• Erzurum5 °C
  • Erzincan10 °C
  • Ağrı7 °C
  • Ankara13 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çekici açıklama:
21 Haziran 2017 Çarşamba 11:30

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çekici açıklama:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün 7. gününde Bolu il sınırına girdi. Kılıçdaroğlu gazeteci Çiğdem Toker'e de ilginç bir açıklama yaptı: "Yürüyüş Maltepe'de bitmeyecek. Devamı da gelecek" dedi.

Erzurum Seçimleri- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ’Adalet Yürüyüşü’nün 7’nci günü başladı. Geceyi Bolu-Ankara il sınırında bulunan Meşeler Yaylası mevkisinde kurulan kampta geçiren Kılıçdaroğlu, elinde taşıdığı ’adalet’ döviziyle saat 09.00’da yürüyüşe geçti.

’Adalet Yürüyüşü’nün 7’nci gününe, Ergenekon ve Balyoz davalarının mağduru olan emekli komutanlar da katıldı. Yürüyüşte ’Amirallere Suikast’ soruşturması sırasında ikinci kez tutuklama kararı çıkarılmasının ardından intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar, Balyoz davası mağdurlarından emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, emekli Tümamiral Fikret Güneş, emekli Kurmay Albay Bora Serdar ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın kurmay başkanıyken kumpas davalarına tepki olarak istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek gibi isimler yer aldı.

Öte yandan ’Adalet Yürüyüşü’nün 7’nci gününe, Manisa’nın Soma İlçesi’nde, 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin yakınları da katıldı. İşçi yakınları, başlarına taktığı sarı baretlerle yürüdü.

BİRLİKTE PANKART TAŞIDILAR

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve kumpas davalarının mağdurları, yan yana ve yürüyüş kortejinin en önünde bulunurken, aynı davalar sırasında hayatını kaybeden Ali Tatar, Murat Özenalp ve Cem Aziz Çakmak’ın fotoğraflarının bulunduğu bir pankartı da birlikte taşıdı.

CHP’nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının da buün güzergâh üzerinde yapılacağı açıklandı.Geniş güvenlik önlemleri altında devam eden yürüyüşe, çok sayıda milletvekiliyle Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen parti örgütleri de katıldı.

Bu arada Cumhuriyet gazetesinden Çiğdem Toker, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinden ilginç bir not aktardı. Toker bugünkü yazısında yürüyüşte sohbet ettiği Kılıçdaroğlu'na Maltepe’den sonraki hedeflerinin ne olduğunu sordu. Kılıçdaroğlu'nun yanıtı ise “Orada bitmeyecek. Devamı da olacak” oldu.

CHPnin Adalet Yürüyüşünde 6ncı günCHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'nde 6'ncı gün

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim