• Erzurum1 °C
  • Erzincan5 °C
  • Ağrı2 °C
  • Ankara2 °C
  • İstanbul7 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kılıçdaroğlu ve Akşener ilk ortak mitingini Denizli'de yaptı
06 Mart 2019 Çarşamba 21:00

Kılıçdaroğlu ve Akşener ilk ortak mitingini Denizli'de yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde kurdukları Millet İttifakı'nın ilk ortak mitingi için Denizli'de, vatandaşların karşısına çıktı.

Erzurum Seçimleri - Millet İttifakı'nın ilk ortak mitingi, Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katılımıyla Denizli Özay Gönlüm Bulvarı'nda düzenlendi.

KILIÇDAROĞLU: ESNAFI TERÖRİST İLAN ETTİLERBirlikte alandakileri selamlayan iki lider, ittifakın Denizli Belediye Başkan adayı İYİ Parti'li Ümit Bahtiyar'a destek istedi.

29 Ekim Bulvarı, Özay Gönlüm Meydanı'ndaki ortak mitingde ilk konuşmayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı.

Vatandaşların 'Hak, hukuk, adalet' sloganları arasında kürsüye gelen Kılıçdaroğlu, "Hiç endişe etmeyin, hukuku bu ülkeye getirene kadar mücadelemiz devam edecek. Denizli'yi iyi biliyorum. Kuvayi Milliye'nin kalbinin attığı yerdir. Sanayi kentidir. Tarım kentidir. Allah'ın izni ve sizlerin desteğiyle Denizli'nin talihini değiştireceğiz. Denizli'nin bir özelliği daha var. Zulmün karşısında asla diz çökmezler. Efeler buradadır. 20 yıldır Denizli'yi yönetiyorlar. Hangi sorununa çözüm ürettiler? Sanayiye bakıyorsunuz sorunu var. Tarıma bakıyorsunuz sorun var. İstihdama bakıyorsunuz sorun var. Hangi sorunu çözdüler? Yetki verin, destek verin Türkiye'nin sorunlarını çözelim. Huzura, mutluluğa, üretime ihtiyacımız var. Bu ülkede huzur içinde yaşamaya ihtiyacımız var. Bunu sağlamaya söz veriyoruz size. Nasıl beraber oluyorsak, nasıl demokratik standartı büyüttüysek bunu da yapacağız. Çiftçilerin sorunu var. Mazota zam yapıtlar. Gübreye, ilaca, suya zam yaptılar. Çiftçiye diyecekler ki 'Sen eski fiyattan satacaksın' Nasıl yapacak? 'Ben zam yapacağım, sen yapmayacaksın.' E nasıl geçineceğim. 'Sen bilirsin' diyorlar. 'Nasıl geçiniyorsan geçin.' Hal esnafını, manavı terörist ilan ettiler. Tarım Kanunu'nun 21'inci maddesi milli gelirin en az yüzde 1'i oranında yardım yapılır diyor. Milli gelir 2018 rakamlarına göre bu tutar 26 milyar lira. Kaç lira verildi? 12 milyar lira. 'Nerede bu 14 milyar lira? Benim 14 milyar liramı kime verdin' diye bir soru sor. Ben biliyorum şunu söyleyecek; 'para yok' diyecek. İyi de kardeşim Suriyelilere 35 milyarı verdin onlara para var, çiftçiye neden yok" dedi.

AKSENER

"YENİ VARLIK KUYRUKLARIYLA TANIŞTIK"

Tanzim satış noktaları üzerinden eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Efendim yeni varlık kuyruklarıyla tanıştık. Patates, domates, biber kuyrukları. Dünyanın en önemli varlık kuyrukları. Bir ülkeyi yöneten kişi böyle bir dil kullanıyor, ne demektir bu? Kendi milletiyle alay etmektir. Sizinle alay eden kişiye sandıkta ders verin. Varlık kuyruğuysa bunlar; en varlıklı adam sensin sen neden kuyruğa girmiyorsun. Patates kuyruğuna sen gir. Vallahi billahi o varlık kuyruğu olsa yatmaz, sabah gelir kuyruğa girer, malı kaptırmak istemez. Millete gelince 'para yok' diyorlar. Çiftçiye, emekliye, işçiye, emeklilikte yaşa takılanlara para yok. Para yok deniyor ama şu rakamı unutmayın, Londra'daki bir avuç tefeciye ödedikleri faiz 149 milyar dolar. Vatandaşa gelince 'gül gibi geçiniyorsun' diyorlar. Vatandaş gerçekten gül gibi geçiniyor mu? Mutfakta yangın var mı? Sizlere bir sır vereyim, bunu da kimseye söylemeyin. Bunu erkeklere söylüyorum, kürkte geçen hafta vergiyi sıfırladılar. Bunun için eve giderken eşinize bir kürk alın. Elektriği açarken vergi ödüyorsun. Kefen bezi alırken vergi ödüyorsun. Kürk alırken vergi yok. Niçin saray sosyetesinin kürke ihtiyacı var ondan sıfırlıyorlar. Saray sosyetelerini unutmayın" diye konuştu.

"17 YILDIR TEK BAŞINA DEVLETİ YÖNETİYORLAR"

Alandakilere seslenip "Şu soruyu kendinize sorun" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "17 yıldır tek başına devleti yönetiyorlar. İstedikleri kanunu istedikleri kararnameyi çıkardılar. İstedikleri valiyi, istedikleri genel müdürü, istedikleri emniyet müdürünü tayin ettiler. İstedikleri genelgeyi çıkardılar ve tek başına iktidardılar. Nasıl oldu da bu millete soğan kuyruğuna mahkum ettiler? AK Parti'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum; oy verdiniz, tek başına iktidar yaptınız. Her türlü imkanı verdiniz, kendi vicdanlarınıza sorun, eşinize, akrabanıza komşunuza sorun. Nasıl oldu da bu milletin insanı 17 yıl sonra gider de soğan kuyruğuna girer? Sadece bu soruyu vicdanınıza sorun. Hangi gerekçelerle Türkiye bu noktaya geldi. Cennet gibi bir ülkede yaşıyoruz, denizimiz, ovalarımız var. Güzel insanlarımız var. Nüfusumuzun yarısı genç, cennet gibi ülkede cehennemi yaşatıyorlar. Bunu hakediyor muyuz? Bu memleket bunu hak ediyor mu? Onun için sandığa, vatanımız bayrağımız, insanımız, çocuklarımız için gideceğiz. Gidip oyumuzu kullanacağız. Eski alışkanlıklarımızla değil. Türkiye'yi bu hale düşürenlere bir ders vereceğiz. İYİ Parti'yle işbirliğimiz oldu. Bizim işbirliğimiz özel bir çıkara dayalı işbirliği değil. Onlarınki gibi değil. Vatanımızın, bayrağımızın, şanlı bayrağımızın işbirliği, ne benim cebime ne de Meral Hanım'ın cebine giren para var. Bu ülkenin mutluluğu, huzuru için mücadele ediyoruz. Bizim mücadelemiz hak, millet, bayrak, güzel, görkemli Türkiye mücadelesidir. Bizim mücadelemiz her evde tencere kaynasın mücadelesidir. Bizim mücadelemiz Mustafa Kemal Atatürk'ün çağdaş Türkiye mücadelesidir. İttifak yaptık, büyükşehirde inşallah İYİ Parti'nin başkanını seçeceksiniz. Güzel Türkiye için güleceğiz" dedi.

AKŞENER'DEN CUMHURBAŞKANINA 'TERÖRİST' ELEŞTİRİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra kürsüye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise konuşmasına, "Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizliler. Nasılsınız? İyi misiniz? Evine ekmek götürmekten başka derdi olmayan Denizliler iyi misiniz? Koca yürekli Denizliler size terörist dediler iyi misiniz" diye başlayan Akşener şöyle devam etti:

"Şakası bile ne kadar acı, ne kadar kötü biliyor musunuz? 10 milyon seçmeni olan CHP'ye, 5 milyon seçmeni olan İYİ Parti'ye, 1 milyon oyu olan Demokrat Parti ve Saadet Parti seçmenine terörist dedi. (Bu sırada alanda yuh seslerinin yükselmesi üzerine) Hayır yuhlamayın. Biz onlar gibi değiliz. 18 milyon seçmene terörist diyen bir Cumhurbaşkanı. Bunun ne kadar acı, kötü bir tanımlama olduğunu biliyorsunuz. Bu arkadaş, kutuplaştırarak birbirimize düşürterek bu politikayı 17 yıldır sürdürüyor. Ama bu defa pabuç pahalı. Cumhur İttifakı'nı tercih edenlere sesleniyorum. MHP, AK Parti seçmenine sesleniyorum. Sizler bizim için bu ülkenin vatansever, asli unsuru kardeşlerimizsiniz. Bu meydanı şereflendiren Denizlili kardeşlerime sesleniyorum. Sakın ola ki bu arkadaşın sözlerine aldanıp bir kalp kırmayın.

"YEREL SEÇİMDE BİZ OYLANMIYORUZ"

Yerel seçimde liderlerin oylanmadığını söyleyen Akşener, "Biz tartıya çıkmıyoruz. Siz muhtar, belediye başkanı seçeceksiniz. Türkiye yerel seçimlere Mehter marşı eşliğinde savaşa götürülüyormuş gibi gidiyor. Bu dili cezalandıracaksınız. Ceketini assa seçtirecek duruma geldi. Bu kibirlendirdi, şımarttı. Hangi arabaya bindiği belli olmasın diye aynı arabadan 20 taneyle dolaşıyor. Evet kibirlenme padişahım senden büyük Allah var. Ben bu arkadaşı iyi tanırım 31 Mart akşamı, bu saydığım yerlerde ışıklar yandığı zaman gece yarısı çıkacak diyecek ki. 'Aziz milletim verdiğiniz mesajı aldım.' Damat gitti attaya. Hemen bakanlar değişti. Şaka gibi bir Tarım Bakanı var. Biliyor musunuz Avrupa'nın en büyük, hayvan yetiştiriciliğinde birinci ülkeymişiz. Yahu bu anguslar nereden çıktı? Şöyle gözlerinize bakmayı unuttu ya. Şöyle bir gözlerinize bakacak. 17 yıl sonra seçmen velinimet olacak. 31 Mart'ta sandığa gittiğiniz zaman şu kulağı şöyle bir çekeceksiniz, şak diye yerine oturacak, ondan sonra mazot, elektrik, doğalgaz zammı geri gidecek. Muhalefete güç verirseniz, o kulağı çekerseniz, kadınlara sesleniyorum şu anne terliğini atarsanız, 1 Nisan'dan itibaren seçmen velinimet olacak. Terörist olan çiftçiye 'ne yapayım abi denecek', emekliye yüzde 10 zam yaptılar, kendisine yüzde 26. O zaman diyecek ki emekli kardeşlerim anladım. Çünkü 2024 yılında arkadaş tartıya çıkacak. 4 yılda istihdam yapılmasını istiyorsanız o kulağı bu şekilde çekeceksiniz Bak kendi kulağımı kıpkırmızı yaptım ve siz de kızartacaksınız. Her türlü iddiaya varım eğer bu kulak çekilirse, bu saydıklarımın hepsi olacak. Ama tersi olursa o zaman zam furyasının altında inim inim inleyeceksiniz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın işsizlikle ilgili açıklamalarını da hatırlatan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"BEKAYI BEN KOLTUK BEKASI SANDIM""Damat bakan 2.5 milyon insana iş imkanı yaratacağını söyledi. Kapanan fabrikanın yerine yenisi kurulmadığına göre bu 2.5 milyon insana nasıl iş bulacaklar? Cumhuriyet'in tüm varlıklarını sattılar, yerine koymaya kalksanız 250-300 milyar dolara yerine koyamazsınız. En son Tank Palet Fabrikası gitti gümbürtüye. Cumhurbaşkanına sormak isterim, (Kemal Kılıçdaroğlu'na dönüp) sizi de katmak isterim Sayın Kılıçdaroğlu, o fabrikayı Katarlılardan almak için uçağını bir satsın; Millet olarak biz o fabrikanın çalışması içini her türlü katkıya hazırız. Ben emekliyim, üç aylık maaşımı hemen bağışlayayım. O 500 milyonluk uçağını satması kaydıyla. Hani beka meselesi var ya bu beka meselesi fabrikamızı yerine koysun."

AK Parti ve MHP'nin beka tartışmalarına da değinip, eleştirilerde bulunan Akşener, "Bekayı ben ilk önce koltukların bekası sanmıştım. Ne olduğuna bir baktım, (Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelip) tanzim satışlar dediniz ya varlık kuyrukları. Birbirlerine söylenmedik söz bırakmadı bu arkadaşlar. Sayın Bahçeli, Haliç'te 41 kere yıkayacaktı. Seçmen bunu kabul etmedi. Bu riyakarlığı kabul etmedi. Sonuç itibariyle 'beka meselesi nedeniyle bir araya geldik' demek zorunda kaldılar. Eğer ülkede bir beka meselesi varsa 17 yıldır sen yönettin, sebebi sensin. Hendekleri hatırlayan var mı. Kaç şehit var? 793 şehit var. Bunun hesabını verdin mi sen kardeşim? Habur'u, Oslo'yu, Dolmabahçe'yi hepimiz hatırlarız. Hendekler kazılırken askere polise kafasını çevirten kim? Ama bu ülkede bir beka sorunu varsa sebebi sensin, ama bunu niye yapıyorlar? Ekonomiyi konuşmayalım diye. İnadına ekonomiyi konuşacaksınız" dedi.

KEMAL KILAÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR ETTİ

Konuşmasının son bölümünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Herkesin huzurunda Sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Çünkü bize dediler ki 'partiyi kuramazlar' dediler. Kurdurdular. 'Seçime giremezler' dediler, kapıyı kilitlediler. Desteklediler. Teşekkür ediyorum size. Eğer mecliste bu güç birliği olmasaydı asgari ücretteki o zammı yaparlar mıydı? Bu mezar-pazar olayında demek ki bu siyasi partilerden birisi diğerine dahil olacak. Ama burada küçük ortağa seslenmek zorundayım. Erdoğan'ın ipiyle kuyuya inmeyin. Vallahi içerisinde kalırsınız ha. Sabah söylediğini akşam inkar eder" diye konuştu.

İki lider konuşmalarından sonra tek tek kürsüye çağrılan başkan adaylarıyla birlikte vatandaşları selamladı, ardından alandan ayrıldı.Konuşmasının sonunda Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Bahtiyar'ı yanına çağıran ve nüfus cüzdanını gösteren Meral Akşener, "Tek bir nüfus cüzdanımız var aha da bu. Tapu da bu. Asla bu nüfus cüzdanının dışında torpilin olmayacak. Asla bu nüfus cüzdanı dışında kayırdığın adam olmayacak. Asla bu nüfus cüzdanını yere düşürmeyeceksin, düşürtemeyeceksin. Beraber olduğumuz için mutluluk duyuyorum, heyecan duyuyorum" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim