• Erzurum11 °C
  • Erzincan18 °C
  • Ağrı14 °C
  • Ankara21 °C
  • İstanbul21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Saadet Partisi Genel Başkanı'ndan 'Adalet Yürüyüşü' açıklaması
06 Temmuz 2017 Perşembe 13:30

Saadet Partisi Genel Başkanı'ndan 'Adalet Yürüyüşü' açıklaması

21 günü geride bırakan Kılıçdaroğlu'nun'Adalet Yürüyüşü'nü değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul mitinginin ardından hızlı şekilde Meclis'e dönmesini beklediklerini duyurdu.

Erzurum Seçimleri- Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Demokrasilerde çözümün nihai yöntemi diyalog, nihai adresi de Meclistir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul'daki mitingin ardından yürüyerek değil ama bu sefer hızlı bir şekilde Meclise dönmesini temenni ediyoruz." dedi.

Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünün 21'inci gününde olduğunu, yürüyüşün 9 Temmuz Pazar günü mitingle sona ereceğini anımsattı. 

İnsanların görüş ve düşüncelerinin farklı olabileceğine dikkati çeken Karamollaoğlu, kimilerinin derdini yürüyerek kimilerinin ise oturarak anlatmaya çalıştığını ifade etti. 

Karamollaoğlu, birbirini anlamak için gayret göstermenin önemine vurgu yaparak, "Demokrasilerde çözümün nihai yöntemi diyalog, nihai adresi de Meclistir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul'daki mitingin ardından yürüyerek değil ama bu sefer hızlı bir şekilde Meclise dönmesini temenni ediyoruz." diye konuştu.

Yürüyüşün başından beri iki hususa önem verdiklerini dile getiren Karamollaoğlu, bunlardan birincisinin bu yürüyüşün demokratik bir tercih olarak görülmesi, ikincisinin ise bu yürüyüşün dışarıdan yapılacak herhangi bir müdahaleye karşı devlet tarafından güvenlik güçleriyle güvenliğinin sağlanması olduğunu kaydetti. Karamollaoğlu, bu iki konunun da olumlu yönde seyrettiğini vurgulayarak, ilgili makamlara teşekkür etti. 

Israrlı uyarılara rağmen endişelerini artıracak gelişmelere de şahit olduklarını söyleyen Karamollaoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü sırasında yola gübre dökmek ne kadar yanlışsa, o yürüyüşe katılıp halkı sokağa çağırmak da o kadar yanlıştır. Bir bakanın çıkıp yolda yürüyenlere terörist yakıştırmasında bulunması ne kadar provokasyonsa, adalet yürüyüşünde terör örgütü marşı çalmak da o kadar provokasyondur. Asıl konuşmamız gereken adaletin kendisidir." ifadelerini kullandı.
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim