• Erzurum7 °C
  • Erzincan11 °C
  • Ağrı6 °C
  • Ankara16 °C
  • İstanbul21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MHP'den Sağlık Bakanlığına sert gönderme
17 Eylül 2018 Pazartesi 08:20

MHP'den Sağlık Bakanlığına sert gönderme

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Sağlık Bakanlığı'nın Alaaddin Çakıcı kararıyla ilgili sözlerine bakanlık açıklama yapmıştı. İşte o açıklama MHP'nin tepkisine neden oldu. Semih Yalçın, Sağlık Bakanlığı'nı acemilik ve üslupsuzlukla suçladı.

Erzurum Seçimleri- MHP'den Sağlık Bakanlığı'nın Alaaddin Çakıcı'ya verilen sağlık raporuyla ilgili açıklamasına tepki geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Devlet Bahçeli'nin talebi sonrası gelen açıklamanın saygı ölçülerine dikkat edilmeden hazırlandığını söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasının alelacele, sorunlu ve seviyesiz bir üslupla hazırlandığını söyledi. Açıklamanın rahatsız edici olduğunu belirten Yalçın, bakanlığı acemilikle suçladı. İşte Yalçın'ın dün yaptığı o açıklamaları:

“Sağlık Bakanlığının Sayın Genel Başkanımızın beyanlarına yönelik acemi bir üslupla hazırlanmış cevabı gelmiştir. Bakanlık açıklamasında, mesele mecrasından saptırılarak isim verilmeden Sayın Devlet Bahçeli eleştirilmekte ve değerlendirmelerinin de“gelişmelerle ilgili yeterli bilgiye ulaşılamamış olmasından kaynaklandığı” öne sürülmüştür. Sayın Devlet Bahçeli’nin bahse konu açıklamasına durup düşünmeden, iyice araştırılmadan Sağlık Bakanlığınca alelacele verilen bu cevaptaki sorunlu ve seviyesiz üslup; fevkalade rahatsız edici bulunmuştur.

"DEVLET GELENEĞİ YOK SAYILMIŞTIR"

 

Sayın Genel Başkanımızın bir süredir ısrarla kamuoyuna aksettirdiği uyarıcı mahiyetteki görüşlerinin seçkin devlet geleneklerimiz yok sayılarak Sağlık Bakanlığı tarafından alelade birinin açıklamasıymışçasına saygı ve ölçülerine dikkat edilmeden mütalaa edilmesi, kabul edilemez.

MHP İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAK

Biz, olanca hüsnüniyetimiz ve samimiyetimizle bu konunun üzerine gitmeye devam edeceğiz. MHP’nin kimseye diyet borcu mecburiyeti yoktur. Cumhur İttifakı bir koalisyon değildir ve millî mutabakat ruhuna dayalı bir demokratik protokoldür. Bu protokolün ruhunu zedeleyenler, ona gereken içtenliği göstermeyenler bilmelidir ki MHP; fedakârlığının ve hoşgörüsünün istismar edilmesine izin vermeyecektir. Türkiye’nin uğraşacak bunca meselesi varken MHP’nin hassasiyetleri üzerinden kriz ve anlaşmazlık üretmeye çabalamak, ayağına kurşun sıkmaktır.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim