• Erzurum9 °C
  • Erzincan13 °C
  • Ağrı7 °C
  • Ankara15 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kılıçdaroğlu’ndan Sözcü’ye destek
23 Mayıs 2017 Salı 15:22

Kılıçdaroğlu’ndan Sözcü’ye destek

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında SÖZCÜ'ye yönelik yürütülen algı operasyonuna eleştirdi.

Erzurum Seçimleri- Kılıçdaroğlu "Herkesi suçlarsın ama Sözcü'yü suçlamak aklın kabul edeceği bir şey değildir. Sözcü halkın sesidir. Sözcü Atatürkçülükten uygarlıktan ödün vermeyen bir gazetedir. Yazarlarına sansür uygulamayan ender gazetelerden birisidir. İhale peşinde koşmaz Sözcü gazetesi... 'İktidara yalaklanayım da malı götüreyim' böyle bir kişiliği de yok. Dik onurlu durduğu için iktidarın işine gelmeyen bir gazete." diye konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gazetemiz SÖZCÜ’ye yönelik yürütülen algı operasyonunu eleştirdi. CHP lideri; SÖZCÜ’ye yönelik operasyonla ilgili “Bir de baktık ki 19 Mayıs sabahı SÖZCÜ gazetesine de operasyon yapılmış. Herkesi suçlarsın ama SÖZCÜ’yü suçlamak aklın kabul edeceği bir şey değildir. SÖZCÜ halkın sesidir. SÖZCÜ Atatürkçülükten uygarlıktan ödün vermeyen bir gazetedir. Yazarlarına sansür uygulamayan ender gazetelerden birisidir. İhale peşinde koşmaz SÖZCÜ gazetesi… ‘İktidara yalaklanayım da malı götüreyim’ böyle bir kişiliği de yok. Dik onurlu durduğu için iktidarın işine gelmeyen bir gazete. Ne Cumhuriyet gazetesini ne de SÖZCÜ gazetesini susturabilirsiniz” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Gazi Mustafa Kemal 16 Mayıs 1919’da o gemileri gördüğünde der ki; Geldikleri gibi gidecekler. 19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti’nde Milli Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcıdır. Biz bu töreni, tarihimizi hatırlayarak kutlamak istiyoruz. Beşiktaş belediyemiz de bu çerçevede kutlamak istedi. Valilikten izin istedi. Valilik izin vermedi. Bunun üzerine belediye başkanımız bütün gazetelere tam sayfa ilan verdi. Yaptıkları tüm hazırlıkları anlattılar.

Bunun üzerine “Vay efendim sen toplumu tahrik edici ve kamu düzenini bozan ilan verdin” denerek belediye başkanımız hakkında soruşturma açtılar. Ya sen kim oluyorsun Vali Bey de, bizim geri adım atacağımızı düşünüyorsun. Asıl toplumun huzurunu bozan sensin. 19 Mayıs’ı kutlamak ne zaman suç olmaya başladı. Diğer belediyelere izin verirsin, Beşiktaş Belediyesi’ne neden izin vermezsin? Bize Saray’ın valisi değil, bize devletin valisi lazım.

SÖZCÜ GAZETESİ NEDİR?

19 Mayıs’ta törenler yapıldı. Yürüyüşler yapıldı. Sabahında uyandık baktık, SÖZCÜ gazetesine operasyon yapılıyor. Gazetenin sahibi Burak Akbay, İnternet Sorumlu Müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında yapılan suçlamayı okuyorum; FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek. Yani herkesi FETÖ’yle suçlarsın da SÖZCÜ’yü suçlamak aklın ve vicdanın kabul edebileceği bir şey değil. Peki SÖZCÜ gazetesi nedir? SÖZCÜ, halkın sözcüsüdür arkadaşlar. Halk adına yayın yapar. Halkın sesi, gözü ve kulağıdır SÖZCÜ. Atatürkçülükten, demokrasiden ödün vermeyen bir gazetedir.

SÖZCÜ İHALE PEŞİNDE KOŞMAZ

SÖZCÜ’nün yazarları kalemini satmayan, dik duran onurlu yazarlardır. SÖZCÜ’nün sürekli denetlendiğini biliyoruz. Sürekli denetlerler ama açık bulamazlar. Yazarlarına sansür uygulamayan ender gazetelerden biridir. SÖZCÜ ihale peşinde koşmaz. “İktidara, hükümete biraz yalakalık yapalım da biraz malı götürelim”diyen bir kişiliği de yoktur SÖZCÜ gazetesinin.

BÜTÜN GAZETELERE İLAN VERİRLER AMA SÖZCÜ’YE VERMEZLER

Burak Akbay diyor ki; “Tek suçum Türkiye’de gazetecilik yapmak”. Türkiye’nin yarı açık cezaevi olduğunu biliyoruz zaten. Bakın kamu bankaları bütün gazetelere ilan verirler, ama Cumhuriyet’e, SÖZCÜ’ye ilan vermezler. THY, bütün havuz medyasının okunmayan ne kadar gazetesi varsa verir. Ama Cumhuriyet’i, SÖZCÜ’yü sokmazlar. Ne Cumhuriyet’i susturabilirsiniz, ne de SÖZCÜ’yü susturabilirsiniz. Cumhuriyet için bir FETÖ’cü buldular, savcı, davayı ona açtırdılar. Savcı açamıyor, dosya boş. Savcı sonunda davayı açtı ve gözaltı kararlarını verdi. O savcıya seslenmek istiyorum; sen sarayın savcısısın, Cumhuriyet savcısı değilsin. Cumhuriyet savcısı emir almaz, yasalara bakar.

Savcı iktidarın maşası olmaz, Saray’dan gelen talimata göre iddianame hazırlamaz. Onurludur, cumhuriyetin savcısı. Cumhuriyetin savcısı dik durur. Cumhuriyetin savcısı medya özgürlüğünden yanadır. Cumhuriyet savcısı evrensel hukuktan yanadır. Cumhuriyet savcısı iradesini saraya teslim etmişse o cumhuriyetin değil, sarayın savcısıdır. FETÖ’cü arıyorlar. Cumhuriyet’te bulamadılar, SÖZCÜ’de bulur muyuz diye? Savcı kardeşim, sen FETÖ’cü arıyorsan bakanlar kuruluna bakacaksın, saraya bakacaksın. Bu savcı kardeşime bir küçük ipucu da vereyim, Star gazetesinden,

24 Kasım 2013’te bir yazar, bakın şunları yazıyor:

“Başbakan Tayyip Erdoğan, Rusya'dan dönerken uçakta gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ‘Cemaat üyeleri şimdiye kadar bizden ne talep ettiler de yapmadık? Cemaatin en ileri gelenleri, mensupları bugüne kadar acaba ne getirdiler de Tayyip Erdoğan bunu geri gönderdi? Yani üniversitelerin verilmesiyle alâkalı adımlardan tutun da birçok faaliyetlere yönelik yapabileceğimiz ne varsa bunları yaptık. Benden geri dönen hiçbir şey yoktur. Buna rabbim şahittir' dedi”

Gerçekten de ne istediler de vermediler? Arkadaşlarım bakın, kontrollü darbe girişiminin ipliğini yakında pazara çıkaracağız, herkes tanık olacak buna göreceksiniz.

Bugün bu kontrollü darbe girişiminin ağır ağır ipuçları ortaya çıkıyor. Kimin ne yaptığını gayet iyi biliyoruz. 15 Temmuz karşı darbe girişimidir arkadaşlar. Bugün Türkiye, karşı darbeyle karşı karşıya arkadaşlar. Binali Bey ne diyor; FETÖ’nün siyasi ayağı yok. Siyasi ayağı var kardeşim. Saraydan başlayarak AKP grubuna kadar ineceksin.

FETÖ’yü beslediler, büyüttüler. “Ne istediler de vermedik” dediler, Türkiye’yi teslim ettin. “Sözcü’de FETÖ’cü var mı” diye soruyorlar. Ya sensin FETÖ’cü, senden iyi FETÖ’cü mü var? Kendi suçlarını gizlemek için garibanların üzerine gidiyorlar.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim