• Erzurum18 °C
  • Erzincan21 °C
  • Ağrı20 °C
  • Ankara23 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kılıçdaroğlu, İstanbul'da nasıl karşılanacak?
02 Temmuz 2017 Pazar 15:00

Kılıçdaroğlu, İstanbul'da nasıl karşılanacak?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, 9 Temmuz'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun nasıl karşılanacağını anlatıp "Adalet Mitingi" hakkında bilgi verdi.

Erzurum Seçimleri- Maltepe, Küçükyalı Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin açıklama yaptı.

Canpolat, "İstanbul'a Kaynarca'dan sahile iniyoruz. Yaklaşık 9 kilometrelik bir alan. Sahanın çalışmalarını arkadaşlarımızla yaptık. Yarın saat 13.00'te Genel Başkanımız ile yapacağımız toplantıda son şeklini vereceğiz. Kısaca ayın 9'unda Maltepe Sahilinde olacağız. Akşam saat 18.00'de İstanbul'un dışında gelen illerin organizasyonunu 

genel merkez yaptı. Biz İstanbul il örgütü ve ilçe örgütleri olarak yaptığımız çalışmada mahallelerden direk miting alanına halkın katılımını sağlayacağız. 958 mahalle temsilciliğimiz görev alacak. 958 mahallede direk araçlar Maltepe'ye gelmiş olacak" dedi.

 

"UZAK İLÇELER AĞIRLIKLI OLARAK DENİZ YOLU İLE MALTEPE'YE GELECEKLER"

Miting alanına ulaşımın ağırlıklı olarak deniz yoluyla olacağına değinen Cemal Canpolat, "İstanbul'un girişinde görkemli bir karşılama yapacağız, genel başkanımız çok kalabalık olmasından yana olmamasına rağmen... Ama biz İstanbul'da geniş katılımlı bir şekilde genel başkanımızı karşılayacağız. Ağırlıklı olarak Tuzla, Kartal, Pendik, Maltepe'ye kadar olan alanda buralarda oturan yurttaşlarımızın karşılamasını organize ediyoruz. Bizim dışımızda katılacak bir çok sivil toplum örgütü var. Bir çok kulüp taraftarı özellikle İstanbul'da, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray taraftarı kendi flamalarıyla mitinge katılacaklarını bize teyit ettiler. 25 noktada miting alanına giriş yapılacak. Silivri, Beylikdüzü, Küçükçekmece'nin de olduğu uzak ilçeler ağırlıklı olarak deniz yolu ile Maltepe'ye gelecekler. Fatih, Beşiktaş, Üsküdar'dan gelecek olanlar da ağılıklı olarak tekneyle alana gelecekler" ifadelerini kullandı.

 

"SİYASİ PARTİLERİN TAMAMINI MİTİNGE DAVET EDİYORUZ"

Canpolat, mitinge "Hayır" bloğunda olan siyasi partileri de davet ettiklerini belirterek, "Mitingi takip etmek için şu ana kadar 200'e yakın yabancı basın mensubu başvuru yaptı. Sosyalist Enternasyonel Başkan ve Yönetim kurulu İstanbul'daki mitinge katılmak istediğini söyledi. Yaklaşık 600 kültür, sanat adamının mitinge katılacağını sizinle paylaşmak istiyorum. Miting alanında engelliler için ayrı bir bölüm ayırdık. Genel başkanımızın sadece adalet için yürümesi 

ve İstanbul'da 'Adalet'in dışında hiçbir pankart ve flama taşınmayacak. 'Adalet' temalı pankartlar asılacak. İstanbul'da bizimle beraber 'Hayır' bloğunda buluşan bütün siyasi partilerin tamamını mitinge davet ediyoruz" dedi.

 

ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE 17. GÜN TAMAMLANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı yürüyüşün bugünkü bölümünü tamamladı. Kılıçdaroğlu, Güvenpark'tan başlattığı ve İstanbul'a kadar devam edeceğini açıkladığı yürüyüşün 17'nci gününe, konakladığı Akyazı ilçesi Ormanköy mevkisinden başladı.

Erenler istikametinde ilerleyen korteje, bazı vatandaşlar "Rabia" işareti yaparak tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar ise Atatürk posterleriyle alkış tutarak ve "Hak, Hukuk, Adalet" sloganlarıyla Kılıçdaroğlu'na destek oldu. Yürüyüş esnasında bin 11 metre uzunluğunda Türk bayrağı açıldı.

Kortej düzeni ve güvenliği için önlemler artırılırken, parti otobüsünden sık sık provokasyonlara karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı. CHP milletvekilleri, olası provokasyonları önlemek için kortejin içindeki görev yerlerinde yürüdü.

Bugünkü yürüyüşünde 2 kez mola veren Kılıçdaroğlu, yaklaşık 16 kilometre yol kat ederek Sakarya'nın Erenler ilçesi Dörtyol mevkisinde yer alan konaklama alanına ulaştı. Yürüyüş esnasında aşırı sıcaklardan dolayı fenalık geçiren vatandaşlara, korteji takip eden sağlık ekipleri müdahale etti.

Kılıçdaroğlu'na yürüyüşünde, yazar İhsan Eliaçık, yaklaşık 50 görme engelli ve Sakarya barosundan bazı avukatlar eşlik etti. Yürüyüşün, yarın saat 07.00'den itibaren devam etmesi bekleniyor.

AA/DHA

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim