• Erzurum14 °C
  • Erzincan15 °C
  • Ağrı15 °C
  • Ankara20 °C
  • İstanbul17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kılıçdaroğlu'ndan hükümete şok Katar tepkisi
06 Haziran 2017 Salı 20:10

Kılıçdaroğlu'ndan hükümete şok Katar tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Katar krizine ilişkin konuştu, AK Parti'yi Müslüman Kardeşler'e verdiği desteği çekmeye çağırdı.

Erzurum Seçimlyeri- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Katar krizinin gerekçeleri arasında gösterilen Mısır'daki Müslüman Kardeşler'i terör örgütü olarak niteledi.

Hükümeti, İhvan'ı (Müslüman Kardeşler) destekleyecek siyasetten uzak durmaya çağıran Kılıçdaroğlu, "Siz gitmişsiniz Müslüman dünyanın terör örgütü olarak gördüğü ihvanın simgesini AKP’nin işareti olarak yapıyorsunuz. Hani bunun yerlisi, hani bunun millisi. Bir terör örgütünün dört parmağını kendinize simge yaptınız. " dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin konularda açıklamalar yaptı. İşte öne çıkan satır başları:

83 İLİMİZ OLSUN

 

81 değil 83 ilimiz olsun demiştik. Hakkari de, Şırnak da, Cizre de, Yüksekova da il olsun. Terör nedeniyle diyorlar. Sen teröre teslim oluyorsun demektir bu. Sayın Başbakan’a çağrı yapacağım ama onun konumunu siz daha iyi biliyorsunuz. Yetkisiz birisi. En iyisi İçişleri Bakanına çağrı yapalım: Hakkari ve Şırnak il olarak kalsın. Siz istiyorsanız Cizre ve Yüksekova’yı da il yaparsınız. Buna hiçbir itirazımız yok. Bir olayı herkesin memnun olacağı bir şekilde sonuçlandırmak siyasetin hedefi olmalıdır. Umarım CHP’nin bu çağrısı bölgeden de destek bulur.

YILDIRIM'A İŞSİZLİK SAYISI YANITI

"O toplantıda 7 milyon işsizden söz ettim. Binali bey bilmiyor diyor. Ben değil, siz bilmiyorsunuz. Siz, iş aramaktan umudunu kesenleri işsiz saymıyorsunuz çünkü. 2 milyon 489 bin kişi. Siz bunları işsiz saymıyorsunuz. Bana laf yetiştireceğine otur biraz kitap oku sayın Binali Yıldırım."

KIDEM TAZMİNATI SÖZÜ

"Siz uzlaştığınız sürece hiçbir itirazımız olmaz. Ancak bir dayatma kültürüyle kıdem tazminatı TBMM'ye gelirse, yine sizin sözcünüz biz olur, her türlü demokratik hakkımızı kullanır, engellemeyi yaparız."

ZEYTİNDEN NE İSTİYORSUNUZ?

"İnsan hakları ihlalleri var, haksız gözaltılar var. Bir de şimdi zeytin ağacının katliamına sıra geldi. Yiyorlar doymuyorlar. Ya siz zeytinden ne istiyorsunuz. Zeytin, Kur'an-ı Kerim'de de ismi geçen ağaçlardan biridir. Yağı anne sütünden sonra en değerli sıvıdır denir. 1939 yılında zeytinle ilgili kanun çıkarıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları. Korunmak isteniyor. Şimdi nasıl yok ederiz çabasının içindeler. 826 bin dekarda 162 milyon zeytin ağacımız var.  Zeytinde dünya üretiminin yüzde 10, zeytinyağında dünya üretiminin yüzde 6'sını yapıyoruz. Zeytinin ana vatanı Anadolu'dur. 2002'den bu yana 6 kez zeytinle ilgili kanun teklifi getirdiler. Şimdi 7. kez getiriyorlar, 6 kez parlamento reddetti. Neden, maden arayacaklar. Maden yerin üstünde kardeşim, sen bırak yerin altındakini. Dünya Çevre Günü haftası aynı zamanda. Aramızda çevreciler var. Zeytinle ilgili mücadeleyi biz parlamentoda yapacağız."

KATAR KRİZİ

Suudi Arabistan dahil 7 ülke Katar’ı teröre destek vermekle suçladılar. İslam dünyasının geldiği noktaya bakın. Barış ayında İslam dünyasının düştüğü duruma bakın. Hepimizin bunlardan ders çıkarması lazım. Karışılan Ortadoğu’da akan kanlardan hepimizin ders çıkarması lazım. Eğer siz siyaseti etnik ve dini siyaset üzerinden yaparsanız acıyı önleyemezsin. Bizim bu konuda hükümete önerilerimiz var. Birinci öneri: Katar İhvan’a desteğini kesmeli, bu konuda İhvan’ı destekleyecek siyasetten AKP uzak durmalı.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN 4 PARMAĞINI KENDİNİZE SİMGE YAPTINIZ" 

Müslüman kardeşleri destekliyor başta AKP’nin genel başkanı. Bu çok tehlikedir. Aynı şekilde Rabia simgesinden de vazgeçmelidir. Siz gitmişsiniz Müslüman dünyanın terör örgütü olarak gördüğü ihvanın simgesini AKP’nin işareti olarak yapıyorsunuz. Hani bunun yerlisi, hani bunun millisi. Bir terör örgütünün dört parmağını kendinize simge yaptınız. Akıl alır gibi değil. İkincisi Yemen'deki kirli, savaş hızla sonlandırılmalı. Üçüncüsü, Türkiye Suudi Arabistan ve katar arasında tarafsız olmalıdır taraf olmak soruna taraf olmaktır. Ama tarafsızlığınızı korursanız çözümün parçası olursunuz.

FETÖ'NÜN DARBE GİRİŞİMİNE İLİŞKİN KOMİSYONUN RAPORU

"Darbe girişimine karşı 4 siyasi parti ortak tavır takındı. Bir daha bu ülkede darbe ile karşılaşmayalım. Darbeleri Araştırma Komisyonu'nu kurmak ilk yaptığımız işti. Kurduk da sonuca ulaştık mı? Hayır. Ben zaman zaman, iktidarı ve darbe yapanları eleştiriyorum. Darbe yapanların kimler olduğunun ortaya çıkarılmasını istiyorum. Haksızlıklar varsa üzerine gidilmesi lazım. Ben buları söylerken zaman zaman eleştiri konusu oluyor. Bize, siz FETÖ'yü mü destekliyorsunuz diyorlar. Bizim hayatımız Fetullah Gülen cemaati ile mücadele ile geçmiştir. Her şeyi ama her şeyi yaptık. Şimdi, darbe ile ilgili kafamızda büyük sorular var. O konuda komisyondaki arkadaşlarımız bizim tarihimize geçecek çok önemli bir rapor hazırlıyorlar. Hem partimizin hem Türkiye'nin hem bütün vatandaşların iradesine tercüman olacak bir rapor hazırlıyorlar. Bu soruların cevabını almış değiliz. Bu sorular bizim raporlarımızda yer alacak. Darbeyi araştırma komisyonu kurduk neden gereğini yapmıyorsunuz. Kaçtılar. Ayrıntılar ortaya çıkmasın, millet bilmesin diye kaçtılar. Biz bunu eleştirmeyecek miyiz? Bunu eleştirdiğiniz zaman siz FETÖ'cü mü oluyorsunuz, şehit olan 249 kişinin canına, vicdanına sahip çıkıyorsunuz. Adil Öksüz olayı, kapatıyorlardı, ilk biz dile getirdik."

OHAL İLE YENİ DARBE SÜRECİ BAŞLADI

"Askerlerin darbe yapacağını anlatan O.K.'nın ifadesi niçin kamuoyundan gizlendi. O.K niçin MİT elemanı olarak istihdam edildi. Bir daha hiçbir savcı O.K'nın ifadesine başvurmaz. Ben bunu sormazsam, darbenin ayrıntıları ortaya çıkmaz. Ben bunları sormak zorundayım.  Darbeyi yaptılar, OHAL ile Türkiye'de yeni bir darbe süreci başladı. Halklı haksız, herkesi tutuklamaya başladılar. Bütün muhalifleri FETÖ'cü diye suçladılar."

“FETÖ’NÜN ‘DAMATLAR’ KOLU ÇIKTI”

Şimdi de FETÖ’nün damatlar kolu çıktı. Damatlar içeride ama aynı menzile yürüneler dışarıda, damatlar içeride. Ne istediniz de vermedik diyenler dışarıda, damatlar içeride. Ülkeyi parsel parsel satanlar dışarıda, damatla içeride. Dön artık bitsin bu hasret diyenler dışarıda, damatla içeride. Fetö elebaşının kardeşinin cenazesine koşarak gidenler dışarıda, damatla içeride. Katar katar Pensilvanya’ya gidenler dışarıda, damatla içeride.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim