• Erzurum11 °C
  • Erzincan17 °C
  • Ağrı13 °C
  • Ankara20 °C
  • İstanbul20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kılıçdaroğlu: Referandumdan 'evet' çıkarsa...
05 Nisan 2017 Çarşamba 15:07

Kılıçdaroğlu: Referandumdan 'evet' çıkarsa...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te STK temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle toplantı yaptı.

Erzurum Seçimleri- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu anayasa değişikliği geçerse hiç kimsenin can ve mal güvenliği olmayacak" iddiasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyelilere vatandaşlık verileceği tartışmasına ilişkin, "Şimdi, 'evet çıkarsa Suriyelilere vatandaşlık vereceğiz' diyorlar. Kabul ediyor musunuz? Onları almak vatandaşlık vermek istiyorlar. 'Evet' oyunun anlamlarından biri de budur" dedi.

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK İDDİASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep'te konuştu. Suriyelilere vatandaşlık verileceği tartışmasına değinen Kılıçdaroğlu, "50 sefer söyledik. Şu Suriye'nin içine karışmayın, müdahale etmeyin kardeşim. Oraya bir vidon su ile gidin. Onlar yangını söndürmek için su ile gitmedi bir vidon benzin ile gitti. Fatura 3 buçuk milyon Suriyeli. Onlar birinci sınıf vatandaş bizim vatandaş da ikinci sınıf vatandaş. Bizim hastalarımız sıra bekler onlar beklemez. Bizim gençlerimiz El Bab'ta şehit olur onlar burada gezer eğlenirler. Şimdi, 'evet çıkarsa Suriyelilere vatandaşlık vereceğiz' diyorlar. Kabul ediyor musunuz? Onları almak vatandaşlık vermek istiyorlar. 'Evet' oyunun anlamlarından biri de budur. Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyup öyle oy kullanın. Suriyeliler çok iyidir zaten biz ikinci sınıf vatandaş olmaya alıştık onlar varsın birinci sınıf vatandaş olsun, vergi vermesinler, hastanede kuyruk beklemesin sınavsız üniversiteye girsin diyorsanız tercih belli. Böyle saçma şey olmaz diyorsanız onun da tercihi belli 'hayır' oyu kullanacaksınız. Anlaştık mı?" diye konuştu.

 

"CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ TÜRKİYE TOPRAK KAYBINA UĞRAMIŞTIR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet tarihinde ilk kez Türkiye'nin toprak kaybına uğradığını söyleyeyerek, "Cumhuriyet tarihinde ilk kez Türkiye toprak kaybına uğramıştır. Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu yer Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yeriydi. Oradan kaçtılar ve topraklarımızı terk ettiler. Terk edenleri ve o kararı alanları kınıyorum. Sadece Süleyman Şah Türbesi değil. Bulamaç Adası burnumuzun dibinde. Horoz ötünce duyuyoruz. Hem İngiliz hem Amerikan belgelerinde Türkiye'ye ait. Yunanistan bayrağı dalgalanıyor. Ses çıkarıyorlar mı? tuk bile yok. Şimdi, 'Kerkük'teki bayrak inecek yoksa fena olur' diyorlar. Yok canım. Niye konuşuyorsun gereğini yapmıyorsun?" diye konuştu.

"BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GEÇERSE HİÇ KİMSENİN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ KALMAYACAK"

Refenaduma ilişkin Kılıçdaroğlu, "Mesele memleket meselesi, parti meselesi değil. Teklik Allah'a mahsustur. Neden tüm yetkileri bir kişiye veriyoruz? 80 milyonun kaderini bir kişiye bağlıyoruz. Hata yaparsa faturayı 80 milyon ödeyecek. Bu anayasa değişikliği geçerse hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmayacak" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim