• Erzurum4 °C
  • Erzincan9 °C
  • Ağrı5 °C
  • Ankara10 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meral Akşener: Erdoğan Bana "Güçlü Başbakan Yardımcılığı" Teklif Etti
11 Haziran 2018 Pazartesi 12:15

Meral Akşener: Erdoğan Bana "Güçlü Başbakan Yardımcılığı" Teklif Etti

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinden sonra kendisine 'güçlü başbakan yardımcılığı' teklif ettiğini belirtti. Akşener, aracı olarak da Metin Külünk'ün gönderildiğini söyledi.

Erzurum Seçimleri- İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral AkşenerAK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinden sonra kendisine başbakan yardımcılığı teklif edildiğini belirtti. Akşener, aracı olarak da Metin Külünk'ün gönderildiğini söyledi. Teklifi reddettiğini ifade eden Akşener, "Benim açımdan bundan sonra Cumhur İttifakı'na katılmam mümkün değil." dedi.

"CUMHUR İTTİFAKI 'ZORAKİ BİR EVLİLİK"

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Karadeniz turu dönüşü Sözcügazetesinden Deniz Ayhan'a konuştu. Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin AK Parti'ye yaptığı "Özellikle AK Partili milletvekili adayları; kendinize dikkat edin, fitneye düşmeyin. MHP üzerinde oyun oynamaya kalkmayın" çıkışının ardından Cumhur İttifakı'nı "zoraki bir evlilik" olarak yorumladı. Akşener, 7 Haziran 2015 genel seçimleri sonrası kendisine iktidardan "güçlü başbakan yardımcılığı" teklifi geldiğini söyledi.

"BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI, BENİM AÇIMDAN MÜMKÜN DEĞİL"

İYİ Parti lideri Akşener şu açıklamaları yaptı: "7 Haziran'dan sonra bana bakanlık teklif ettiler. Kulağıma söylenen güçlü başbakan yardımcılığıydı. Bu teklifin kağıdı duruyor. Ben o zaman (AK Partililer için) harika bir insanmışım ki, teklif ettiler! Reddettim. Sonra Metin Külünk (İstanbul AK Parti Milletvekili) evime geldi. Kendisinin Erdoğan tarafından gönderildiğini söyledi. Bilemem orasını. Ben şahsi olarak 'Hayır' demiş bir insanım. Benim açımdan bundan sonra (Cumhur İttifakı'na katılmam) mümkün değil."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim