• Erzurum17 °C
  • Erzincan20 °C
  • Ağrı20 °C
  • Ankara13 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kılıçdaroğlu Rabia işareti yapanlara yanıt verdi
29 Haziran 2017 Perşembe 13:02

Kılıçdaroğlu Rabia işareti yapanlara yanıt verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşünün 15. gününde kendisine tepki olarak Rabia işareti yapanlara teşekkür etti.

Erzurum Güncel- Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Ankara Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşe devam ediyor.

CHP lideri, yürüyüşünün 15'inci gününe başlamadan önce, geceyi geçirdiği Gümüşova ilçesindeki kamp alanında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Kendilerine protesto edenlere de çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Arada bir Rabia işareti yapıp bizi protesto eden ya da Rabia işareti yaparak bizi protesto ettiğini düşünen bütün Düzceli kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Ben ne kadar adalet istiyorsam ki adaletin mantığında da o da vardır, benim siyasal düşüncelerimin karşısında olan veya benim gibi düşünmeyen vatandaşın da adalet isteme ve düşüncesini özgürce açıklama imkanı var. Onlar bizi protesto ederken veya kötü sözler söylerken, biz sadece ellerimizi yukarıya kaldırdık ve onları alkışladık. Alkışladığımız için de çok memnunuz, çok huzurluyuz. Düzceli kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum."

YÜRÜYÜŞTEN NOTLAR

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından kortej, "Hak, hukuk, adalet" sloganları ile yürüyüşe başladı. Yürüyüşe ellerinde süpürge olan bir grup partili de katılıyor. Kortejin yürüyüşü sırasında partililere sık sık provokasyonlara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuluyor. CHP milletvekilleri de kortejin içinde yürüyor.

Bugünkü yürüyüşe İzmir Barosundan avukatlar ve çok sayıda CHP'li il ve ilçe örgütünden partililer de katılıyor. Kortejin geçişi sırasında küçük bir bando İzmir Marşı'nı çaldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü sırasında bazı vatandaşlar Rabia işareti yaparak tepki, bazıları da sevgi gösterisinde bulunuyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim