• Erzurum11 °C
  • Erzincan15 °C
  • Ağrı10 °C
  • Ankara21 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Madem 15 Temmuz senaryoydu, neden milyonlara yalan söyledin
08 Nisan 2017 Cumartesi 17:38

Madem 15 Temmuz senaryoydu, neden milyonlara yalan söyledin

Başbakan Binali Yıldırım, kontrollü darbe iddiasında bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Madem 15 Temmuz bir yalandı, bir senaryoydu, Yenikapı'da milli irade mitingine katılıp milyonlara neden yalan söyledin

Erzurum Seçimleri-Başbakan Binali Yıldırım, "Evet Platformu" tarafından düzenlenen Büyük İstanbul Mitingi'ne katılarak vatandaşları selamladı. Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Binali Yıldırm, "15 Temmuz'a 'tiyatro' diyenler, 15 Temmuz direnişine 'kontrollü darbe' diyenlere de İstanbul 16 Nisan'da cevap vermeye hazır mı? 8 ay önce bu meydanda darbeyi lanetleyen Kılıçdaroğlu, çıkmış bugün diyor ki '15 Temmuz kontrollü bir darbedir'. Madem 15 Temmuz bir yalandı, bir senaryoydu, Yenikapı'da milli irade mitingine katılıp milyonlara neden yalan söyledin ey Kılıçdaroğlu. 15 Temmuz'da İstanbul'un kadınlarının her biri Nene Hatun oldu. İstanbul'un gençleri Ulubatlı Hasan oldu. O gece İstanbul geçilmedi, o gece milli iradeye kast edenler geldikleri gibi gittiler. Onlar ki 27 Mayıs'ta Menderes'i asanlar, onlar ki 12 Mart'ta gazi meclisi kuşatanlar, onlar ki 12 Eylül'de gençlerimizi baharında solduranlar. Onlar ki 28 Şubat'ta insanlarımızı ötekileştirdiler. Bunlar 17-25 Aralık millete kumpas kurdular. Ama 15 Temmuz'da sert kayaya çarptılar. Milletin sillesi tepelerinde patladı. İstanbul bugün 'sizi denize dökeceğiz' diyenlere buradan Yenikapı meydanından işte cevap veriyor" şeklinde konuştu.

"İstanbul'a 130 milyarlık yatırım ve destek sağladık"

AK Parti hükümetlerinin Türkiye'ye ve İstanbul'a yaptığı yatırımları anlatan Yıldırım, "İstanbul'a birçok eser kazandırdık. İstanbul'a geçtiğimiz 15 yıl içerisinde merkezi hükümet olarak tam 130 milyarlık yatırım ve destek sağladık. Raylı sistem 3 katına çıktı, 7 tepeli İstanubl'a 7 dev eser kazandırıyoruz. İstanbul - Ankara hızlı treni. Bugüne kadar İstanbul Ankara hızlı treni ile 6 milyon kişi seyahat etti. Marmaray projesini kazandırdık. Atamız Fatih gemileri karadan denize indirdi, onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları trenleri arabaları denizin altından geçirdi. Boğaza üçüncü bir gerdanlığı taktık. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü hizmete aldık. Osmangazi Köprüsü'nü açtık. Dünyanın en büyük yolcu taşıma kapasitesine sahip 3. havalimanını da yapıyoruz. Kanalistanbul projesini de hayata geçiriyoruz. Şimdi Kuzey Marmara Otoyolu da yapımına başlanıyor. Dünyanın ilk 3 katlı tünelini de inşallah İstanbul'a kazandıracağız" diye konuştu.

"Sandıktan çıkan her 'evet' ile Türkiye gücüne güç katacak"

Başbakan Binali Yıldırım Türkiye'nin saldırılarla ve tuzaklara karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Yıldırım, "Tıpkı 1. Dünya Savaşı'nda olduğu gibi Türkiye'yi dize getirmek, istikametini çizmek isteyenler, karanlık bir oyun peşinde. Kimi zaman bölücü terör, kimi zaman kardeş kavgası, kimi zaman ekonomik krizlerle Türkiye'nin yolunu kesmek istiyorlar. Cumhurbaşkanımıza suikast planları yapıyorlar. Hükümeti yok etmeye çalışıyorlar. Milletin meclisinin üzerine bombalar yağdırıyorlar. Başaramadılar, başaramayacaklar. Ne çukur kazanlar, ne de Pensilvanya'nın alçak FETÖ örgütü milletin yolunu kapatamayacak. Allah'ın yardımı ve milletin desteği ile millet iradesine yönelerek her türlü saldırıyı püskürttük. Halkın tercihini sindiremeyenlere karşı dik durduk, demokrasiyi koruduk. Terör örgütleri üzerinden ülkemize yönelen saldırıları birer birer boşa çıkardık. Terör örgütler ile tavizsiz mücadelemiz devam ediyor. Bu şer odakları ile daha da güçlü mücadele için 16 Nisan bir milat olacak. Sandıktan çıkan her 'evet' ile Türkiye gücüne güç katacak. Her 'evet', şer odaklarının hesabını bozacak" ifadelerini kullandı.

 

 

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, en büyük eserimiz olacak"

16 Nisan'ın bir milat olacağını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'nin en büyük eserini inşa etmenin eşiğindeyiz. 8 gün sonra merhum Alparslan Türkeş'in, Turgut Özal'ın, Süleyman Demirel'in Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Necmettin Erbakan'ın hayalini gerçeğe döndürmenin yolunu açacağız inşallah. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kuşkusuz en büyük eserimiz olacak. Türkiye'de artık güçlü hükümetler dönemi başlıyor. Türkiye'de artık güçlü meclis dönemi başlıyor. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacak. Vesayetçiler artık tarihin derinliklerinde yok olacaklar. Türkiye kalıcı istikrara kavuşacak. Ekonomi yeni sistemde daha da hızlı büyüyecek. Demokrasi standartlarımız daha da yükselecek, milletin huzuru, güvenliği daim olacak. Yargı sadece bağımsız değil, aynı zamanda tarafsız da olacak. Gençlerimiz siyaset ile tanışacak. Görüyorum ki İstanbul Yenikapı meydanında heyecanla 16 Nisan'ı bekliyoruz. Bu muhteşem tablo bize müjde veriyor. Bugün İstanbul tarih yazıyor. Sadece evet demeyeceksiniz, tarihin akışın da değiştireceksiniz. Türkiye'nin yükselişine, dirilişine istikamet vereceksiniz. Omuzumuzda sorumluluğumuz büyük ama biliyoruz ki siz bu sorumluluğu hakkı ile yerine getireceksiniz. Mücadeleniz mübarek olsun. 16 Nisan Türkiye için mübarek olsun" ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim