• Erzurum19 °C
  • Erzincan21 °C
  • Ağrı18 °C
  • Ankara20 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kılıçdaroğlu tartışılan vekil Akaydın için kararını verdi…
12 Ağustos 2017 Cumartesi 12:00

Kılıçdaroğlu tartışılan vekil Akaydın için kararını verdi…

Kılıçdaroğlu: Ben de Antalya milletvekilimiz de şehit ve gazilerin hukukunu savunuyoruz. Akaydın hakkında herhangi bir işlem yapılmasına gerek görmüyorum.

Erzurum Seçimleri- CHP Antalya milletvekili Mustafa Akaydın, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yaptığı bir açıklamada, o geceye ilişkin karanlık noktakalara dikkat çekmiş ve polis yerine vatandaşların darbecilerle karşı karşıya bırakılmasını eleştirmişti. Akaydın “O ölen 250 vatandaşımızın katili devlettir” demişti.
Özellikle hükümet cephesince yoğun eleştiriler üzerine yeni bir açıklama yapan Akaydın “15 Temmuz darbe teşebbüsünün öngörülen, önlenemeyen ve sonuçlarından da yararlanılan bir darbe teşebbüsü olduğunu söylüyorum ve bunun bu şekilde değerlendirildiğinde kontrollü bir darbe girişimi olduğunu söylüyorum” yorumunda bulunmuştu.

Hakkında suç duyurusunda bulunulan Akaydın için, iktidar tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da ‘çağrı’ yapılmıştı.

CHP Antalya milletvekili Mustafa Akaydın
 

CHP Antalya milletvekili Mustafa Akaydın “O ölen 250 vatandaşımızın katili devlettir” demişti.

‘SÖZLERİNİ ÇARPITIYORLAR’

Konuyla ilgili Hürriyet’ten Abdülkadir Selvi’ye konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Akaydın’ın sözlerinin çarpıtıldığını belirterek hakkında herhangi bir işlem yapılmasına gerek görmediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu “Antalya milletvekilimizin konuşmalarını da çarptırıyorlar. Antalya milletvekilimiz, ‘250 kişiyi neden alanlara sürüyorsunuz, devletin güvenlik güçleri yok muydu' diyor. ‘Darbeden bazılarının haberi vardı ona rağmen siz darbecilere karşı niye halkı ileri sürüyorsunuz' dedi. Bunda yanlış olan bir şey yoktur. Sizin (Abdülkadir Selvi)  kitabınızda da var, ‘Başbakan 22.20'de MİT Müsteşarı'nı arıyor normal çalışıyoruz' diyor. Bütün bunların sorgulanması lazım. Ben de Antalya milletvekilimiz de şehit ve gazilerin hukukunu savunuyoruz. (Akaydın'ın ‘Devlet öldürdü' sözü) Oradaki devlet sözü yanlış. Halkı sokağa çağıran devlet değil, bazı kişilerdi. Akaydın hakkında herhangi bir işlem yapılmasına gerek görmüyorum” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim