğiz ancak hakça bölüşeceğiz!
15 Mart 2023 Çarşamba 17:13

Kılıçdaroğlu: Birlikte üreteceğiz ancak hakça bölüşeceğiz!

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Neoliberalizm eleştirisi ve hakça paylaşım vurgusu dikkat çekti.

Erzurum Seçimleri/ Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, neoliberalizm karşıtı eğilimin dünyada gün geçtikçe güçlendiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Zenginin daha zengin olduğu, fakirin daha da fakirleştiği bir düzen sürdürülebilir değil. Dünya yeni bir sosyal devlet anlayışıyla yeniden formatlanmalı" dedi.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin'e konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Altılı Masa ile ilgili şunları söyledi:

"Altılı Masa'nın temellerinin atılmasına ilişkin somut bir milat istiyorsanız, Sayın Temel Karamollaoğlu'nun genel başkanlığını yaptığı Saadet Partisi'nin düzenlediği merhum Necmettin Erbakan'ı anma toplantısına katılmam diyebilirim. Bu katılımın kararının kamuoyuna duyurulduğu dakikalar itibariyle yükselen tepkileri hatırlayın. Üstelik bu tepkiler sadece CHP'ye ve bana yönelik olmadı; Saadet Partisi'ne ve değerli Genel Başkanı Temel Bey'e yönelik de oldu. Ancak biz bu tepkilere rağmen orada bulunmanın doğruluğundan karşılıklı olarak hiç şüphe etmedik. Bu adımın öncesinden başlayacak şekilde tüm toplum kesimleriyle bir karşılık beklemeksizin bir ilişki kurma çabamız elbette vardı. Ancak o buluşma tüm bu çabamızın geldiği noktayı göstermesi açısından çok önemliydi" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
 

 

 

"Ardından 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine karşı toplumun büyük bir bölümüyle birlikte gösterdiğimiz ortak duruş; bu girişim sonrasında başlayan süreçte ise gösterdiğimiz ödünsüz demokrasi ve adalet kararlılığı, CHP özelinde bizi toplumun farklı kesimleriyle yakınlaştırdı. 16 Nisan 2017 Anayasa Referandumu'nda ise bugün Altılı Masa'da da yer alan CHP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin bulunduğu 'Hayır' buluşması tüm ezberleri bozdu."

"YAĞMA DÜZENİ SON BULACAK, NEPOTİZM, KAYIRMACILIK SON BULACAK" 

"Sadece 5'li çete değil bazı finans çevreleri tarafından da size karşı duvar örüldüğünü söylediniz. Bugün de bu finans çevrelerinin size karşı duvar olacağını düşünüyor musunuz? Bu duvarı nasıl yıkacaksınız?" sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle yanıt verdi:

"Altılı Masa'nın bir ortak politikalar metni ve bu metinle birlikte de bir anayasa önermesi var. Bu iki metnin özeti size göre nedir derseniz, demokrasidir, hak- hukuk adalettir. Ama yaşamın her alanında hak, hukuk ve adalettir. Siyasette, eğitimde, sanatta, iş dünyasında, çalışma hayatında, doğa politikalarında, ekonomide; her alanda hak, hukuk ve adalet. Haliyle biz yaşamın her alanında demokrasiyi tesis edeceğiz ve adaleti sağlayacağız. Bakın, bu ülkenin 418 milyar doları çalınmış. Kim çaldı, nasıl çaldı ortaya çıkacak. Ortaya çıkmakla da kalmayacak; her kuruşu geri alınacak. Yağma düzeni son bulacak, nepotizm, kayırmacılık son bulacak. Ucu nereye gidiyorsa gitsin. Evrensel hukuk kaideleri içinde, kesinlikle ve kesinlikle hukuk içinde kalınarak yapılması gereken ne varsa yapılacak. Bunun önünde durmak isterlerse kendileri bilir. Tercih onların…"

"ANLAŞTIĞIMIZ TEK ODAK VAR; O DA MİLLETİMİZİN VİCDANIDIR"
 

 

 

"AKP- MHP sizin ABD ile dış mihraklarla anlaştığınızı iddia ediyor" şeklindeki soruya Kılıçdaroğlu şöyle cevap verdi:

"Mihrak, 'odak' demek ve bizim anlaştığımız tek odak var; o da milletimizin vicdanıdır, milletimizin ferasetidir. Biz milletimizin vicdanından ve ferasetinden aldığımız ilhamla yol yürüyoruz. Dolayısıyla AK Parti-MHP ikilisinin bu türden iddiaları laf-ı güzaftır. Ki bence kendileri de bu gerçeği biliyor; bizim milletimizin vicdanıyla, ferasetiyle buluştuğumuzu görüyorlar." 

"NEOLİBERALİZM KARŞITI EĞİLİM GÜÇLENİYOR"

Kılıçdaroğlu, açıklamasında, 'neoliberalizm' karşıtı eğilimin dünyada gün geçtikçe güçlendiğini kaydederek, "Bu süreçte yalnız değiliz. Zenginin daha zengin olduğu, fakirin daha da fakirleştiği bir düzen sürdürülebilir değil. Bunu herkes görüyor. Dünya yeni bir sosyal devlet anlayışıyla yeniden formatlanmalı. Göreceksiniz bu yeni dönemin öncü ülkesi olacağız" dedi.

"Bizim bu süreçteki nihai hedefimiz 'Tek bir çocuğumuz dahi yatağa aç girmeyecek' şeklinde özetlediğimiz yeni bir ekonomik programdır" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
 

 

 

"Birlikte üreteceğiz ancak hakça bölüşeceğiz. Belki birileri artık daha az kazanacak ama huzurlu bir Türkiye'de yaşayacak. Ve toplumun büyük bir bölümü de daha çok kazanacak. Gelir dağılımındaki eşitsizlik kısa sürede ortadan kaldırılacak ve inanın bu 84 milyon için huzur, refah, kardeşlik getirecek. Yani bu topraklarda yeniden hakça bir paylaşım düzeni kurulmuş olacak."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim