• Erzurum-3 °C
Kılıçdaroğlu’ndan önemli açıklamalar
02 Ağustos 2018 Perşembe 13:48

Kılıçdaroğlu’ndan önemli açıklamalar

Kılıçdaroğlu bugün parti merkezine getirilmesi beklenen kurultay imzalarına yönelik soruya 'Ülkenin bu kadar önemli meseleleri varken bunları konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum' dedi.

Erzurum Seçimleri- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun eşi Oya Berberoğlu’nu ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Kılıçdaroğlu, dün gece parlamentoda bu konuda hazırlanan ve parlamentonun iradesini yansıtan bir bildiriye CHP olarak da imza attıklarını hatırlattı. Türkiye’nin ABD’nin müttefiki olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Müttefiklik ilişkilerinin, sağlıklı bir zeminde ve anlaşmayla çözülmesi gerekir. 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık. Bu darbe girişiminin arkasında Pensilvanya’da oturan kişinin olduğunu hep beraber biliyoruz. Türkiye’nin iade talebinde bulunması son derece doğal. Burada yanlışlık, ‘ver papazı, al papazı’ söyleminden büyük ölçüde kaynaklanıyor.Biz, Türkiye’de yargının bağımsız olduğunu ifade ediyoruz. Bağımsız olması gerektiğini ifade ediyoruz ama bu ülkede en önemli koltukta oturan kişi, yargının bağımsız olmadığını, ‘sen onu verirsen ben de bunu sana verebilirim algısını karşı tarafa yerleştirdi. Son derece tehlikeliydi ve doğru olmayan bir cümleydi. O cümlenin maliyetini yaşıyoruz.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün açıklamalarını dikkatle izlediklerini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Sayın Adalet Bakanı da gerekli açıklamaları yaptı. Yapmamız gereken şu, mütekabiliyet denilen bir kural vardır dış politikada. Yani bir devlet bana hangi kuralı uyguluyorsa ben de aynı kuralı o ülkeye uygularım. Yapılması gereken mütekabiliyet kurallarına uygun olarak Amerika’daki iki bakan hakkında, onların bizim bakanlar hakkında aldıkları kararların aynısını almaktır. Biz bunu bekliyoruz hükümetten. Bunu yapabilirlerse o zaman kozlar eşitlenmiş olur. Ayrıca bunun soğukkanlı bir biçimde takip edilmesi lazım.”

Bu durumun iki ülke açısından da olumsuz sonuçlar doğurabilecek bir sürece evrilebileceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Biz bütün ülkelerle iyi ilişkiler geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Temelini de oluşturan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal’in ‘Yurtta barış, dünyada barış’ söylemidir. Barıştan hiç kimse zarar görmez ama bize yönelik bir hareket olursa, aynı çerçevede ve aynı ağırlıkta onlara cevap vermemiz gerektiği de dış politikanın da ve ülke onurunu korumanın da doğal sonucudur.” değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu bugün parti merkezine getirilmesi beklenen kurultay imzalarına yönelik soruya ise “Parti iç politikasıyla ilgili hiç konuşmadım. Daha önce de söyledim. Yeterli imza toplanırsa kurultay yapılır, toplanmazsa yapılmaz. Ülkenin bu kadar önemli meseleleri varken bunları konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum” diye yanıt verdi.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun partisine yönelik sözleri hatırlatılan Kılıçdaroğlu, “Kişilik erozyonu yaşayan o kişiye cevap vermek istemiyorum. Bizim terör örgütlerine karşı tutumumuz baştan beri bellidir. Biz kimseyle poazarlık yapmadık, masaya oturmadık, çadır mahkemesi kurmadık. Fırıldak gibi dönen, sahibinin sesi olan o kişiye verilecek bir yanıtım yok o yüzden” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim