• Erzurum-3 °C
  • Erzincan2 °C
  • Ağrı-2 °C
  • Ankara12 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
'Yargıyla tehdit etmek istiyorlar'
19 Haziran 2017 Pazartesi 15:07

'Yargıyla tehdit etmek istiyorlar'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın” sözlerine karşılık “Yargıyla bizi tehdit etmek istiyorlar. Tahriklere kapılmayacağız” dedi.

Erzurum Seçimleri- ADALET Yürüyüşü’nün üçüncü gecesini Kahramankazan Kent Ormanı’nda geçiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dördüncü günde yürüyüşe başlamadan önce açıklama yaptı ve özetle şunları söyledi:

“Dört gündür adalet için yürüyoruz. Sevgiyle, hoşgörüyle, müzikle yürüyoruz. Hiç kimseyi rahatsız etmemeye özen gösteriyoruz, herkesi kucaklıyoruz. Adalet isteyen kim varsa kucağımızı onlara açtık, gönlümüzü onlara açtık. Dün 20 Temmuz darbecisi açıklamalar yapmış. Efendim neymiş, yürüyormuşuz, akşam karavanda kalıyormuşuz. Vallahi benim karavanda altın klozet yok. Arzu ediyorsa gelsin, bir gece ben kendisini misafir edebilirim. Kendisi karavanda kalsın ben dışarıda toprakta yatacağım bir gece. Bizi tahrik etmek istiyorlar. Tahriklere kapılmayacağız. Yargıyla bizi tehdit etmek istiyorlar. Efendim hâkim, savcı çağırırmış. Bu ülkede darbeciler 70’lerde 80’lerde 2017’lerde ne yaptılar, bunların hepsini biliyoruz. Darbeciler, tarihin karanlık sayfalarında yer almıştır, mücadele edenler de tarihin ak sayfalarında yer almıştır. Bakın bu kadar eleştiriyorlar. Ama ‘Ya bizim ülkemizde adalet var kardeşim, niye yürüyorsunuz’ diyemiyorlar. Peki bu söylemlerin kaynağı nedir, acizlik ve zavallılık.”

NOTLAR

KILIÇDAROĞLU, dördüncü günde sağanak yağmur altında partililerle yürüdü.KILIÇDAROĞLU, dördüncü günde sağanak yağmur altında partililerle yürüdü.

Yürüyüşün dünkü 18 kilometrelik bölümü Kızılcahamam Kargasekmez Kamp Alanı’nda tamamlandı.Yürüyüşe sanatçı Zülfü Livaneli, İHD Genel Başkanı Öztürk Gündoğan ve avukat Turgut Kazan da katıldı. ‘Babalar Günü’ nedeniyle partililerden çiçek alan Kılıçdaroğlu’na eşi Selvi Kılıçdaroğlu, kızları Zeynep Kılıçdaroğlu, Aslı Kılıçdaroğlu Narin ile oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ve müstakbel gelini Mine Alşan eşlik etti.

Kortej “Halkın gururu Kılıçdaroğlu” şeklinde sloganlar attı. 

Yürüyüşe katılan 69 yaşındaki Hasan Tatlı kalp krizi geçirdi ve tedavi altına alındı. Tatlı’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. 

ZOR ANLAR YAŞADI

Kılıçdaroğlu’nun, Kurtboğazı Barajı yakınından geçişi sırasında tepeye çıkan partililer Türk bayrağı açtı. Ay-Tepe’de ay-yıldızlı bayrakla gazetecilere poz veren Kılıçdaroğlu, bulunduğu yerden inerken ayağının kayması sonucu zor anlar yaşadı.

Yargıyla tehdit etmek istiyorlar

FOTOĞRAF: SELAHATTİN SÖNMEZ

ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE 5. GÜN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah yürüyüşüne başlamadan önce şu açıklamayı  yaptı: 

"Bugün gün 5. günümüz. Son derece memnunum. Adalet kavramına verdiğimiz önemi artık bütün dünya biliyor. Biz herkes için adalet, hak, hukuk istiyoruz. Bunun için yürüyüyoruz. Kimseye zar vermiyoruz. 80 milyon bir arada huzur içinde yaşasın. Bizi eleştirenler, kızdırmak isteyenler olabilir. Hepsinin canı sağolsun ben inatla azimle yürüyüşümü sürdüreceğim.  İnsan varsa bir yerde adalette olmalı."Hürriyet

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim