• Erzurum8 °C
  • Erzincan13 °C
  • Ağrı10 °C
  • Ankara17 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kılıçdaroğlu kaçtı iddiasına cevap verdi
13 Nisan 2017 Perşembe 08:46

Kılıçdaroğlu kaçtı iddiasına cevap verdi

15 Temmuz darbe gecesi Kemal Kılıçdaroğlu Atatürk Havaalanından kaçtı mı? Kemal Kılıçdaroğlu olay görüntüler ve 'kaçtı' iddiası için ilk kez açıklama yaptı. Durumu bakın nasıl izah etti.

Erzurum Seçimleri- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni anayasada tüm yetkinin bir kişinin elinde toplanacağı iddiasını yineledi. AK Parti'nin 15 yılda isteyip de çıkaramadığı bir kanun maddesi olmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz gecesi kaçtınız mı?" sorusuna da canlı yayında cevap verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CNN TÜRK ve Kanal D ekranlarında Doğan TV Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in sorularını yanıtlıyor.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

"Referandum sürecinin temel eksikliği, 'evet' ve 'hayır'ı savunan

15 yıldır iktidardasınız, 15 yıldır tek parti, Arzu edip çıkaramadığınız bir kanun var mı?

insnaların bunu televizyon ekranlarında uygarca tartışmamalarıdır. ABD'de Japonya'da Fransa'da bu böyle. Bizde niye değil? Tüm çağrılarıma rağmen bu gerçekleşmedi.

Eşit koşullarda bir yarış yok. Bir sefer evet kampanyasını devlet yönetiyor. Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, valiler, devletin araçları, otobüsleri uçakları, devletin parası ile yürüyen bir evet kampanyası var. Bu kampanyayı eşitleyecek olan bir ve ya 2 televizyon programında bir araya gelip bunu konuşmaktı.

"TEK ADAMA YETKİ VERİLİYOR"

Devletin yapısı ve işleyişi ile ilgili yetki parlamentodan alınıyor ve tek adama veriliyor. Bakanların sayısını belirleme yetkisi tamamen 1 kişiye ait. 1 kişi arzu ettiği bakanlığı açacak ve kapatacak. Görev alanlarını 1 kişi belirleyecek. Neden 1 kişiye veriyoruz? Bunu birinin bana izah etmesi lazım. 

"ÇIKARAMADIĞINIZ KANUN VAR MI?"

15 yıldır iktidardasınız, 15 yıldır tek parti, Arzu edip çıkaramadığınız bir kanun var mı? Bütün bakanlar size ait. Çıkaramadığınız bir kararname var mı? Tek başına iktidardasınız değiştiremediğiniz bir bürokrat var mı? 1 kişi parlamentoyu nasıl ayak bağı olarak görebilir.

"HAYIR" ÇIKACAK İDDİASI

Şunu açık ve net ifade edeyim. Devletin bütün baskısına rağmen, iktidarın bütün baskısına rağmen, 'hayır' çıkacak. Tek bir kişiye Türkiye Cumhuriyeti emanet edilemez. Osmanlı bile sadece padişaha emanet edilmemiştir.

Darbe gecesi Kılıçdaroğlu'nun kaçma görüntüleri bomba!

KAÇTI İDDİALARINA CEVAP

Havaalanında kalacak halimiz yok. Bir yere gideceğiz. Otellere de gidemiyoruz dediler. Nereye kaçacağız? Sayın Başbakan'ı aradım, ulaşamadım. Metin hazırladık televizyonlara gönderdik. Gazetelerin, havuz medyasının internet sayfalarında da varBenim kaçtığımı söylüyorlar. Nereye kaçtım ki ben?

"24 SAAT TELEFONLARIM DİNLENİYOR"

Benim 12 dakika konuştuğumu söylüyorlar. 1 saniye bile... Herhangi bir FETÖ üyesiyle 1 saniye görüştüğümü ispat etsinler... Ne söylemek lazım bunlara? Yalancı desen hafif kalır. Tüm deliller elinizde. Benim telefonlarımı dinliyorsunuz. Ben biliyorum zaten. Günün 24 saati dinliyorsunuz. Benim mail adresimi de takip ediyorlar." 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim