• Erzurum3 °C
  • Erzincan9 °C
  • Ağrı2 °C
  • Ankara17 °C
  • İstanbul17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kılıçdaroğlu Hüsamettin Cindoruk ile görüştü
11 Haziran 2017 Pazar 18:08

Kılıçdaroğlu Hüsamettin Cindoruk ile görüştü

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, TBMM eski Başkanı Cindoruk'u İstanbul'daki evinde ziyaret etti.

Erzurum Seçimleri- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk’u İstanbul Nişantaşı'daki evinde ziyaret etti.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cindoruk'un siyaset dünyasının birikimli ve tecrübeli isimlerinden olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, bazı konularda Cindoruk'un düşüncelerini aldığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin sorunlarını, dış politikayı konuştuk. Bir ufuk çizdi kendisi. Birikiminden faydalanıyoruz zaten. Dolayısıyla bizi kabul ettiği için kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Türkiye sorunları çok olan ve azalması yerine, üzülerek ifade ediyorum, sorunları her geçen gün artan bir ülke. Dolayısıyla toplumda ciddi bir kaygı var. Ancak bu sorunların çözülmesi lazım. Türkiye kendi sorunlarını çözebilecek birikim ve kapasiteye sahip. Asla umutsuz değilim. Ancak bunun için oturup düşünmemiz, konuşmamız ve ortak aklı egemen kılmamız lazım. Bu vesileyle görüşlerini almak için kendisini rahatsız ettim."

 

"KILIÇDAROĞLU'NA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"

Cindoruk da Türkiye'de siyasal hayatın bir çıkmaza girdiğini savunarak, "Gelecek için ışık yoktur. Bu ışığı yakmak için CHP ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na büyük görev düşüyor. Eski Türkiye'de siyaset etmiş kişilerin bir görevi var, Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP'ye destek vermek. O desteği verirsek, tek parti iktidarı kurmalarını önleyebiliriz. Bu sadece Türkiye'nin yararına değil, tek parti iktidarı kurabileceklerin de yararınadır. Tek başına Türkiye'yi idare edebilecek ehliyete, imkana, kabiliyete sahip bir kişi göremiyorum. Bazıları bunu yapabileceklerini zannederler ancak sonu hüsrandır. Ben o hüsranları yaşadım. Herkes, çok iyi bildiğini zannediyor. Siyasette her şeyi çok iyi bilen kişi yoktur" diye konuştu.

Cindoruk, Kemal Kılıçdaroğlu'nun demokrasiyi benimsemiş bir kişi olduğunu belirterek, kendisine başarılar diledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim