• Erzurum9 °C
  • Erzincan12 °C
  • Ağrı8 °C
  • Ankara16 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Merkez Bankası'nın da başkanı ol
14 Eylül 2018 Cuma 18:39

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Merkez Bankası'nın da başkanı ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Varlık Fonu'na başkan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Kılıçdaroğlu, Katar emirinin Erdoğan'a hediye ettiği iddia edilen VIP uçağı sordu.

Erzurum Seçimleri- CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Kılıçdaroğlu'nun hedefinde hükümetin ekonomi politikaları vardı.

"Bilal'i de yanına al iyi ok atıyor":Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Varlık Fonu'nun başına geçmesini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Erdoğan'a önerimdir, nasıl Varlık Fonu'nun başkanı olduysan yeni bir kararnameyle Merkez Bankası'nın da başkanı da ol. Bilal'i de yanına al. İyi ok atıyor, belki enflasyon hedefini tutturur" diye konuştu.

16 yılda yapamadığını yüz günde nasıl yapacaksın?
Yüz günde yapılacak önerilerden birinin, "Ülkenin yeraltı kaynaklarının tespit edilerek ekonomiye kazandırılması" olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, "16 yılda yapamadığını yüz günde nasıl yapacaksın? Zaten hiç ciddiye alınmadı, Türk lirası da erimeye devam etti. Ne eylem planı, milleti mi kandırıyorsunuz?" diye sordu.

Yol geçişleri dolar endeksli, TL ile olacak mı?
Kılıçdaroğlu, her türlü menkul, gayrimenkul kiralamaların dolar değil TL üzerinden yapılması kararını hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: 
"İyi, güzel. Yol geçişleri dolar endeksli, TL ile olacak mı? Ona bir şey demiyor. Gücü AVM'deki adama yetiyor, yandaşına yetmiyor. Neden çünkü yandaşına çok büyük imkanlar sağlamış, dolar endeksi sağlamış, garantiler, geçiş ücretleri de dolar endeksli. Onlara bir şey söyle. Asıl para, mal onlarda. Dükkan kirası TL eyvallah, yapalım. Buna izni kim verdi, sen vermedin mi? Şimdi 'bunu kaldırıyoruz' diye övünüyor. Senin utanman lazım neden dolar bazında yaptırdın."

 

İstifa et: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faizle ilgili açıklamalarını ve Merkez Bankası’nın dünkü faiz artırımını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a “İstifa etmek gibi onurlu bir hareket vardır. İstifa et. Onurlu bir insansan görevini bırakırsın. 16 yıldır ülkeyi bu hale getirdin.” diye çağrı yaptı.

Uçak sorusu: Katar’dan gelen ve hakkında “400 milyon dolara Erdoğan için satın alındı” ve “Erdoğan’a hediye edildi” diye iki iddia bulunan VIP uçağı da hatırlatan Kılıçdaroğlu;  “Satın alındıysa hata, hediye ise daha büyük bir hata. 81 milyon adına cevap bekliyorum. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan birisi hediye ile gezemez.” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim