• Erzurum0 °C
  • Erzincan7 °C
  • Ağrı0 °C
  • Ankara13 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yıldırım: İzmir-Ankara 3,5 saate inecek
05 Nisan 2017 Çarşamba 14:46

Yıldırım: İzmir-Ankara 3,5 saate inecek

Başbakan Binali Yıldırım, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu temel atma töreninde konuştu. Ankara-İzmir hızlı treninin 2019'da bitmiş olacağını söyleyen Yıldırım "İzmir-Ankara 3,5 saate inecek" dedi.

Erzurum Seçimleri- Referandum çalışmaları kapsamında İzmir’e gelen Başbakan Binali Yıldırım, kuzey çevre yolunu Menemen-Aliağa-Çandarlı’ya bağlayacak 76 kilometre uzunluğundaki otoyolun temel atma törenine katıldı. İzmir çevre yolunun devamı olan Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolunun 3 yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Otoyol, Koyundere'nin doğusundan başlayarak Menemen (Gediz) Ovasına ulaşıyor. Türkelli'nin doğusundan mevcut İzmir-Çanakkale yoluna paralel olarak ilerleyen güzergah, Aliağa ilçesinin doğusundan geçerek, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi batısından Aliağa ilçesi Yenişakran beldesine yöneliyor. Menemen’de düzenlenen temel atma törenine; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti’li milletvekilleri, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin katılırken, çok sayıda vatandaş da Türk bayrakları ve “evet” flamalarıyla alanı doldurdu.

“Üfle babam üfle”

Konuşması sırasında bir vatandaşın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini eleştirmesi üzerine Başbakan Yıldırım, “Kılıçdaroğlu’nun ağzından ne nefes tüketiyorsun? Yalandan kim ölmüş. Yalandan ölen mi var? Üfle babam üfle. Milleti korkutmaya çalışıyor. Bu millet yemez. Kahvecilerle oturuyor ‘evet geçerse kahveciler kapanacak’ diyor, minibüsçülerle oturuyor ‘evet geçerse minibüs hatları kapatılacak’ diyor, muhtarlarla oturuyor, ‘evet derseniz muhtarlıklar kapanacak’ diyor. Bunların hiçbiri doğru değil. Buna da kimse inanmıyor. Artık biraz madem gerçekleri göremiyorsan düşün de daha kaliteli yalanlar söyle. Hiç inandırıcı değil. Biraz gayret et. Gerçeği söylesen daha iyi olur da ona niyetin yok belli ki ama yalanın da bir raconu olur değil mi? Kılıçdaroğlu’nun 1,5 ayda söylediği yalanları arka arkaya koy, bizim 350 kilometrelik yolu geçer” diye konuştu.

 

 

“Atatürk’ün partisi de bunların kuyruğuna takılmış”

PKK, FETÖ, DEAŞ’ın kol kola girdiğini, yanlarına da “Kandil’in kucağındaki HDP’yi” alarak ‘hayır’ kampanyası yaptıklarını kaydeden Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: 

“Üzüldüğüm bir şey var; Atatürk’ün partisi de bunların kuyruğuna takılmış. Onlar Atatürk’ün nasihatini vesayet olarak algılamışlar, vesayetçilerin arkasına takılmışlar. Biz her türlü vesayetin karşısındayız. 14 yıldır hem hizmet ettik, hem de vesayet odaklarıyla mücadele ederek bugünlere geldik.”

“Araba güzel ama yol yok”

Anayasa değişikliği üzerine bir örnek veren Başbakan Yıldırım, “Kılıçdaroğlu’nun değişmesin dediği anayasa şu; Mercedes marka arabanız var, bir şerit gidiş dönüş yolunuz var. Kamyonun arkasına takılıp saatlerce gidiyorsunuz. Biz diyoruz ki ‘araba güzel ama yol yok yol.’ Anayasa yolu da köy yolu gibi, otobana çevirmemiz lazım. Türkiye’nin gelişme hızına uygun hale getirmeniz lazım. Diyor ki ‘Araba olsun ama yola lüzum yok. Her gün örtüsünü sileriz, cilalarız, yol istemiyoruz.’ Böyle bir şey olur mu?” ifadelerini kullandı.

“O densizlere cevabı İzmir 16’sında verecek”

Başbakan Yıldırım, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un sözlerini de hatırlatarak, “İzmir düşmanı denize döktü ama bir densiz çıkmış diyor ki ‘evet verenleri denize dökeceğiz.’ İzmir hainleri bilir. Hainlere ne yapacağını da bilir. Bayrağına sahip çıkar İzmir. Devletine sahip çıkar. O densizlere cevabı İzmir 16’sında verecek. Biz İzmir’e güveniyoruz” dedi.

“Gaza dibine kadar basmak yok”

Başbakan Yıldırım, temel atma törenini gerçekleştireceği otoyol ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Bugün yine İzmir’e büyük bir hizmet için buradayız. Daha önce İzmir çevre yolundan Harmandalı’na, oradan Koyundere’ye 10 kilometrelik otoyolu uzattık. Menemen’e doğru 6 kilometrelik yola da başladık. Temelini atacağımız otoyol Çandarlı Kuzey Ege Limanı’na kadar gidecek. 76 kilometrelik otoyol. 1,5 milyar bedeli var. İzmir için helal olsun. İlk olarak Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolunun temelini atıyoruz” dedi.
Bu sırada alandan “Yolların kralı” sloganları yükselince Başbakan Yıldırım, “Kaymak gibi yollar yapıyoruz, gaza dibine kadar basmak yok. Kurallara dikkat edeceğiz.” diye konuştu.

“Haset etme çalış senin de olsun”

Türkiye’yi doğudan batıya, kuzeyden güneye bölünmüş yollarla donattıklarını söyleyen Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Yolları böleriz de Türkiye’yi böldürtmeyiz. Şu ay yıldızlı bayrağı indirtmeyiz. Bu ezanları dindirtmeyiz. Biz AK Parti iktidarı olarak göreve başladığımızda Türkiye’de 80 yılda 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı. 14 yılda ne yaptık? 19 bin 500 kilometre bölünmüş yol yaptık. İşte laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyma. Sadece 6 ilimizde bölünmüş yol birbiriyle bağlıydı. Şu anda 76 il. 6’dan 76’ya. AK Parti farkı bu. Hizmetin farkı bu. Yine bu sürede Türkiye dünyada yaprak kıpırdamazken, hiçbir proje yapılmazken Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyanın en geniş köprüsü. Osman Gazi Köprüsü, dünyanın 3. büyük köprüsü. Medeniyet demek; hizmet demek, yol demek. Atatürk’ün arkasına saklanarak boş laflarla bu işler olmuyor. Asıl olan Atatürk’ün gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine Türkiye’ye taşımaktır. Biz projeleri yaparken, birileri de neredeyse hasedinden çatlayacak. Haset etme çalış senin de olsun. Kıskanma çalış senin de olsun.”
Başbakan Yıldırım’ın konuşmasının ardından protokol tarafından Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolunun temel atma töreni gerçekleştirildi. 

Ali Gözeten - Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim