• Erzurum1 °C
  • Erzincan4 °C
  • Ağrı2 °C
  • Ankara2 °C
  • İstanbul9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kılıçdaroğlu depremzedelere söz verdi: Bedava vereceğiz!
21 Mart 2023 Salı 15:11

Kılıçdaroğlu depremzedelere söz verdi: Bedava vereceğiz!

Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, depremin vurduğu Gaziantep'te yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının depremzedeler için yapılan ve depremzedelere uzun vadeli taksitlerle satılacağını söylediği konutları depremzedelere ücretsiz verileceğinin söyledi.

Erzurum Seçimleri/ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin vurduğu illerden Gaziantep'te Nurdağı Eski İslahiye Yolu çadır alanında "Millet Buluşması"nda dikkat çeken açıklamalarda bulujndu.

Sözlerine "Bu ülkede kardeşçe yaşamayı sağlamak için yola çıktım" diyerek başlayan ve "Saraylarda gözüm yok sizler gibi yaşamak istiyorum" diyen Kılıçdaroğlu , “Böyle bir deprem olabilir ama bizim her türlü hazırlığı yapmamız lazım. Binaların sağlam olması, her türlü altyapının sağlanması lazım. Çok acı çekiyoruz. 85 milyon aynı acıları yüreğimizde hissettik. Tasada ve kıvançta beraber olmak hepimizi bir araya getiren özel bir duygu” diye belirtti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan'ın depremzedelerden helallik istemesini işaret eden Kılıçdaroğlu, "evleri yıkılan depremzedeler için yapılacak yeni konutları depremzedelere parasıyla satacağız dediler. Biz iktidara gelince o konutları depremzedelere ücretsiz vereceğiz. İşte helalleşmek böyle olur" dedi.

Gaziantep'te depremden etkilenen vatandaşlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada "Nurdağı'ndan söz veriyorum. Kimin neyi yıkıldıysa yapılacak ve beş kuruş para alınmayacak. Depremden etkilenen çiftçi ve esnafların kredi ile faiz borçlarını sileceğiz. " dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasında öne çıkanlar şöyle:
 

 

 

"Arkadaşlar yaşanan dramı anlattı. Resmi rakamlara göre 50 bin can kaybı var. Hem yaraları sarmak hem sizlerle beraber olmak için bugün Nurdağı'ndayım. Depremin üçüncü günü buradaydım, hava soğuktu. Arkasından diğer illere gittim. Yaşanan tabloyu gördüm. Can kayıpları, enkazın altında kalan insanları, kurmaya çalışanları gördüm. Eli kolu bağlı kamu görevlilerini de gördüm. Başka yerlerde de deprem oluyor ama hiçbir zaman 50 bin kişi hayatını kaybetmiyor. Binaların sağlam olması lazım, altyapının oluşturulması lazım.

Çok acı çekiyoruz. Sizlerin çektiği acıyı hepimiz çekiyoruz. Her çocuğun karnının doyduğu bir Türkiye, her evde huzurun olduğu bir Türkiye. Hiç kimse ne kimliğinden ne inancından ne yaşam tarzından ötürü ötekileştirilmesin. Bir çocuğumuz açsa 85 milyon açtır o gün. Beraber olmanın, beraber aynı şarkıları, türküleri söylemenin yolunu bulmak zorundayız.

Çok ayrıştık, kutuplaştık. Türkiye'nin buradan çıkması lazım. Pek çok sorunla cebelleşip duruyoruz. Bunları aşacağız, beraber birlikte bütün sorunları aşacağız. Bireysel hiçbir idealim yok. Ama bu toplumun büyümesi, gelişmesi lazım. Ortadoğu'nun, Akdeniz'in en güçlü ülkesi Türkiye olabilir. Önünde siyaset kurumundan başka hiçbir engel yok.

Güveni, huzuru sağlayacağız, sofralarda bereketi sağlayacağız. Siyasetin halka doğruları söylemesi lazım. Siyaset doğruları söylemiyorsa, ciddi bir güvensizlik oluşur. Covid-19 oldu, resmi rakamlar açıklandı 82 bin kişi hayatını kaybetti diye. Daha sonra Türkiye'de ölenlerin sayısı açıklandı 200 bin fark ediyor. İzin verin yasımızı tutalım. Yeni bir Türkiye'yi, yeni bir anlayışı başlatacağız.

Depremde yıkılan ve ağır/orta hasarlı bina sayısı 817 bin 48. Söz verildi; denildi ki sizlere süratle bina yapacağız. 2 yıl ödemesiz, 20 yıl taksitle vereceğiz dediler. Ben Nurdağı'ndan bütün depremzede kardeşlerime söz veriyorum. Bu binaların tamamı yapılacak, 5 kuruş alınmayacak.
 

 

 

Saray'da oturmayacağız, göreceksiniz, yıkılan kimin eviyse yapılacak, anahtarı teslim edilecek."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim