• Erzurum9 °C
  • Erzincan13 °C
  • Ağrı9 °C
  • Ankara20 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yavilioğlu Erzurum’lu İş Adamları ile buluştu
31 Mart 2017 Cuma 19:17

Yavilioğlu Erzurum’lu İş Adamları ile buluştu

Yavilioğlu’ndan BİRKONFED Erzurum temsilciliğine ziyaret

Erzurum Seçimleri- Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Cumhurbaşkanlığı hükümet Sistemi bilgilendirmesi kapsamında BİRKONFED İş Dünyası Konfederasyonu Erzurum Temsilcisi Muhammed Zeki Gözeler ve bir gurup iş adamı ile bir araya geldi. 
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin sosyal, siyasal ve ekonomik kazanımlarını ülke çapında konferanslar ve tv programları gerçekleştirmeye devam eden Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, konferans ve TV programları dışında STK’lar ile de bir araya gelerek toplumun her kesimine ulaşamaya çalışıyor.
Bu anlamda BİRKONFED İş Dünyası Konfederasyonu Erzurum temsilciliğini ziyaret eden Cengiz Yavilioğlu, burada iş adamları ile bir araya gelerek yeni sistemi anlattı.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile her seçimin mutlak bir hükümet ile sonuçlanacağının altını çizen Yavilioğlu, böylece ülke idaresinin kesintisiz devam edeceğini ve ülkemiz kalkınmasının önünün açılacağını bildirdi.
‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi İle Yatırım ve Kalkınmanın Önünü Açacağız’
Yavilioğlu konuşmasına şöyle devam etti; ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ülke olarak, koalisyon hükümetlerinden tamamen kurtulmuş ve istikrarlı yönetimlerle her alanda kalkınmanın kapılarını aralamış olacağız. Bürokratik tüm karmaşaların ortadan kaldırılarak yatırımların hız kazanmasını sağlayacak ve müreffeh bir ülke olabilme yolunda adımlarımızı hızlandıracağız.
Bizler bunları hedefler iken muhalefetin akıl almaz yalan ve iftiraları ile dolu karalama kampanyasıyla da ayrıca mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Muhalefetin aslı astarı olmayan iddia ve iftiralar ile vatandaşlarımızın akıllarında soru işareti oluşturmalarına müsaade etmeyeceğiz.’
Yasama ve yürütmenin birbirinden ayrılması ile ilgili de bilgi veren Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, ‘Yapılacak seçimlerin neticesinde, bizzat milletin belirlediği Başkan ve hükümeti yürütme ile, meclis ise yasama ile ilgilenecektir. Çıkarılacak tüm kanunlar meclis tarafında gerçekleştirilecektir. Yeni sistemde hükümet sadece bütçe programını hazırlayarak meclise sunmakla görevli olacaktır. Meclis ise sunulan bütçe ve programı değerlendirerek doğrudan veya bazı değişiklikler yaparak onaylayacaktır.
Hükümet bu onaydan sonra tamamen yatırımlara yönelecek, meclis ise asli görevi olan yasama yani kanun çıkarma ve düzenlemeleri ile ilgilenecektir. Böylelikle her iki kesim görevlerini tam anlamı ile yerine getirmiş olacaktır.’ dedi.
En çok kara propaganda aleti olarak kullanılan tek adam söyleminin gerçeklerden çok uzak ve komik bir söylem olduğunu dile getiren Yavilioğlu, ‘Mevcut sistemde Cumhurbaşkanlığı makamı sınırsız yetkiye sahip olmasına rağmen hiçbir hukuki sorumluluğu olmayan bir makam. Yeni sistemde Başkan, yapacağı faaliyetler ve atacağı imzalardan sorumlu ve hukuk yolu daima açık olacaktır. Yeni sistem söylenenin aksine ‘hiçbir sorumluluğu olmayan tek adam yönetimini’ ortadan kaldırarak, milletine karşı sorumlu bir başkanlık sistemini getiriyor.’ dedi.
Hükümet Karnemiz çok kötü!
Cumhuriyet tarihimiz boyunca koalisyonların ülkemize vermiş olduğu zararları özellikle belirten Yavilioğlu, ‘Ülkemizin 1960 sonrası koalisyon hükümetleri ile tanışmış ve bunların bazılarında büyüme yerine küçülmeye bile gidilmiştir. 24 günlük hükümetler ile bile karşılaşan bir milletiz. Tüm bunlarla birlikte sayısal kalkınma rakamlarımızı göz önünde bulundurarak şunu söyleyebiliriz ki, ülkemiz Cumhuriyet tarihi boyunca tek partili, uzun soluklu ve güçlü hükümetlerle yönetilmiş olsalardı, kalkınma ve milli gelirimiz en az bugünkünün iki katı olacaktı. Avrupa’ya baktığımızda bunu net bir şekilde görebiliyoruz. Bazı ülkelerde koalisyon hükümeti kurulması bile yasaklanmıştır. Birçok ülke Başkanlık ve Yarı Başkanlık sistemleri ile yollarına devam etmiş ve kalkınma hedeflerine ulaşmışlardır.’ dedi.
550 den 600’e artırılan milletvekili sayısı ile ilgili gelen bir soruyu da cevaplayan Yavilioğlu, Avrupa ülkeleri içerisinde bir milletvekili başına düşen vatandaş sayısının 43 Bin ila 120 arasında değişirken Türkiye’de bu sayının 145 Binlerde olduğunu söyledi. Artırılacak milletvekili sayısının ülkemiz nüfus ihtiyacının bir gereksinimi olduğunu vurgulayan Yavilioğlu, milletimizin fikir ve taleplerinin daha güçlü bir şekilde meclise yansıtacak bu değişime ülkemizin doğal olarak ihtiyaç duyduğunu da belirtti.
Yavilioğlu BİRKONFED İş Dünyası Konfederasyonu Erzurum Temsilciliğine yaptığı ziyareti ardından Bayburt’a geçti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim