• Erzurum20 °C
  • Erzincan23 °C
  • Ağrı21 °C
  • Ankara20 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
'Seçim gecesi devreye sokulacak' planın detaylarını yazdı
03 Nisan 2023 Pazartesi 13:16

'Seçim gecesi devreye sokulacak' planın detaylarını yazdı

HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un seçim akşamına dair ‘planlarını’ anlattı. Demirtaş, "Seçim gecesi trol ordularının sosyal medyada devreye sokulacağını" vurguladı.

Erzurum Seçimleri/ Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin bir yazı kaleme aldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un seçim gecesi planlarını anlatan Demirtaş, "Sandıklar açılmadan oy oranı verecek, 'Erdoğan kazandı' algısını ilk dakikalarda oturtmaya çalışacaklar" dedi.

Demirtaş'ın Gazete Pencere için kaleme aldığı 'Trol Ordusu Komutanı Fahrettin Ne Yapmak İstiyor?' başlıklı yazıda şu ifadeler yer aldı:

"Daha sandıklar açılmadan oy oranı verecek, 'Erdoğan kazandı' algısını ilk dakikalarda oturtmaya çalışacaklar. Böylece bizim motivasyonumuzu kırmayı deneyecekler. Sandıkta, seçim kurullarında ve Yüksek Seçim Kurulu'nda yapılacak hilelerle, yine ilk dakikalarda yayacakları çeşitli görsellerle ve videolarla Erdoğan’a oy yazmaya çalışacaklar."

'Ayarlanmış hakimler, binlerce trol...'

Demirtaş, "Tüm bu işler için ayarlanmış hakimler, emniyet personelleri, satın alınmış gazeteciler, Anadolu Ajansı ve binlerce trol hesabın şimdiden hazır beklediğini" dile getirdi.

'Goebbels Fahrettin'

Erdoğan'ın seçimler için en güvendiği ordunun trol ordusu olduğunu ifade eden Demirtaş, "Ordunun komutanı da çakma Goebbels Fahrettin'dir" dedi.

Fahrettin'in askerleri ne yapıyor?

Demirtaş'ın yazısından bir bölüm şöyle:

"Öncelikle işleri yalan haber üretip olabildiğince yaymak, gerçeğin görülmesini engellemek, özel seçilmiş kişileri karalamak, muhalefeti birbirine karşı kışkırtmak, Erdoğan’ın kesinlikle kazanacağı yalanını yaymak ve rakiplerine saldırmak. Bunları biliyoruz.

'Bunun için ordu kurmaya gerek yok ki. On asker ve bir Onbaşı Fahrettin ile bunların hepsi yapılır' diyorsanız haklısınız. Çünkü bu ordunun asıl görevi, seçim günü ve oy sayımı sırasında manipülasyon yapmak olacak.

Yalnız, her şeyi en ince ayrıntısına kadar hesapladığını zanneden Fahrettin bir şeyi atlamış durumda. Emrindeki trol ordusunun karşısında on milyonlarca gönüllüden oluşan bir halk gücü var.

Her yerde sandıklara sahip çıkacak gönüllüler ile sosyal medya manipülasyonlarını boşa çıkaracak aktivistler, bu halk gücünün en etkili parçası olacak.

Tüm duyarlı sosyal medya kullanıcılarından bir ricam var. Hem sosyal medyadaki tehlikeleri sürekli anlatın hem trol hesaplarını teşhir ve şikayet edin hem de partilerin sosyal medya ekiplerine gönüllü olarak katıl."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim